Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Roadtrip #2: Sightseeing New York City


Dag 2 en volle dag nummer 1 in New York. Bereid je voor op véél foto’s. Het ziet er ondanks de voorspellingen uit alsof het gaat regenen maar we gokken erop en gaan naar het Empire State Building. Voor de volgende dag wordt namelijk niet veel beter weer verwacht. Het uitzicht is prachtig, maar maakt toch minder indruk dan de eerste keer. Wel blijven de gebouwen adembenemend én zien we de Freedom Tower. We maken foto’s, voelen druppels en vertrekken naar beneden.

Newyork9

Newyork8

Newyork10

Eenmaal buiten op straat regent het. Het stopt gelukkig na een paar minuten. We nemen de metro naar dat wat er drie jaar geleden nog niet was: de enorme fonteinen op de plaats waar ooit de Twin Towers stonden. En de Freedom Tower, die nu zo goed als af is.

Newyork13

9/11 maakte en maakt nog steeds veel indruk op mij en de fonteinen deden dat dan ook. Enorm waren ze en wat veel water stroomt daar. Alle namen op de rand zien staan was ook even slikken. Er stond steeds bij vermeld waar men vandaan kwam – zat in een vliegtuig, was in één van de gebouwen… Om kriebels van te krijgen. Nog niet eens wetend wat er een paar dagen later in Europa zou gebeuren met een vliegtuig…

Newyork16

Newyork14

Vlakbij staat een kruis gemaakt van een stuk ijzer dat – tevens in kruisvorm – gevonden werd in het puin dat de Twin Towers op 11 september achterlieten. Een kunstenaar heeft het omgevormd. Mooi gebaar.

Newyork12

We vertrokken naar het noorden en wel naar SoHo. De wijk, waarvan de naam staat voor South of Houston Street, staat bekend om haar fijne sfeer en gietijzeren trappen aan de huizen. De trappen waren niet te missen en de sfeer ook niet. Maar wat was het warm. We lunchten er bij Le Pain Quotidien, waar we het vervolgens weer koud kregen. Die verdomde airco overal in Amerika is geweldig als je je kapot zweet maar je moet er geen uur in gaan zitten. Elk voordeel heeft z’n nadeel.

Newyork27

Newyork26

Newyork25

We liepen SoHo door naar Washington Square Park waar de bekende boog staat. Aan Washington Square Park liggen zowel de New York University als het gebouw op One Fifth Avenue. Dat laatste is voor mij bekend van het (fictieve) boek dat ik erover las, van Candace Bushnell, die je misschien kent als schrijfster van Sex and the City en The Carrie Diaries.

Newyork24

Newyork21
New York University

Newyork22
Washington Square Park

Newyork20

Newyork19
Kraampjes everywhere

Newyork23
One Fifth Avenue

Newyork18

Vanuit daar liepen we naar Greenwich Village, waar de buitenkant van zowel Monica’s appartement uit Friends als Carries appartement uit Sex and the City te zien zijn. Vlakbij is ook de bekende Magnolia Bakery, waar Carrie in Sex and the City kwam, maar die ook in andere films en series een rol speelde. Ik at er een red velvet cupcake met vanille frosting want ik wilde altijd al weten hoe een red velvet cupcake smaakte. Nou, behoorlijk goed. En je krijgt er ook een behoorlijk rode tong van! Ertegenover zit trouwens Bookmarc, van Marc Jacobs ja. Zijn andere winkels zitten ook in de buurt.

Newyork17

Newyork34
Monica’s appartement in Friends

Newyork33
Carries appartement in Sex and the City

We nemen de metro naar filmlocatie die mijn broertje wilde zien en vervolgens naar twee filmlocaties die ik graag wil zien. Tussendoor komen we langs Grand Central Terminal en onder het mom van “nu we er toch zijn” besluiten we uit te stappen en naar de hal te gaan. Voor elke Gossip Girl fan zal deze hal niet onbekend zijn; hier vond de eerste scène van de serie plaats. Buiten dat is het een prachtige hal.

Newyork31

Door naar de filmlocaties, het Waldorf Astoria hotel (Maid in Manhattan, Serendipity) en The New York Palace Hotel (Gossip Girl – voor lange tijd het thuis van de families Bass en Vanderwoodsen). Aangekomen bij dat laatste spreekt de portier me aan. Of ik fan ben van Gossip Girl. Ik was vast niet de eerste toerist die enthousiast aankwam bij het hotel. De portier vertelde me dat het hotel aan de binnenkant helemaal gerenoveerd is en dat de sets van scènes die daar opgenomen waren er dus niet meer te vinden zijn. Hij pakt zijn iPhone en laat me tientallen foto’s zien van allerlei ruimtes, met bijbehorend commentaar over de scènes die zich daar hadden afgespeeld. Ik herkende lang niet alles maar wat leuk dat die portier zo meedenkt met toeristen.

Newyork30

Newyork29

Na het New York Palace gaan we naar de enorme Niketown aan Fifth Avenue, want ik had nog een verlanglijstje… Er gaan een paar Nike Frees voor mij, een paar Nike Frees voor mijn vriend en een Nike+ SportWatch (voor mij) mee naar huis. Jeej!! We lopen nog langs de enorme (en vooral enorm drukke) Apple Store. Dan gaan we richting hotel, eten bij Applebee’s en bereiden ons voor op dag drie van de reis, onze laatste dag in New York.

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

32 gedachten over “Roadtrip #2: Sightseeing New York City”

 1. Wat een mooie foto’s Linda! Echt knap! Wat is de Freedom Tower chique geworden… Lijkt me erg indrukwekkend om alle namen te zien staan. Ik word er nu al stil van.. Hebben ze met veel respect heropgebouwd vind ik

  Beantwoorden
 2. Onwijs mooie foto’s! Ik heb Ground Zero toentertijd gezien toen het nog een grote bouwval was. Ik zou het graag zien zoals het nu is. En de Freedom Tower ook natuurlijk. Ik denk echt dat het op meerdere manieren ontzettend indrukwekkend is. En de rest van New York is gewoon amazing. Liefs!

  Beantwoorden
  • Er wordt nog steeds veel gebouwd daar! Het memorial en de Freedom Tower zijn af maar we moesten rond een enorme bouwval lopen om er te komen. Bizar hoe groot dat terrein daar is!

   Beantwoorden
 3. Wat een heerlijke post :) En fijn geschreven! Het lijkt me inderdaad bijzonder indrukwekkend om de Freedom Tower te zien en dat je dan even later hoort wat er met de mh17 is gebeurd! Ik zou echt heel erg graag een keer naar New York willen, lijkt me zo’n gave stad!

  Beantwoorden
  • Jaaa geweldig! Ja ik had van tevoren op basis van het magazine en een andere reisgids een uitgebreide lijst gemaakt met allerlei plekken waar ik heen wilde! :-)

   Beantwoorden
 4. Wat ontzettend gaaf zeg! Ook echt prachtige foto’s. Het lijkt me geweldig om die plaatsen te zijn uit de films, maar tegelijkertijd ook heel moeilijk om te geloven dat het echt is.
  Leuk trouwens, ik studeer ook communicatie!

  Beantwoorden
 5. Wat gaaf om dit allemaal te zien! Ik ben van plan om na mijn afstuderen ook in mijn eentje een reis te maken naar deze stad. Krijg helemaal kriebels als ik deze foto’s zie!

  Beantwoorden

Plaats een reactie