Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

De meest gelezen blogartikelen van 2021


Whaa, het jaar is bijna ten einde! Ik zit volle bak in mijn terugblik en doelen stellen proces. Oké, deze week even niet, want ik heb éven een weekje rust van Streets Ahead genomen. Ik houd mijn e-mail nog af en toe in de gaten maar verder ben ik volgende week weer terug!

Voor het jaar helemaal ten einde is, wil ik graag de meest gelezen blogartikelen van 2021 met je delen. Mocht je er één gemist hebben, bied het wellicht nog wat extra inspiratie of motivatie in deze “tussen-week”. Ik heb de lijst gemaakt met artikelen die ook echt in 2021 geplaatst zijn, omdat er ook een heleboel oudere artikelen nog steeds erg veel gelezen worden!

HEMA markeerstiften

10. Concentratie verbeteren? 4 praktische tips (als je nu steeds afgeleid raakt)

Hoe lang kun jij écht geconcentreerd werken? Vaak is dat veel korter dan je zelf doorhebt. Voordat je ’t weet ben je “even snel iets aan het checken”, zie je een melding op je telefoon voorbij komen, of dwalen je gedachten simpelweg compleet af. Niets mis mee, toch?! Nou… misschien wel. Want hoe langer je wél kunt concentreren op één ding, hoe sneller je het kunt afronden. En hoe minder tijd je dus voor taken nodig hebt. Dat betekent dat je méér kunt doen, of dat je meer vrije tijd overhoudt! Maar hoe kun je dan precies je concentratie verbeteren? Ik deel mijn 4 meest praktische tips!

Lees het hele artikel

Boek Eenvoudiger leven Mark Verhees

9. Eenvoudiger leven: zo krijg je meer rust in je hoofd (boek recensie)

Is het altijd maar een drukke boel in je hoofd? Vraag je je af of het niet simpeler en eenvoudiger kan? Dat vroeg Mark Verhees zich ook af. In zijn boek Eenvoudiger leven neemt hij je mee in zijn zoektocht naar een simpeler, rustiger en meer gefocust leven. Ik deel mijn recensie met je!

Lees het hele artikel

Deskplanner HEMA met notitieboekje Muji en Stabilo markeerstiften

8. Te veel moeten op een dag? Stop ermee in 5 stappen

Elke dag maak je een planning. En zo’n beetje óók elke dag lukt het maar NIET om alles te doen wat er op die planning staat. Dan duurt het weer langer dan verwacht, dan komt er weer van alles tussendoor, dan was je motivatie weer even wat minder waardoor je je niet goed kon concentreren… En elke dag eindig je daardoor gefrustreerd, want je moet wéér doorschuiven naar morgen. Je hebt wéér te veel moeten doen van jezelf…

Lees het hele artikel

HEMA archiefmappen

7.  Mappenstructuur opzetten? Gebruik deze 5 richtlijnen (+ voorbeelden!)

Ben je soms net even iéts langer dan je zou willen op zoek naar dat ENE bestand? Want hij kán in map A zitten, maar ook in map B of C. Of in die ene submap. Of gewoon nog op je bureaublad. En voor je ’t weet zit je 10 minuten te zoeken naar dat document waar je één cijfer uit nodig hebt. Herkenbaar? Dan is het tijd om je mappenstructuur op orde te maken! In deze blog lees je hoe je dat slim kan opzetten met 5 richtlijnen, zowel voor thuis als voor in de organisatie waar je werkt.

Lees het hele artikel

Vazen, IKEA cactus en HEMA pennen

6. Huis organiseren: 7 tips voor meer rust & overzicht in huis

Mis je rust en overzicht in je huis? Wil je de boel netjes op orde maken én houden, maar weet je niet goed hoe je het aan kunt pakken of hoe je ermee kunt beginnen? Ik snap het. Ik deed vroeger ook altijd mijn best om de boel te organiseren, maar echt netjes werd het niet. Nu is dat anders. Ik deel mijn belangrijkste tips om aan de slag te gaan met je huis organiseren, zodat je makkelijk de stap zet om wél meer overzicht te creëren!

Lees het hele artikel

Notitieboek Oh deer Daily journal

5. Planning maken: preciés weten wat je moet doen in 4 stappen

Weet je wel ongeveer wat je moet doen, maar komt het nooit écht goed gestructureerd op papier te staan? Slingeren er overal losse blaadjes met taken rond? Of is er geen sprake van een planning, maar van een alleen maar langer wordende to do lijst? Tijd om het slimmer aan te pakken, en een goede planning te maken. Ik deel de 4 stappen die mij helpen met slim een planning maken, zodat jij overzicht hebt, wéét wat je moet doen en wanneer.

Lees het hele artikel

Notitieboekjes en to do blok Hema

4. De simpelste én beste tip om je dag effectief te plannen

Ik weet niet eens meer hoe lang ik deze tip al weet of waar ik ‘m eigenlijk vandaan heb. Maar de tip die ik vandaag met je ga delen om je dag effectief te plannen ken én gebruik ik al LANG. Het is de tip waar ik áltijd naar terug ga als ik meer focus, overzicht en structuur in mijn dagen wil. Ik ga je helpen effectiever te plannen met een supersimpele tip. Maar geen zorgen, ik vertel je ook precies waarom één simpele tip zo waardevol is en hoe je ermee aan de slag kunt gaan!

Lees het hele artikel

Todoist app op tablet

3. Hoe werkt Todoist? Mijn favoriete takenlijst app (wat is het + review)

Todoist is met stip op één mijn favoriete planning app en zonder deze app zou ik 100% zeker minder productief zijn. Ik gebruik Todoist al zo’n 4 jaar intensief en met heel veel plezier. De app geeft mij rust, overzicht én een super duidelijk plan voor mijn dag. Maar wat IS Todoist? Waarom ben ik zo’n fan en hóe kun je Todoist dan slim gebruiken? Ik ga het je allemaal vertellen!

Lees het hele artikel

Help, chaos in mijn hoofd! 8 tips die helpen

2. Help, chaos in mijn hoofd! 8 tips die helpen

Je bent met van alles en nog wat bezig, maar niet met datgene dat je wilde doen. In je hoofd is het vol, druk en vooral onrustig. Je wilt graag meer rust en overzicht hebben, maar hoe?! Herkenbaar! Er is ook vaak genoeg chaos in mijn hoofd. Gelukkig weet ik inmiddels hoe ik het snel weer op orde kan brengen en het rust en overzicht weer terug kan krijgen. En ik ga mijn tips met je delen!

Lees het hele artikel

Notitieboekje met sterren, HEMA pennen en IKEA cactussen

1. Uitstelgedrag aanpakken: 3 oorzaken én 9 praktische tips

Denk eens aan die ene vervelende taak waarvan je wéét dat je ‘m al even aan het uitstellen bent. Steeds denk je: morgen heb ik er vast meer zin in. Ik heb nu belangrijkere dingen te doen. Straks heb ik er meer energie voor. Op een ander moment staat m’n hoofd er vast meer naar. Ik ga eerst iets anders doen. Iets uitstellen is héél makkelijk en verleidelijk – en iederéén doet het – maar het helpt je niet als je dingen gedaan wilt krijgen. 

Lees het hele artikel

Dat waren ze allemaal! Veel leesplezier gewenst & een héle fijne jaarwisseling!

PS Mocht je mijn enquête nog niet hebben ingevuld, dat kan nog steeds hier! Je kunt je ongezouten mening geven over Streets Ahead en ik ben je daar nu alvast heel dankbaar voor!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

Plaats een reactie