Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Terugblik op Streets Ahead: van het begin tot nu


Een tijdje terug kreeg ik de vraag om eens wat te delen over hoe mijn blog geworden is zoals ‘ie nu is. En hoewel ik niet heel vaak “blog over het bloggen”, wilde ik dat nu weer eens een keertje wel doen. Dus bij deze; hoe Streets Ahead is begonnen en hoe het is uitgegroeid tot de blog die je nu leest!

Het begin van Streets Ahead

Toen ik een paar jaar terug (in 2013) had besloten dat ik een blog wilde beginnen ben ik heel bewust gaan nadenken waarover deze moest gaan. Ik las op dat moment véél blogs en daardoor begon het te kriebelen.

Wel wilde ik, zoals de perfectionist in mij met alles wil, het wel goed doen. Dus ik heb letterlijk in een notitieboekje een lijst gemaakt van mogelijke blog onderwerpen. Dat begon met een vrij lange lijst en daar ben ik in gaan strepen. Uiteindelijk bleven er een aantal onderwerpen over en daarover ben ik toen begonnen met bloggen. Ik vond dat mega spannend en vertelde ook vrij weinig mensen in mijn omgeving over mijn blog. Destijds schreef ik met name over reizen, eten, gezond leven, geluk, zelfkennis en in mindere mate over onderwerpen die raakvlak hadden met productiviteit, zoals doelen opstellen en een planning maken.

Mijn bezoekers kwamen voornamelijk via andere blogs waar ik reacties op achter liet en via Bloglovin, waar vanuit ik toen zelf ook heel actief andere blogs las. Wat was het toen gaaf om 20 volgers te hebben!

Verandering 1: focus op geluk, gezondheid en succes

Na een dik half jaar wilde ik in 2014 een duidelijkere focus op mijn blog. Opnieuw kwamen mijn lijstjes met onderwerpen tevoorschijn en ben ik gaan strepen en categoriseren (wie had nog niet door dat ik van overzicht hou?). Ik veranderde van naam, want mijn blog droeg toen mijn eigen naam en dat vond ik niet passen omdat het geen persoonlijke blog was. De slogan werd “a guide to a happy, healthy and successful life”. Met blogposts over geluk en zelfhulp, gezonde recepten en artikelen over sporten, en berichten over onderwerpen als carrière en plannen. Later werd dit iets algemener en was het meer gericht op alles uit je leven halen.

Ruim 1,5 jaar is het onderwerp zo redelijk breed gebleven. Mijn bezoekersaantallen groeiden doordat mijn blog werd getipt op andere blogs, doordat het aantal volgers op met name Bloglovin groeide en doordat mijn blogs steeds beter te vinden waren via Google.

Verandering 2: focus op productiviteit

Begin 2016 had ik nog meer behoefte aan focus. Ik merkte dat ik het niet zo leuk meer vond om te schrijven over gezond eten en sporten. Dit vind ik zelf wel heel interessant maar ik ben simpelweg geen expert, waardoor ik mijn artikelen niet boeiend genoeg vond en ik niet het idee had dat ik echt iets bijdroeg, dat ik echt iemand aan het helpen was. Over reizen daarentegen schrijf ik wel graag, maar ik ben ook weer geen backpacker of iemand die elk vrij weekend het vliegtuig pakt (laat mij maar elk jaar naar New York gaan). Een echte reisblog wilde ik dan ook niet en ik merkte ook dat deze artikelen niet heel veel gelezen werden.

Tegelijkertijd werd ik me (dit klinkt een beetje zweverig misschien) steeds bewuster van wat ik nu echt leuk vond en wilde. Ik ben iemand die graag voorbereid is op wat er komen gaat, ik wil dingen graag goed doen en ben resultaatgericht. Ook als het gaat om tijd. Hoe kan ik mijn tijd het beste besteden? Welk doel wil ik behalen? En zo werd het onderwerp van mijn blog ook steeds duidelijker. Productiviteit!

Naast het onderwerp, veranderde er vorig jaar april nog meer op mijn blog. Namelijk:

 • Ik kondigde aan minder vaak te bloggen;
 • Ik kondigde aan uitgebreidere artikelen te gaan delen; en
 • Ik kondigde aan meer aan de slag te gaan met extra’s.

Met extra’s bedoelde ik de gratis downloads bij sommige blogposts (bijvoorbeeld de maandplanning) en de mails die ik stuur. Dat alles doe ik nog steeds. Begin vorig jaar werd ik daarnaast meer actief op social media, en dan met name op Instagram en Pinterest. Ik raakte ook meer geïnteresseerd in zoekmachineoptimalisatie en ben mijn artikelen en blog daar steeds meer voor gaan optimaliseren. Hierdoor is het verkeer via Google in het afgelopen jaar flink gestegen!

