Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Hotspots in San Francisco deel 2


Vorige week vertelde ik al dat ik in november in San Francisco was. Een geweldige stad waar ik de mooiste plekjes heb gezien. Veel mooie plekken. Daarom splitste ik de hotspots die ik wilde laten zien op in twee delen. Waar je heen moet als je San Francisco bezoekt, part two!

Alcatraz

Niet te missen als je naar San Francisco gaat: Alcatraz. Vroeger een zwaarbewaakte gevangenis met de grootste criminelen van het land. Nu is de gevangenis gesloten en is Alcatraz open voor publiek. Boek je tickets ver voor je bezoek (want: altijd vol) en neem de boot naar wat lang een plek was waar mensen vooral weg wilden. Volg de audiotour door de gevangenis, want ik beloof je, die vind je interessant.

DSC00958

DSC01008

University of San Francisco

Amerikaanse universiteiten pakken graag uit. Dat zie je en merk je op USF. Je wilt niet weten wat het kost om er een jaar te studeren, maar je krijgt er zeker wat voor terug. Sportfaciliteiten waar je u tegen zegt en gewoon een prachtige universiteit. Je kunt er een rondleiding volgen en of even rondwandelen en de sfeer proeven!

DSC01260

DSC01301

Lori’s Diner

San Francisco mag dan één van de meest Europees ogende Amerikaanse steden zijn, het is en blijft Amerika. Dat is te merken in Lori’s Diner. Het restaurant lijkt zo van de set van Grease geplukt. Een Amerikaans restaurant zoals je je een Amerikaans restaurant voorstelt. Glimmende rode banken, motor boven de toonbank, Amerikaanse auto midden in het restaurant, dambordvloer… De serveersters stonden nog net niet op rolschaatsen. Natuurlijk eet je er een hamburger en drink je er een halve liter Coca Cola.

DSC00932

Coit Tower

Geen hoge toren, maar wel gelegen op een hoge heuvel, waardoor je alsnog een geweldig uitzicht hebt op bijvoorbeeld het Financial District.

DSC00889

Sanfrancisco3

San Francisco Giants stadion

Of je nu van sport houdt of niet, dit stadion is indrukwekkend. Indrukwekkend groot, welteverstaan. Er passen bijna 42.000 mensen in dit stadion en per wedstrijd worden er miljarden verdiend. Een volgens onze gids bijzonder stadion, omdat het voor zijn grootte op een klein oppervlak is gebouwd. Daardoor liggen de tribunes bijna boven elkaar.

DSC02062

DSC02110

Lombard Street

Lombard Street is op zich een doodnormale straat in San Francisco, ware het niet dat er een deel “crooked” is. San Francisco is gebouwd op heuvels en op dit deel was de heuvel te steil om er een rechte straat te leggen. Dan maar bochten. Dat geeft een mooi plaatje en een toeristische attractie waar elke huurauto even langs moet rijden.

DSC00874

Het uitzicht

Ga ergens naar boven. In het Financial District, de buurt van Union Square, staan een hoop hoge gebouwen en da’s leuk om van beneden te zien, maar nog leuker om van boven te aanschouwen. Bijvoorbeeld vanaf de bovenste verdieping van Macy’s, waar de Cheesecake Factory zit, vanaf hotels of vanaf de Coit Tower, iets verder weg.

DSC01227

Stanford University & Silicon Valley

Ben je voor langer dan een paar dagen in San Francisco, sla Silicon Valley dan niet over. Silicon Valley is de broedplaats van alles nieuwe media. Apple, Facebook, HP, Twitter, Google… Ze begonnen allemaal daar én hebben er nog steeds hun hoofdkantoor. Waarom al deze bedrijven hier zitten? Stanford University wordt als één van de redenen gezien. Veel oprichters van bovengenoemde bedrijven studeerden hier of waren zelfs nog aan het studeren toen zij hun bedrijf oprichtten. Daarnaast is Stanford de mooiste universiteit die ik ooit heb gezien en hangt er een supersfeer.

DSC01527

Tot slot nog even dit

Om ervoor te zorgen dat je eventuele bezoek aan San Francisco niet tegenvalt dankzij mijn prach-tige plaatjes nog even een opmerking. Ik bezocht San Francisco begin november en het was fantastisch weer. September en oktober zijn de warmste maanden in San Francisco, dus ik was er eigenlijk in de “zomer”. Desalniettemin werd al opgemerkt: San Francisco staat bekend om zijn “fog”. Mist dus. Mist is een ding in San Francisco, het is er namelijk bijna altijd. Toen ik er drie jaar geleden in juli was, was ik blij dat de brug tien minuten niet door de mist bedekt werd. Bezoek als het even kan San Francisco dus in september of oktober, dan is de kans op zonnig weer het grootst!

PS. Meer over San Francisco? Lees deel 1 van de San Francisco hotspots of bekijk de verslagen van mijn trip!

Wie heb ik overtuigd om ooit San Francisco te bezoeken? ;-)

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

10 gedachten over “Hotspots in San Francisco deel 2”

  1. Super leuk om te lezen. Ik was in 2008 in San Fransisco en vond het erg leuk. Wij waren er wel in juli of augustus en het was er inderdaad wat frisser. Gelukkig konden we de brug wel goed aanschouwen, maar de eerste stop maakte we bij Levi’s voor een spijkerbroek en trui haha

    Beantwoorden
    • Wat leuk dat je er ook bent geweest! En gelukkig dat het niet mistig was. Ik heb toen ik er in juli was inderdaad ook een dikke vest en jas aan gehad, brr!

      Beantwoorden

Plaats een reactie