Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Roadtrip #7: Boston


Boston!!!! Het volgende verslag van mijn reis door de Verenigde Staten en Canada afgelopen zomer. Heel veel Boston en… heel veel walvissen!

In de buurt van Boston en Cape Cod is er namelijk een gebied dat erg geliefd is door walvissen. Dagelijks worden er walvissentochten naartoe georganiseerd. Omdat er goed weer werd voorspeld, namen we de eerste boot richting de walvissen. Of je ook daadwerkelijk walvissen ziet is altijd de vraag, maar we hadden geluk!

Boston29

Boston26

Na een tocht van toch wel een uur waren de eerste walvissen in zicht. En daar kwamen er steeds meer bij. Ik denk dat we in totaal zeker dertig walvissen hebben gezeten. Drie verschillende soorten, een moeder met een kind, drie walvissen bij elkaar… Walvissen everywhere. Wat een enorme beesten en hoe gaaf om te zien!

Boston27

Boston28

Boston25

Na een hele tijd rondgevaren te hebben in dat gebied gingen we terug naar het vasteland. Met een omweg langs het Chinatown in Boston gingen we naar de start van de Freedom Trail. De Freedom Trail is een 4 kilometer lange tocht door 16 bezienswaardigheden in Boston, te volgen via een dikke rode streep die over straten door heel Boston loopt.

Boston57

De tocht begint in Boston Common, het oudste park van de Verenigde Staten. Aan dit park staat het Massachusetts State House, wat het parlementsgebouw van de staat Massachusetts is.

Boston55
Boston Common

Boston56
Massachusetts State House

Even verderop staat de Park Street Church met daarnaast de Granary Burying Ground, waar onder andere een aantal mensen liggen begraven die de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring ondertekend hebben. De lijn loopt verder naar King’s Chapel en King’s Chapel Burying Ground, de oudste begraafplaats van Boston.

Boston54

Voor het oude stadhuis staat een standbeeld van Benjamin Franklin (één van de tekenaars van de onafhankelijkheidsverklaring). Op deze plaats stond vroeger de eerste publieke school van de Verenigde Staten en Benjamin Franklin is hier naar school geweest.

Boston52
Oude stadhuis

Boston53
Benjamin Franklin Statue

We liepen bijna voorbij de Old Corner Book Store, waar nu een Mexicaans restaurant gevestigd is. Ik stond letterlijk voor het gebouw toen ik aan iemand vroeg waar die book store in hemelsnaam was… Vroeger gaf deze boekwinkel werk uit van bijvoorbeeld Charles Dickens.

Boston50

Verderop staat het Old South Meeting House, wat een belangrijke rol speelde in de Boston Tea Party, een gebeurtenis die gezien wordt als het begin van de Amerikaanse Revolutie (da’s de oorlog waardoor Amerika onafhankelijk werd). Een straatje verder vind je het Old State House, een van de oudste gebouwen van deze tocht. Vroeger was het o.a. een parlementsgebouw en een stadhuis.

Boston49
Old State House

Faneuil Hall is een grote maar enorm drukke markthal waar allerlei lekkers verkocht wordt. Dit is de oudste markthal van Boston.

Boston48

Boston47

Na het Paul Revere House komen we bij de Old North Church, het oudste kerkgebouw in Boston. Vlakbij ligt Copp’s Hill Burying Ground.

Boston46
Toren van de Old North Church

Daarna bezoeken we de boot USS Constitution. Na een strenge veiligheidscheck bezoeken we het schip dat rond 1800 gebruikt werd bij militaire conflicten. We slaan één bezienswaardigheid over, het Bunker Hill Monument.

Boston45

Boston43

De Freedom Trail is, zeker als je wat informatie over de geschiedenis van de verschillende plaatsen bij de hand houdt, super interessant. Boston is een belangrijke stad in de relatief korte geschiedenis van de Verenigde Staten en dat merk je overal. Omdat ik die geschiedenis wel interessant vind (wat vind ik niet interessant dat met de VS te maken heeft??!!) vond ik het leuk om deze plaatsen te bezoeken, al vond ik het wel jammer dat de bezienswaardigheden naar het einde toe steeds verder uit elkaar liggen en wat mij betreft ook steeds minder interessant zijn. Bij tijdgebrek gewoon langs het eerste deel gaan dus (tot en met Faneuil Hall).

Boston42

Onze voeten zijn kapot maar er staat nog wat op de planning: naar Harvard! Tegen Boston aan ligt Cambridge, de thuisbasis van één van de Ivy League universiteiten en misschien wel de bekendste universiteit ter wereld: Harvard University.

Boston41

Boston40

Dus jawel mensen: ik ben op Harvard geweest! Ik had niet anders verwacht maar wat een enorm grote en mooie campus.

Boston39

Ondertussen hadden we enorm honger gekregen en dat kwam mooi uit want ik wilde graag een keer bij de Shake Shack eten en laat die nou net daar in de buurt zijn. We hadden perfecte timing waardoor we totaal niet lang hoefden te wachten (even later stond er een flinke rij). En ja: de burgers van Shake Shack zijn lekker. Niet de allerbest allerlekkerste burgers ooit, maara ls je graag fastfood wil eten dan is dit een stuk betere keuze dan de McDonalds. Duurder, dat wel, maar alsnog goedkoper dan in een restaurant.

