Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Make it a december to remember


Het is december! Vorige week schreef ik nog over plannen voor volgend jaar, maar dit jaar is nog niet helemaal voorbij en dat mag niet vergeten worden. December is de laatste maand om nog dingen te doen die je dit jaar wilde doen. Wil je nog iemand blij maken? Verrassen? Iets voor jezelf doen? Ergens heen gaan? Doe het nu!

To do in december

Geniet van deze laatste maand en maak tussen de kerstdiners en cadeautjes door even tijd om nog even snel de dingen te doen die je dit jaar zo graag wilde doen. Geen idee wat je kunt doen? Geen zorgen, lees onderstaand lijstje door en make your pick:

 • Ga op vakantie! Een overnachting in een mooi hotel in Nederland geeft je al het gevoel even weg te zijn van alle sleur en stress.
 • Ga opgeruimd het nieuwe jaar in. Ruim alles op: van je huis en je laptop tot je to do lijst en de notities op je telefoon.
 • Vergeet dit jaar niet! Maak een fotoalbum, scrapbook, filmpje of gewoon een Facebookalbum van alle mooie, leuke, gave en geweldige dingen die je dit jaar gedaan hebt.
 • Denk even aan de voornemens die je begin dit jaar hebt gemaakt en kijk of je de schade nog kunt beperken…
 • Of begin alvast met je goede voornemens voor 2016! Ga NU gezond eten zodat je met de feestdagen helemaal los kunt gaan.
 • Zorg dat je iets van je bucket list kunt afstrepen. Geen bucket list? Maak er een! In deze blogpost geef ik je daar inspiratie voor.
 • Bezoek een pretpark/museum/dierentuin/schaatsbaan/tropisch zwembad met een vriend(in).
 • Begin aan dat wat je altijd al wilde doen: een blog, een eigen bedrijf, een boek, het zoeken van een nieuwe baan, het kijken naar een nieuw huis… Volg je dromen!
 • Plan cosy avondjes op de bank met een goede serie of een boek, liters thee, heel veel kaarsjes en een dekentje. Even rust in deze drukke maand.
 • Geef één dag toe aan al je guilty pleasures: eet die hele reep Tony’s, kijk het hele seizoen van die serie af, speel de Sims, bak de ongezondste chocoladetaart die er is en denk vooral niet aan alles wat je verder nog zou moeten doen.
 • Besteed extra veel tijd aan het mooi inpakken van je cadeautjes voor Sinterklaas of Kerstmis. Dat geeft jou een goed gevoel én is extra leuk voor degene die het uit mag pakken.

Wat ga jij doen in december?

PS Zoek je nog meer inspiratie voor dingen die je kunt doen? Dit kun je doen als het regent.

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 101 mogelijke doelen)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een download met daarin 101 mogelijke doelen die je kunt stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

22 gedachten over “Make it a december to remember”

 1. Topideeën! :) Zelf heb ik nog niet echt concrete plannen voor december. Mijn vriend en ik wilden eigenlijk vanaf dit jaar Oud & Nieuw in het buitenland vieren, maar dat doen we volgend jaar maar. Dan valt de vakantie beter, haha! Wel gaan we dagjes weg en houden we een filmmarathon. Met vriendinnen heb ik ook al leuke dingen gepland. We komen de vakantie vast door! :)

  Beantwoorden
 2. Ik wil zeker nog een dagje naar een leuke stad toe, schaatsen en naar de winter efteling. Die hele dag toegeven aan je guilty pleasures lijkt me ook wel leuk, goed idee!

  Beantwoorden
 3. Voor mij is december altijd een drukke maand. Werk ik wat over en probeer ik tussen alles door te genieten van de sfeer van kerst.. Een Bucket list moet ik nog maken voor 2016! Dus dat staat op mijn to do lijst december.. X

  Beantwoorden
  • Leuk, ik hoop dat je er een mooie lijst van kunt maken! En kan me voorstellen dat dit een drukke maand is ja, vooral nu en voor kerst lijkt me.. Succes ermee!

   Beantwoorden
 4. Ik heb niet het gevoel dat ik nog iets dringend moet gaan doen voor het nieuwe jaar van start gaat… Ben tevreden hoe het nu allemaal loopt! :) goede voornemens zijn altijd goed om over na te denken en wat kijk ik uit naar de feestdagen! Zo’n gezellige tijd van het jaar! :)

  Beantwoorden
 5. Voor mij wordt het veel familie bezoeken rond de kerstdagen. Ook heeft mijn vriend dan vakantie, dus kunnen we samen hopelijk nog een weekendje weg oid. Daar ben ik in elk geval wel erg aan toe.

  Beantwoorden
 6. Ik vind december zo fijn<3 Ik heb heel wat vrije dagen en het einde heb ik lekker ruim 2 weken kerstvakantie! Even bijtanken van alle stress en drukte van het afgelopen jaar. Verder een leuke bagel-date gepland met al mijn lieve vriendinnetjes. Ik kijk ernaar uit! Fijne december gewenst

  Beantwoorden
 7. Oh wat een leuke ideeën! Opgeruimd het nieuwe jaar in lijkt mij wel heel fijn :-) Een kerstmuziekje erbij en dan moet het lukken. En natuurlijk gewoon genieten van cosy avondjes, heerlijk!

  Beantwoorden
 8. Wat een heerlijk lijstje <3 Zelf wil ik graag gewoon genieten van alle kleine dingen en herinneringen maken. Voordat je het weet is het weer voorbij.

  Beantwoorden
 9. Wat een leuke ideeën. Ik wil graag nog op vakantie. Ik ben al bezig met gezond eten maar wil toch nog graag een dagje lekker genieten van helemaal niks doen en mijn ultieme guilty pleasures. Maar dat mag ook wel als het straks vakantie is.

  Beantwoorden

Plaats een reactie