Streets Ahead nu

Inmiddels is het 2017 en komt er ongeveer 1 keer per week een blogpost online. Daarnaast probeer ik ongeveer elke 2-3 weken een mail te sturen (maar op dit moment is het alweer even geleden…), 1 keer per maand een gratis download te maken en Instagram een paar keer per week te updaten. Daarnaast probeer ik soms een extra project uit, zoals in februari de online cursus Focus Februari.

In het afgelopen jaar ben ik full time gaan werken en dat heeft natuurlijk ook invloed gehad op mijn blog, daarover schreef ik laatst al een blogpost.

Op dit moment komen mijn bezoekers veelal via Google en daarnaast direct en via social media (Pinterest, Bloglovin en Instagram). Met name mijn e-maillijst is ook aan het groeien en dat vind ik superleuk. Op dit moment staan er bijna 650 mensen op deze lijst! De komende tijd wil ik op dezelfde voet verder gaan en naast blogposts vooral bezig blijven met Instagram, Pinterest en e-mails.

Hoe lang volg jij Streets Ahead al?

PS ik heb nog meer vragen gekregen rondom bloggen, dus ik wil er binnenkort nog meer over schrijven. Heb jij nog bloggerelateerde vragen, laat ze zeker achter en dan kijk ik of ik ze kan meenemen in een blogpost!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

10 gedachten over “Terugblik op Streets Ahead: van het begin tot nu”

 1. Wat tof is het eigenlijk om bij te houden hoe alles groeit! Ik ben daar onwijs slecht in en heb het ook totaal niet bijgehouden (al zou dit zeker niet zo hard gaan als dat het bij jou gaat, haha). Mooi overzichtje creëer je daardoor! Ik volg jouw blog nu al een tijdje maar geen idee of ik de oude naam ook al heb meegemaakt! You go!

  Beantwoorden
  • Ja leuk hè! Ik vond het zelf ook wel leuk om eens na te denken over wat er allemaal veranderd is de afgelopen jaren want tijd vliegt ;-).

   Beantwoorden
 2. Ik volg deze blog denk ik nu een klein half jaartje, ik vind het zo chill dat het één categorie is waarover je schrijft. Ik heb nu nog geen blogvragen, misschien komen die nog!

  Beantwoorden
 3. Pfoe.. Ik volg je al een paar jaar! Ik check af en toe je blog uit mezelf (soms iets té enthouisiast) of via je mails. Heel veel respect voor de manier waarop je interessante onderwerpen blijft vinden en kwalitatieve content levert. Heb ik heel veel aan (gehad)!

  Beantwoorden
 4. Wat leuk om die verandering te zien! Het zou zomaar kunnen dat ik er vanaf 2013 al bij was, ik volg je blog al heel lang en heb die veranderingen dus allemaal gezien :-)

  Beantwoorden
 5. Hee Linda,

  Ik heb je blog net gevonden via Pinterest, wat schrijf je handige artikelen. Ik ben zelf afgelopen juni begonnen met mijn blog, dus het is altijd interessant om te lezen hoe het andere bloggers is vergaan die al langer aan het bloggen zijn.

  Knap dat je hebt besloten om je op één onderwerp te focussen, ik kan begrijpen dat het een lastige keuze is omdat je het liefst over alles wilt schrijven dat interessant is. Denk dat het een goede keuze omdat mensen dan beter weten waarvoor ze bij jou moeten zijn (afhankelijk van wat je doelstelling is natuurlijk).

  Werk je trouwens nog steeds full-time? Petje af! Ik werk drie dagen en ben daarnaast bezig met mijn eigen bedrijf. Dat is al plannen geblazen. Jouw tips komen dus erg goed van pas! :).

  Heel veel succes en keep up the good work,

  Annerieke

  Beantwoorden
  • Hoi Annerieke, wat leuk om te horen! Dat was inderdaad wel de reden om me te focussen (en daarnaast het feit dat ik er altijd wel iets over te schrijven heb :-) ). Soms komen er ook gewoon andere onderwerpen tussendoor, die afwisseling moet kunnen vind ik ;-). Ik werk inderdaad nog steeds full time dus samen met alle andere hobby’s hoef ik me nooit te vervelen! Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt, veel leesplezier!

   Beantwoorden

Plaats een reactie