Ontstressen na je tentamens

Hoera! Eindelijk is het moment daar: je tentamens zijn voorbij, alle projecten zijn afgesloten en je schoolboeken liggen ver weg in de kast. Maar wat nu? Je staat waarschijnlijk nog stijf van de stress dankzij al die net gehaalde deadlines, dus tijd om te ontstressen. En dat doe je zo!

Doe iets wat je leuk vindt

Daar begin je mee natuurlijk! Zodra je geen verplichtingen meer hebt, kun je iets doen wat jij leuk vindt. Of dat nou stappen, buiten in de zon liggen, een boek lezen, winkelen of series kijken is, doe het, nu mag het!

Doe iets wat je de hele tijd hebt uitgesteld

Als de winkels leeg zijn of je kater weer verdwenen is, is het tijd om iets minder leuks te doen. Waarschijnlijk stel je door de drukte al de hele tijd allerlei andere dingen uit. Doe één van die dingen, om er vanaf te zijn. Betaal die rekening, boek je vakantie, breng dat geleende boek terug… Toch weer een last die van je schouders valt als het klaar is.

Ga sporten

Niets geeft achteraf een beter gevoel dan sporten. Daar had ik het laatst al over maar ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Dus ga een uurtje sporten en je zult zien dat je blij, vol energie en een stuk minder gestrest terugkomt. Goed begin van je vakantie! PS met dit weer doe je dat het liefst zo vroeg mogelijk ‘s ochtends natuurlijk ;-)

Doe iets met vrienden

Wie kan je beter opvrolijken dan je eigen vrienden. Ga dus snel iets leuks met ze doen! Kun je ook meteen laten weten dat je je vrije tijd weer terug hebt ;-).

Ruim je kamer of huis op

Waarschijnlijk is dit ook iets wat de afgelopen weken op een lager pitje stond, dus tijd om er nu aan te beginnen! Gooi dingen weg die je niet meer nodig hebt, sorteer spullen en zet alles op de plek waar het hoort. Ook dit geeft achteraf een goed gevoel én een beetje rust.

Eet gezond

Huh? Ik ben klaar met m’n tentamens, mag ik mezelf niet trakteren op sushi/een hamburger/ijsjes? Ja natuurlijk wel! Maar eet daarna wel weer gewoon gezond. Want ook dáár ga je je goed van voelen. Zeg nou zelf: waar voel je je achteraf beter over, dat je een hamburger hebt gegeten of een smoothie hebt gedronken? Nu we het daar toch over hebben, zet deze vijf smoothies de komende week op het menu, dan ben je al een heel eind!

Maak een lijst

Waarschijnlijk zit je hoofd vol dingen die je de afgelopen tijd hebt bedacht, die je nog moet doen, die je nog wil doen en ga zo maar door. Tijd om je hoofd legen, maak een lijst! Schrijf op waar je mee zit en kijk wat je eraan kunt doen. Zet alle taken op een rij en plan wanneer je wat gaat doen (ongeveer dan, wat je hebt natuurlijk wel vakantie hè).

Wat is het eerste dat jij doet als je tentamens voorbij zijn?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 101 mogelijke doelen)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een download met daarin 101 mogelijke doelen die je kunt stellen!

6 gedachten over “Ontstressen na je tentamens”

  1. Goede lijst! “Vroeger” toen mijn tentamens klaar waren vond ik het heerlijk dat ik weer tijd had voor leuke dingen, waar ik eerder dan geen tijd voor had!

    Beantwoorden
  2. Ik viel vroeger altijd in zo’n zwart gat na de examens, precies of je had zo niet meteen nog een doel. Super tips om dat te vermijden!

    Beantwoorden

Plaats een reactie