Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Een terugblik op Focus Februari


In februari organiseerde ik de gratis online cursus Focus Februari, waarvoor in totaal meer dan 250 mensen zich aanmeldden. WAUW! Vandaag blik ik terug op deze wat mij betreft zeer geslaagde cursus.

Wat was Focus Februari?

Ik ga nog even terug voor wie het gemist heeft. Focus Februari was dus een gratis online cursus waarvoor je je vanaf ongeveer half januari kon aanmelden via mijn blog. Deed je dat, dat heb je in februari verschillende mails ontvangen. Het doel van Focus Februari was om minder chaotisch te worden en meer overzicht en focus te krijgen.

Er waren vier thema’s:

 • Week 1: je spullen opruimen
 • Week 2: je online leven opschonen
 • Week 3: je to do lijst op de schop
 • Week 4: het overzicht hebben en behouden

Over elk thema hebben alle deelnemers 2 of 3 e-mails ontvangen met daarin tips en praktische stappenplannen om met de onderwerpen aan de slag te gaan.

Later instromen

Je kon gedurende de maand februari ook aanmelden voor de cursus, maar dan stroomde je wel in bij het moment waar de cursus op dat moment was. Enerzijds omdat het natuurlijk gericht was op februari en ook het uitvoeren ervan in deze maand, en anderzijds omdat het helaas in het mailprogramma dat ik gebruik niet mogelijk is om zo in te stromen en vanaf dat moment alles te krijgen (tenminste, niet in de gratis versie). Wel heb ik een aantal reacties van jullie gehad dat jullie dit jammer vonden, dus mocht er in de toekomst iets soortgelijks komen ga ik zeker op zoek naar een oplossing daarvoor.

Waarom ik Focus Februari organiseerde

Wat ik nog niet heb verteld is waarom ik dit organiseerde. Tijd om dat nu te doen! Ik bedacht het idee eigenlijk omdat ik wat meer met mail wilde doen; dat schiet er bij mij toch snel bij in. Dit was voor mij een manier om dat structureel te doen (immers, ik had jullie die mails beloofd) en zo er meer in te komen. En daarnaast was het natuurlijk ook gaaf dat meer mensen zich aanmeldden voor mijn maillijst. Voor een publiek schrijven is wel zo leuk!

Daarnaast was het een mooi extraatje naast de blogposts, en ook een manier om te zien hoeveel mensen in zoiets geïnteresseerd zijn. Aan bezoekcijfers is toch wat lastiger te zien of men het echt leuk vindt. Als je een mail niets vindt meld je je af en is het voor beide partijen duidelijk :-). No hard feelings als je dat gedaan hebt hoor! Ik meld mij ook meteen af als bepaalde mails (op dit moment) voor mij niet meer interessant zijn.

Ten derde voelt mail voor mij veel persoonlijker, het komt toch in je mailbox terecht in plaats van dat je er zelf naar op zoek moet gaan. Een mooie manier om ook op deze manier een soort van contact te hebben met lezers.

Jullie reacties

Mag ik jullie allemaal even bedanken voor alle mega toffe reacties?! Ik heb echt bizar vaak gehoord dat jullie het super vonden (via Instagram, reacties, mails terug en de vragenlijst op het einde), echt WAUW! Héél leuk dat zo veel van jullie aangeven er iets aan te hebben. Dat geeft me energie om weer nieuwe dingen te bedenken! En dat er zo’n 250 deelnemers waren zegt ook wel genoeg denk ik.

Natuurlijk heb ik ook wat minder positieve feedback gekregen, hierboven noemde ik al even het ontbreken van de mogelijkheid om bij later instromen nog alle eerdere mails te krijgen. Daarnaast waren er ook wat andere feedbackpuntjes, waarvan ik sommige al wel zag aankomen (het was best veel stof en jullie gaven ook aan dit niet in één maand allemaal te kunnen doen), en andere niet. Maar ik ben heel blij met die feedback want daarvan kan ik alleen maar leren en verbeteren in de toekomst.

Mocht jij nou de cursus hebben gevolgd en nog willen laten weten wat je ervan vond, graag! Zowel positieve als negatieve (opbouwende) feedback is heel erg welkom.

Het vervolg

Zoals jullie kunnen zien staat er inmiddels een andere, hele leuke download klaar op mijn site. Komt Focus Februari dan nooit meer terug? Dat vraag je je misschien af als je het gemist hebt. Daar kan ik geen uitsluitsel over geven want dat weet ik zelf ook nog niet. Wellicht dat ik alle feedback ga verwerken om het nog beter te maken, en dan in een nieuw jasje gieten. Maar daar ga ik nog even over brainstormen.

Voor nu ligt de focus in ieder geval weer even op blogposts en wil ik ongeveer één keer per twee weken een mail sturen. Want door de vele mails schoot het schrijven van blogposts er in februari wel wat bij in!

Wat vond jij van Focus Februari? Of als je het gemist hebt: zou je je aanmelden voor een vervolg?

 

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het Stappenplan Beginnen met Opruimen!

Wil je graag opruimen, maar ga je nooit aan de slag? Of begin je wel eens, maar loop je dan altijd vast? Ik ga jou helpen! In 8 stappen ga je jouw huis opruimen. Alle stappen vind je in een praktisch PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

3 gedachten over “Een terugblik op Focus Februari”

 1. Klinkt heel leuk! Voor mij was het niet het tijdstip om mee te doen maar op een ander moment misschien wel. Sowieso geniet ik van je posts, of ik er nu wel of niet iets mee doe!

  Beantwoorden
  • Ah wat een leuke reactie, dankjewel!! Ik kan me inderdaad voorstellen dat het op het ene moment net wat beter uitkomt dan op een ander moment. Ga ik in gedachte houden :-)

   Beantwoorden

Plaats een reactie