Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Boek review: Op zoek naar rust (over Erica’s zoektocht naar rust)


Op zoek naar rust: daarin ben ik vast niet de enige – moet Erica Pierik gedacht hebben. Ze schreef de ervaringen die ze opdeed tijdens haar zoektocht naar rust uit en daaruit ontstond het boek Op zoek naar rust. In deze blog deel ik wat je van het boek kunt verwachten en wat ik ervan vond!

Waarom ben ik Op zoek naar rust gaan lezen?

Ik mocht het boek Op zoek naar rust ontvangen van schrijfster Erica Pierik zelf. Ze volgt namelijk de e-mails van Streets Ahead! Ze benaderde mij rond de lancering van de online cursus Rust in je hoofd en vertelde dat ze zich herkende in mijn verhaal – en daarover het boek had geschreven. Of ik nieuwsgierig was?! Natuurlijk! Ik was erg benieuwd of onze zoektocht (en stiekem vooral de uitkomst daarvan) overeenkwamen.

Waar gaat het boek Op zoek naar rust over?

In Op zoek naar rust beschrijft Erica Pierik naar zoektocht naar meer rust in het hoofd. Erica Pierik is een Amsterdamse schrijfster, die je in het boek een heel persoonlijke inkijk in haar leven geeft. Ze deelt haar ervaringen (en vooral ook frustraties) met en rondom rust creëren, maar je leest ook over andere doelen en uitdagingen, zoals de stap naar haar droombaan als schrijfster. Ook bevat het boek terugblikken naar haar eigen jeugd, waarmee ze op zoek gaat naar de oorzaak van haar onrust.

Ze beschrijft de methodes die ze uitprobeert en welke uitdagingen ze daarbij tegenkomt. Ze beschrijft haar ervaringen en de emoties die ze daarbij ervaart. En dat in grote details, waardoor ik vooral van het eerste deel zelf de akelige gevoelens bijna ging overnemen omdat ik me zó voorstelde hoe zij deze ervaarde.

Het boek is écht een persoonlijke zoektocht. Het bevat geen praktische tips – maar het geeft wél veel mooie inzichten voor iedereen die dezelfde zoektocht volgt of wil volgen. Ik herkende me in veel punten en kwam veel dingen tegen die ik ook door schade en schande heb geleerd!

Mijn review van het boek Op zoek naar rust

Op zoek naar rust is een héél ander boek dan de meeste boeken waar ik mijn mening over geef op Streets Ahead (hier vind je alle reviews). Met als grote verschil dat de meeste boeken zelfhulpboeken zijn en bol staan van de praktische tips. Maar ik ben het boek van Erica niet met deze intentie gaan lezen en dat is ook zeker niet haar insteek.

Wat ik erg sterk vond aan het boek van Erica is dat ik volledig werd meegezogen in haar onrust. Van de eerste zoveel pagina’s werd ik zelf érg onrustig – wat wat mij betreft een teken is dat Erika heel goed is in het onder woorden brengen van emoties.

Dat maakte ook dat ik heel graag verder wilde lezen. Ik had het boek in een mum van tijd uit omdat ik wilde weten waar haar zoektocht eindigde. Het las dan ook lekker weg (en is geen heel dik boek).

Ik ga natuurlijk niet weggeven hoe haar zoektocht precies verliep en wat dat einde was. Maar na afloop heb ik wel naar Erica gestuurd dat ik het verhaal érg herkenbaar vond en dat ik me goed kon vinden in wat zij zegt. Stiekem waren er heel veel dingen die ook in de Rust in je hoofd cursus terugkomen – maar dan op een héle andere manier.

Als ik één puntje van feedback mag noemen, dan is het dat de terugblikken naar Erica’s jeugd voor mijn gevoel soms uit de lucht kwamen vallen. Dit omdat er niet altijd een connectie met “het heden” waarin Erica het boek schreef werd gemaakt.

Desondanks vind ik het boek erg goed, herkenbaar en vol emotie geschreven en hoop ik dat er nog vele boeken van Erica’s hand mogen volgen!

Wat levert het boek op en wanneer is het iets voor jou?

Op zoek naar rust liet mij weer op een verhelderende manier naar het concept “rust” kijken. Als je nu heel veel onrust ervaart in je leven, of behoefte hebt aan meer rust, en ook zoekende bent naar HOE je dat dan doet, dan zal je je waarschijnlijk kunnen herkennen in Erica’s verhaal en dan hoop ik dat haar zoektocht jou ook nieuwe inzichten kan geven om met de onrust aan de slag te gaan.

Als je je eens op een andere manier wilt laten inspireren over rust dan door de super praktische tips (die ik graag geef :) ) dan kan ik je het boek van harte aanraden. En als je na het boek behoefte hebt aan concrete handvaten – die je geheel op je eigen manier kan toepassen – dan is wat mij betreft de online cursus Rust in je hoofd een mooie volgende stap ;-).

Het boek van Erica vind je o.a. op Bol.com en bij Libris.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij iets koopt, ik een percentage daarvan ontvang. Je betaalt daardoor nóóit meer en ik promoot alleen dingen waar ik zelf ook echt fan van ben. Lees ook mijn disclaimer.

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 30 tips voor meer rust in je hoofd!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus de checklist met 30 tips voor meer rust in je hoofd!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

Plaats een reactie