7 kleine dagelijkse dingen om blij van te worden

Blij worden en gelukkig zijn zit ‘m niet alleen in de grote, maar zeker ook in de kleine dingen. Cliché maar waar ;-). Daar mag je af en toe best even bij stil staan, dus: dit zijn 7 dingen kleine dagelijkse dingen waar ik in ieder geval heel blij van kan worden.

Een vrolijke film kijken

Als je een film kijkt neem je als het ware even een kijkje in het “leven” van iemand anders. Even je niet druk maken over wat je zelf nog moet doen, en wegduiken in iemand anders’ problemen, die op het einde natuurlijk allemaal opgelost worden. Hello happy end!

Iemand anders een verrassing of cadeautje geven

Hoe leuk is het om iemand anders blij te maken? Gegarandeerd dat je daar zelf ook happy van wordt. Geef je vriend een cadeautje of verras je moeder door nu wél echt eens je kamer op te ruimen of voor het avondeten te zorgen.

Een inspirerend boek lezen

Ik word blij van inspirerend boeken. Boeken die je motiveren aan de slag te gaan, dingen te doen, een verandering in wat dan ook aan te brengen. Daar word ik enthousiast van. Maar ook een goed verhaal kan zoiets doen, en een boek met een mooi of steengoed eind kan je al helemaal een glimlach op je gezicht bezorgen. Dus doe je laptop weg en pak er eens een boek bij :-).

Niets doen

Dit is echt zoiets wat ik vaker zou willen doen. Gewoon even vijf minuten niks doen, op bed of op de bank zitten en nadenken over wat dan ook. Of over helemaal niets. Het schijnt heel goed voor je te zijn en ik kan me ook wel voorstellen dat je er minder stressvol van wordt als je een korte break neemt.

Een lijstje bijhouden van dagelijkse dingen waar je blij van wordt

Dit probeer ik sinds een paar maanden bij te houden: opschrijven waar ik elke dag blij van werd. Zo wordt het een soort dagboek maar dan in versimpelde versie, en kun je terug zien wat er leuk was op je dag. Zowel het stilstaan bij deze momentjes als het terugbladeren door al die dagen heen kan je heel blij maken.

Sporten

Wie heeft er geen goed gevoel na het sporten? De stap zetten om te gaan is vaak een lastige, maar achteraf zal je nooit spijt hebben. Niet voor niets maak je tijdens het sporten een gelukshormoon aan. Maak dus tijd om te sporten, hoe druk je het ook hebt, voor die nodige happiness boost!

Je favoriete muziek

Zelfs al ben je totaal niet muzikaal (ja hoi), een fijn liedje kan iedereen opvrolijken. Maak een afspeellijst op Spotify of iTunes waar je altijd instant happy van wordt en zet deze zo vaak je wil even op. Inspiratie nodig? Hier deelde ik mijn happy playlist!

Van welke dagelijkse dingen word jij blij?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 101 mogelijke doelen)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een download met daarin 101 mogelijke doelen die je kunt stellen!

14 gedachten over “7 kleine dagelijkse dingen om blij van te worden”

  1. Heerlijk zo’n vrolijk artikel. Ik probeer echt bewust te genieten van de kleine dingen, zoals een glimlach van een vreemde, een knuffel van mijn vriend, een goed boek en een dekentje, kerstliedjes… Genoeg! :-)

    Beantwoorden

Plaats een reactie