Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Gewoontes aanleren met de app Coach.me


Afgelopen zomer schreef ik al een blogpost over goede gewoontes die je jezelf aan zou kunnen leren. Een gewoonte is iets dat je standaard doet, maar wel iets dat ook te veranderen is. De app Coach.me kan je helpen met gewoontes aanleren. Ik leg uit hoe de app werkt en waarom dit zo handig is!

Hoe werkt het?

Gewoontes aanmaken

Download de gratis app hier voor iOS of hier voor Android en maak een account aan. Daarna kun je beginnen met het aanmaken van een gewoonte. Je wilt bijvoorbeeld twee keer per week gaan hardlopen of elke dag gaan ontbijten. Klik als je op het homescherm bent rechtsboven op de plus en typ deze gewoonte in. Als een gewoonte al eens door iemand anders is aangemaakt kun je hem “joinen”, anders maak je hem aan (“create”). Vervolgens kun je bij “Get props” kiezen of anderen mogen zien hoe goed je je aan je gewoonte houdt (privacy aan of uit). Bij “Set a Weekly Target” geef je aan hoe vaak per week je dit wil gaan doen. Bij hardlopen kies je dan dus twee en bij het ontbijten zeven. Tot slot kun je een reminder instellen als je dat wil.

Gewoontes afvinken

Vanochtend een volle kom havermout gegeten voor je naar school of werk vertrok? Goed bezig! Dat wil je natuurlijk aangeven in de app. Dat kan door de gewoonte naar links te swipen of door erop te klikken en vervolgens op het vinkje te klikken.

Gewoontes aanleren met de app Coach.me

Je statistieken

Als je lekker bezig bent met je nieuwe goede gewoonte wil je natuurlijk ook weten hoe goed je het precies doet en wat je zwakke momenten zijn. Daarvoor klik je op een gewoonte en vervolgens op “Weekly stats”. Je ziet meteen een overzicht van de afgelopen weken en maanden en hoe vaak je je gewoonte in die tijd hebt afgevinkt. Zo zie je wanneer het goed ging, en wanneer wat minder. Klik je op “Calendar” dan zie je op welke dagen je de gewoonte hebt afgevinkt. Zo zou je dus kunnen zien dat je het bijvoorbeeld in het weekend wat lastiger vind om te ontbijten, of dat je het liefst op zaterdag hardloopt. Leuk, maar ook handig, want zo weet je bijvoorbeeld dat je daar het beste op een zaterdag tijd voor kunt maken.

Waarom helpt deze app bij gewoontes aanleren?

Wie vindt het niet leuk om iets af te vinken of door te strepen als het klaar is? Het geeft nu eenmaal voldoening. Waarom zou je dat dan niét doen met de dingen die jij jezelf graag aan wilt leren? Doordat je graag alles wilt afvinken ga je datgene doen wat je jezelf aan wilt leren. Als je het vervolgens maar lang genoeg doet, wordt het vanzelf een gewoonte. Laat dingen dus ook in de app staan totdat je ze toch wel doet, ook zonder de app, want dan is het een gewoonte geworden! En dan is er in de app weer plaats voor nieuwe gewoontes.

Coach.me, gratis | iOS | Android

Houd jij je bezig met gewoontes aanleren? Hoe doe je dat?

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

14 gedachten over “Gewoontes aanleren met de app Coach.me”

 1. Lijkt me handig. Ik denk dat ik dit de eerste weken enthousiast zou doen maar daarna niet meer maar misschien is dat ook niet nodig want misschien is het dan al een soort van gewoonte.

  Beantwoorden
  • Ja zo gebruik ik het ook, zodra ik merk dat ik het toch al wel doe verwijder ik het uit de app, zo houd je alleen maar “nieuwe” gewoontes bij zeg maar en kun je je daarop focussen!

   Beantwoorden
 2. Ik heb ‘m ook een tijdje gebruikt en vond het op zich fijn, maar uiteindelijk liet ik het verslonzen en nou ja, dan lukt het dus niet meer haha. Ik ging mezelf ook vooral dingen opleggen in plaats van dat ik ze echt wilde doen (zo van: ik vind dat ik het moet doen) en inmiddels weet ik dat ik de dingen die ik echt dagelijks wil doen, gewoon op eigen kracht kan doen.

  Beantwoorden
  • Ja ik ben ook nog steeds van alles aan het proberen. Ik vind dit nu handig maar op papier kan ook weer heel handig zijn. Een aantal dingen die ik ooit in deze app heb gezet zijn inmiddels wel echt gewoontes geworden als in: ik doe ze nu zonder erover na te denken. En dat is wel heel fijn!

   Beantwoorden

Plaats een reactie