Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Zet die knop om en be happy!


Word jij altijd al moe van de gedachte dat je drie trappen moet oplopen? Heb je weer eens geen zin om aardig te doen tegen de buurvrouw? Zet de knop om! Ik geef je zes tips voor een positievere mindset.

Doe vrolijker

Ook al ben je strontchagrijnig, gedraag je alsof je altijd vrolijk bent en de wereld aankan. Daar word je vanzelf blij van. Negativiteit is voor niemand leuk en al helemaal niet voor jezelf, want jij zit er mee!

Gedraag je naar hoe je je wilt voelen

In het verlengde daarvan: gedraag je naar hoe je je wilt voelen en je gaat je ook echt zo voelen! De zoveelste trap op en af op het station is misschien geen pretje, maar het is een stuk minder erg om die trap op te lopen met de gedachte “ik heb toch genoeg energie!” of “ik ben nu mooi even sportief bezig!”.

Houd je doel voor ogen

Studieboeken zijn niet altijd even interessant en loeizware workouts niet altijd even makkelijk. Maar bedenk voordat je het opgeeft even wat ook alweer je doel was. Wilde je niet zelf een diploma? Wilde je niet zelf meer spieren krijgen? Zet de knop om en ga ervoor!

Denk aan anderen

Misschien heb je ergens écht geen zin in en kun je je niet bedenken wat je er aan hebt. Doe je het dan niet voor iemand anders? Je maakt hem of haar vast heel blij door het tóch te doen, ook al staat je hoofd er niet naar, dus doe het ook!

Lach!

Ik schreef het al in een eerder artikel, maar door simpelweg te lachen word je vrolijk. Lach als niemand het ziet en lach naar anderen. Bekenden, maar ook mensen die je op straat tegenkomt. Je wordt er écht vrolijk van!

Geef niet op

Het is heel verleidelijk om iets waar je geen zin in hebt op het laatste moment af te zeggen of steeds maar uit te stellen. Het is verleidelijk om de zak chips leeg te eten al had je je nog zo voorgenomen om gezond te gaan eten. Maar hoe voel je je daarna? Als ik die zak chips zou eten voel ik me achteraf veel minder goed dan wanneer ik hem laat staan. Houd je aan je principes en goede voornemens!

Hoe ga jij om met momenten waarop je niet vrolijk bent?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 30 tips voor meer rust in je hoofd!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus de checklist met 30 tips voor meer rust in je hoofd!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

33 gedachten over “Zet die knop om en be happy!”

 1. Fijne tips! Ik moet me echt maar eens vrolijk gaan gedragen als ik chagrijnig ben, want ik ben zo’n persoon die zich een heel slecht persoon voelt als ik chagrijnig en dus niet leuk ben voor mijn omgeving. Gelukkig ben ik meestal wel vrolijk, maar zo’n chagrijnige bui is toch meteen een domper.

  Beantwoorden
 2. ik laat mij ook altijd heel erg leiden door negatieve gedachten… goeie tips, bedankt! soms weet ik er zelf even niet uit te komen, maar probeer ik in ieder geval afleiding te vinden in leuke dingen doen :)
  xo, cheyenne

  Beantwoorden
 3. Fijne tips! Als ik chagrijnig ben kan ik het meestal niet echt verbergen en heb zin om niks te doen. Dus dan sleur ik mezelf meestal toch de deur uit voor iets leuks. Dat helpt vaak :)

  Beantwoorden
 4. Leuk blog! Ik herken een aantal tips al wel met wat ik doe, zoals gewoon lachen of iets wat me chagrijnig kan maken anders bekijken, waardoor het toch leuk wordt. Verder heb ik een happy-playlist waar ik graag naar luister en vrolijk van wordt ^^

  Beantwoorden
 5. Het stukje onder “Geef niet op” is echt aan mij gericht voor mijn gevoel. ZO herkenbaar! Dit is weer even een motivatie om dus inderdaad NIET op te geven in plaats van overal slappe excuses voor te bedenken! Liefs, Stella.

  Beantwoorden
 6. Als ik chagrijnig ben dan heb ik het gevoel dat er een donkere wolk boven me gaat hangen en dan kan ik me echt OVERAL aan ergeren. Meestal helpt het om dan gewoon alleen te zijn of me op een andere manier af te reageren (shoppen hehe) ipv dat ik denk ‘ik moet nu vrolijk zijn’. Dan denk ik weer WAAROM? en dan ga ik ook ruzie zoeken met mezelf :p

  Beantwoorden
  • Haha da’s lastig ja. Ik zonder me ook wel eens gewoon af als ik uhhh echt niet vrolijk ben zeg maar en dat helpt dan inderdaad ook. Maar bij de kleine irritaties lukt het me vaak wel om de knop om te zetten ;-)

   Beantwoorden
 7. Goed artikel! Lachen werkt ook nog eens heel erg aanstekelijk. Lach maar eens gewoon naar iemand op straat die je tegen komt of tijdens het fietsen, de meerderheid lacht dan ook terug :)

  Beantwoorden

Plaats een reactie