Boston38

Boston37

Nadat we ons eten maakten we op de terugweg naar het hotel een omweg via Acorn Street. Een oud en steil straatje met kinderkopjes en het meest bekende straatje in de wijk Beacon Hill.

Boston35

Toen we vanuit daar richting het hotel gingen kwamen we ook nog door de Boston Public Garden, een mooie aangelegde tuin waar je naast echt ganzen bekijken ook een tocht kan maken op ganzenboten (al ging dat niet meer op het tijdstip dat wij er waren).

Boston34

Boston33

Boston31

PS wat ik in mijn vorige verslag nog niet had verteld: toen we aankwamen in het hotel in Boston, en dus voor het eerst internet hadden die dag, hoorden we van de ramp met de MH17 in Oekraïne. Er was toen nog niet veel meer bekend dan dat het vliegtuig uit Amsterdam vertrokken was. Rond de avond, na de tour door Fenway Park, hoorden we pas wat er waarschijnlijk gebeurd is en hoeveel Nederlanders er wel niet bij betrokken waren. Net als bij jou stond ook mijn Facebook tijdlijn vol. Vol met geschrokken mensen, met mensen die hun medeleven betuigden maar misschien nog wel het heftigste: met mensen die iemand kenden die in het vliegtuig zat. Ik kende niemand die in het vliegtuig zat persoonlijk, maar alsnog was het heftig om alles aan de andere kant van de wereld te horen te krijgen. We zaten daar, en moesten ook nog met het vliegtuig terug… Ik heb er afgelopen zomer niets over geschreven omdat ik niet wist wat. Maar voor degenen die zich misschien afvragen hoe ik dat heb meegemaakt: zo dus. Ik zat aan de andere kant van wereld, maar ik heb alle gebeurtenissen meegekregen. Ook de hierboven beschreven dag had ondanks alle gave dingen die we deden toch wel een beetje een zwart randje. Niet alleen deze dag trouwens. Een week later hielden we om tien uur ‘s ochtends twee minuten stilte in een park in Québec. Vier uur ’s middags Nederlandse tijd…

Mogen alle slachtoffers rusten in vrede.

Van half juli tot begin augustus 2014 reisde ik ruim drie weken door de Verenigde Staten en Canada. Bekijk hier alle verslagen.

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

12 gedachten over “Roadtrip #7: Boston”

 1. Wauw wat een prachtige foto’s! Die walvissen zien, lijkt me echt fantastisch! En van dat laatste stukje kreeg ik kippenvel, erg mooi geschreven… Zo’n dingen zijn inderdaad vreselijk!

  Beantwoorden
 2. Prachtige foto’s! Ik ben er van de zomer ook geweest, maar helaas was de boot om de walvissen te spotten net weg. Wel gaaf dat jij ze gezien hebt!! Boston vond ik een beetje tegenvallen..

  Beantwoorden
 3. wat een heerlijke foto’s! en zo stond boston op mijn to-visit lijstje :D en die shake schack burger op mijn must-eat lijst, yum!
  xo, cheyenne

  Beantwoorden
 4. Wauw die walvissen! Als ik dit aan mijn vriendje laat zien dan zitten we volgend jaar in Boston, dus misschien moet ik je artikel maar even onder zijn neus schuiven ;).

  Beantwoorden
 5. Mooi verslag heb je geschreven, met erg mooie foto’s! Ik heb niet zo heel veel affiniteit met de VS (meer met Zuid-Amerika en Azië en daar wil ik dan ook dolgraag naartoe!), maar dit artikel is wel heel tof om te lezen :). Tof om te zien hoe het in Boston is en die walvissen spotten is echt heel gaaf!
  En heftig ja van MH17, ik denk er echt nog heel vaak aan terug.

  Beantwoorden
 6. Beste, ik kom toevallig op jouw blog, zoekende naar info over Boston. Ik neem alvast wat leuke info mee.
  Verder der had ik volgende vraag : wij zijn rond 7 september 2015 in Boston. Is het nodig de walvistocht opvoorhadn te boeken , op kunnen we gewoon de dag een boot nemen?

  alvast bedankt voor een antwoord(je)
  Carine

  Beantwoorden
  • Hoi Carine, wat leuk! Wij hadden de tocht de dag van tevoren geboekt via ons hotel. Dit werd ons aangeraden om te voorkomen dat het tijdstip dat wij wilden (we wilden zo vroeg mogelijk zodat we later op de dag Boston zelf konden bekijken) al vol zat, en dat we ter plekke nog in een rij voor kaartjes moesten gaan staan. Mocht je meerdere dagen/dagdelen in Boston zijn, dan zou ik je ook aanraden om vlak van tevoren te reserveren, dan kun je nav het weerbericht een dag/tijdstip kiezen waarop het helder weer is (dus meer kans om walvissen te zien :-) )

   Veel plezier daar!

   Beantwoorden

Plaats een reactie