Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Roadtrip #6: van Cape Cod naar Boston


Na de pechdag op Cape Cod vertrekken we de volgende dag naar Boston! Tijdens de rit komen we langs veel mooie Amerikaanse dorpjes, inclusief haventjes en typische huisjes.

Plymouth10

Ongeveer halverwege de reis naar Boston komen we langs Plymouth. Plymouth is het stadje waar de Pilgrim Fathers in 1620 aankwamen met hun schip en een kolonie stichtten. De bekendste bezienswaardigheid van het stadje is een steen met het jaartal 1620 erin gegraveerd. Volgens de legende kwamen de pelgrims via deze steen aan land (al is dit waarschijnlijk niet echt waar). Speciaal voor de steen is een soort paviljoen gebouwd.

Plymouth6

Plymouth8

Plymouth7

Daarnaast ligt er ook een replica van de Mayflower, het schip waarmee de pelgrims in 1620 aankwamen, in de haven van Plymouth. Dit schip dient als museum.

Plymouth5

En tot slot is het ook een gezellig kustplaatsje met een strand en haven.

Plymouth2

Ohja, voor wie nog nooit in de Verenigde Staten is geweest: zo zien álle vrachtwagens er daar uit. Subtiel.

Plymouth4

Na Plymouth rijden we door naar Boston, waar we in het begin van de middag aankomen. We slapen in het Midtown Hotel en toen ik dat hoorde kwam me dat vaag bekend voor. En jawel, het is het hotel waar John (Mark Wahlberg) in de film Ted heen gaat nadat hij Lori’s (Mila Kunis) appartement uit is gezet en waar hij een flink gevecht met Ted heeft.

Boston20

Het hotel ligt tegenover een prachtig plein met een reflecting pool, een kerk en een fontein.

Boston2

Boston21

Boston19

Omdat de middag pas net begonnen was besluiten we richting Fenway Park te gaan, één van bekendste honkbalstadiums ter wereld en de thuisbasis van de Boston Red Sox. Je hebt het stadium kunnen zien in films als Ted, Fever Pitch en Legally Blonde 2.

Boston10

Boston5

Buiten dat speelt het team ook niet slecht: afgelopen jaar wonnen ze de World Series, het belangrijkste honkbaltoernooi in de Verenigde Staten en Canada.

Boston9

Boston8

We volgen een rondleiding met héél veel andere mensen, maar ondanks dat is het toch leuk en interessant. Ik ben niet zo Amerikaans en into honkbal dat ik alle verhalen van “weet je nog die wedstrijd toen…” begrijp, maar het is leuk om iemand zo enthousiast ergens over te horen praten. Honkbal leeft echt in Amerika. We krijgen een kijkje in het hele stadium, van beneden tot boven, van voor naar achter en van press room tot op het Green Monster.

Boston7

Boston4

Boston6

Boston3

Na de tour gaan we Boston in en wel naar de wijk Back Bay. We bezoeken de Boston Public Library, de op één na grootste bibliotheek van de Verenigde Staten.

Boston16

Boston17

De Public Library ligt aan het drukke plein Copley Square. Er is een soort festival bezig. Aan het plein staan ook de Trinity Church en de John Hancock Tower, het hoogste gebouw van Boston.

Boston18

Boston12

Boston14

Boston13

We lopen verder de wijk in, naar Newbury Street, wat “de P.C. Hooftstraat van Boston” wordt genoemd. Veel mooie panden en dure winkels dus.

Boston11

Daarna krijgen we honger en eten we bij een food court in het Prudential Center. Amerikaanse food courts zijn een briljante uitvinding. Een grote ruimte waar langs alle kanten ketens zijn gevestigd en waar je zo ongeveer alles kunt eten wat je wil – hamburgers, pizza, vis, broodjes, maar ook Chinees, Vietnamees, Japans… Fast food ja, maar dan leuker. Ik nam Chinees van de Panda Express, een fastfoodketen waar je eerst een soort rijst kiest en daarna twee of drie extra’s. Ik koos sperzieboontjes en loempia’s bijvoorbeeld. Lekker!

Na het eten wandelen we terug richting het hotel. Het is inmiddels al donker, waardoor we het plein met de kerk en de reflecting pool in het donker zien.

Boston23

Boston24

Van half juli tot begin augustus 2014 reisde ik ruim drie weken door de Verenigde Staten en Canada. Bekijk hier alle verslagen!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

7 gedachten over “Roadtrip #6: van Cape Cod naar Boston”

  1. Mooi zeg! Ik ben altijd een beetje verliefd op dat soort huisjes van de eerste foto :) En echt, hoe meer verhalen ik van je lees over de rondreis, hoe meer ik vind dat ik er snel naartoe moet. Lijkt me zo’n geweldige ervaring!

    Beantwoorden
    • Geweldig he, die hebben we zó veel gezien. Vooral in de dorpen staan gewoon geen bakstenen huizen zoals in Nederland maar alleen maar dit soort huisjes!

      Beantwoorden

Plaats een reactie