Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Hoe deal je met off days?


Iedereen heeft er wel eens last van gok ik: zo’n dag waarop je echt helemaal nergens zin in hebt. Een ellenlange to do lijst maar geen energie, zin en concentratie om ook maar aan iets ervan te beginnen. Hoe deal je met zo’n dag?

#1 Morgen is er weer een dag

Tja, de meest makkelijke optie is – als je je het kunt permitteren – om het te accepteren. Doe gewoon even een dagje helemaal niets. Kan ook best goed voor je zijn! Maar denk dan ook écht niet aan die waslijst aan dingen die je nog moet doen en geniet van je dag. ‘s Avonds schrijf je op hoe je de schade morgen enigszins kunt inhalen ;-).

#2 Stel andere prioriteiten

Misschien kun je je er vandaag niet toe zetten om bijvoorbeeld iets aan je schoolopdracht te doen. Maar dat is vast niet het enige wat je nog wil of moet doen. Doe de boodschappen, ruim je kamer op, zoek je kleding uit, werk aan je fotografieskills of loop een rondje hard. There’s always something to do.

#3 Vermijd alle mogelijke afleiding

Je telefoon leg je in een andere kamer, internet zet je (als dat mogelijk is) uit of je blokkeert websites als Facebook. Je gaat aan een compleet lege tafel zitten, zonder ook maar iets dat je kan afleiden. Zorg voor een kannetje water, een kop koffie en alles wat je verder mogelijk nodig hebt, zodat je ook niet steeds hoeft op te staan. Maak een planning en doe niet zo moeilijk, want smooth seas do not make skillful sailors.

#4 Mix business en pleasure

Pak je timer erbij. Half uurtje aan de slag, half uurtje pauze en niks doen. Dan weer een half uurtje aan de slag. Als je daarmee om 8.00 begint en om 18.00 eindigt, ben je toch mooi vijf uur aan de slag gegaan én heb je vijf uur andere (leuke) dingen gedaan.

#5 Ga sporten

Als je sport maakt je lichaam een gelukshormoon aan en word je dus happy. Daarnaast voel ik me na het sporten vaak energiek (niet van lichaam maar wel van… geest denk ik?!) en heb ik zin om te knallen. Meer zin om wél iets uit te voeren dus! Bovendien heb je zo ook meteen gesport.

#6 Verandering van spijs doet eten

Ga eens ergens anders naartoe dan normaal. Neem alleen mee wat je nodig hebt, zodat je je goed kunt focussen. Denk aan de bibliotheek, een cafeetje, een park, een lunchroom… Wat jij het leukste vind. Een andere omgeving werkt vaak inspirerend én motiverend.

Hoe deal jij met dagen waarop je jezelf nergens toe kunt zetten?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 30 tips voor meer rust in je hoofd!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus de checklist met 30 tips voor meer rust in je hoofd!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

14 gedachten over “Hoe deal je met off days?”

  • Ja hè… Ik zou het zelf ook vaker moet doen. Al heb ik nu weer heel veel zin om aan de slag te gaan met van alles en nog wat, doordat ik de afgelopen weken op vakantie niets kon doen ;-)

   Beantwoorden
 1. Wat handig zo’n overzichtje! Bij mij helpt het meestal om gewoon als een malle rond te gaan springen op de trampoline in de tuin, daarna de tijd te nemen om uit te puffen, om vervolgens weer op te pakken waar ik bezig was. Dan ben ik weer helemaal wakker en ‘t helpt! (:

  Beantwoorden
  • Oh wat grappig! Wij hadden eerst ook altijd een trampoline maar helaas niet meer, jammer eigenlijk. Ik kon er ook altijd van genieten om er gewoon op te liggen en te kijken wat voor figuren ik in de wolken zag!

   Beantwoorden

Plaats een reactie