Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Wat kun je doen als je niet aan het kerstdiner zit?


Merry christmas allemaal! Een van de (vind ik) leukste feestdagen is aangebroken. Dit jaar wel zonder sneeuw, kou of eigenlijk alle symptonen van winter, maar dat maakt het niet minder leuk vind ik. Waarschijnlijk staan deze dagen bij jou ook in het teken van gezelligheid en lekker eten. Maar wat als je niet aan het eten bent? Nou, dan kun je dit bijvoorbeeld doen met kerst!

Wat kun je doen met kerst?

 • Maak een wandeling. Gezond, gezellig en juist dit jaar ideaal, want het weer is prima!
 • Speel gezelschapsspelletjes! Dagen als dit vind ik ideaal voor het spelen van leuke spelletjes. Potje Cluedo, Monopoly of Kolonisten anyone?
 • Doe wat in de keuken. Help je moeder met het diner of zorg voor de homemade chocolademelk of versgebakken kerstkoekjes tussendoor.
 • Lok interessante gesprekken uit door dilemma’s te bedenken (à la nooit meer zien of nooit meer horen) of een aantal vragen voor elkaar te bedenken (van wat is je favoriete film tot heel diepzinnig waar heb je spijt van).
 • Maak een lijstje van jouw favoriete momenten van 2015.
 • Kijk een kerstfilm! Mijn ultieme favorieten zijn zonder twijfel alle Home Alone films. Vanavond kijk je Home Alone 2 op RTL4!
 • Lees een boek. Niet zo leuk met je familie erbij, maar als je thuis zit en pas over een paar uur ergens welkom bent is dit het moment om er weer eens een boek bij te pakken.
 • Speel Ranking The Stars: bedenk een aantal leuke stellingen afhankelijk van met wie je bent (“Wie krijgt het eerste kinderen?” is leuk met je vriendinnen maar niet helemaal toepasselijk bij je ooms en tantes), laat alle deelnemers elkaar ranken en laat hen vervolgens vertellen waarom wie op welke plek staat. Er zijn winnaars, maar gegarandeerd wel interessante gesprekken.
 • Ben je thuis? Neem een bad en besteed lekker veel aandacht aan je uiterlijk. Mooie make-up, je haren gedaan, nagels gelakt, een lekker parfum op… Dit zijn de dagen dat je hier extra aandacht aan mag besteden!
 • Is je middagplanning nog niet vol? Trek je schaatsen uit de kast en vertrek naar een schaatsbaan om daar je kunsten te vertonen. Of gewoon om te proberen geen been te breken.
 • Maak testjes. Voor de wat serieuzere testjes over je persoonlijkheid check je mijn artikel van gisteren of deze 6 testjes. Voor wat later op de avond zijn er de quizzes van Buzzfeed!
 • Als je het nog niet hebt gedaan, stel dan je kersthits-playlist op en speel hem meteen af. Als je nog steeds niet in de kerststemming bent door het warme weer, dan word je het nu wel.
 • Speel Weerwolven, mijn favoriete spel om met een wat grotere groep te doen! Als je het spel niet hebt, Google dan de regels en maak zelf kaartjes.

Wat ga jij doen met kerst?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 101 mogelijke doelen)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een download met daarin 101 mogelijke doelen die je kunt stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

2 gedachten over “Wat kun je doen als je niet aan het kerstdiner zit?”

  • Ja da’s waar! Dat had er ook bij moeten staan ;-). En inderdaad daar is het heel handig voor, zeker als je die in de periode ervoor hebt uitgesteld (wat ik vaak doe door deadlines, tentamens etc)

   Beantwoorden

Plaats een reactie