Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Roadtrip #3: New York rennend, rijdend, lopend en zwevend


Zoals je misschien gelezen hebt wilde ik graag hardlopen in New York. Drie jaar terug fietsten we door Central Park en nu wilde ik rennen. Dus daar begon dag drie van onze reis mee!

Even een stukje achtergrondinformatie voor wie denkt: waarom heeft ze het de hele tijd over drie jaar terug? Toen maakte ik met mijn ouders ook een supergave rondreis, waarbij we eerst vier dagen New York bezochten en toen naar de andere kant van de Verenigde Staten vlogen en een roadtrip maakten door Los Angeles, de Grand Canyon, Las Vegas, Bryce Canyon, Zion, Yosemite, San Francisco en ga zo maar door. Als jullie het leuk vinden kan ik daar ook nog wel eens over schrijven? Dat we New York toen al bezochten is ook meteen de reden dat we er nu maar twee dagen waren. New York is gaaf en mijn favoriete stad, maar er is veel en veel meer te zien dan dat!

Goed, terug naar de derde dag. Ik wilde rennen en dus trokken mijn moeder, mijn broertje en ik onze hardloopkleding aan en stond mijn vader klaar met de camera. We renden in verband met tijd en mijn knie niet lang, maar wat was het leuk! We startten bij de Umpire Rock, een bekende rots in het park, kwamen langs tientallen bruggetjes, renden over The Mall het Bethesda Terrace op, zagen Loeb’s Boathouse, kwamen langs Central Park Zoo en eindigden bij The Pond.

Newyork73
The Mall

Newyork74
Loeb’s Boathouse

Vanuit daar namen we de metro terug naar het hotel om te douchen en om te kleden. Eenmaal omgekleed stapten we de metro terug in (je kunt niet om de metro heen in New York). We gingen naar volgens mij de enige kabelbaan die Manhattan rijk is. Daarvoor liepen we langs Dylan’s Candy Bar, van Dylan Lauren (dochter van), Bloomingdale’s en Serendipity III. Dat laatste tentje is (heel verrassend) bekend van de film Serendipity, waarin Jonathan en Sara er na hun ontmoeting een Frozen Hot Chocolate delen, meteen ook het meest bekende drankje op het menu. Ook in One Fine Day en Girls komt de plek voor.

Newyork55

Newyork54

Door naar de kabelbaan. Deze loopt van Manhattan over de rivier naar Roosevelt Island, een smal en klein eiland aan de oostkant van Manhattan. Met een metropas kun je gratis met de kabelbaan mee en dat deden we dan ook. Doordat de kabelbaan over straten en over het water loopt heb je een mooi uitzicht op Manhattan.

Newyork53

Newyork52

Newyork51
Die groene bomen tussen de gebouwen zijn een stukje Central Park!

Newyork68

Newyork50

Newyork67

Als we weer terug zijn in Manhattan gaan we naar de Upper East Side, waar ik à la Gossip Girl op de Met Steps zit. We zijn dus bij het Metropolitan Museum of Art. We lopen de hal in maar gaan niet verder, want er staat nog meer op het programma en de entree is redelijk duur als je er slechts “even doorheen loopt”.

Newyork65

Vlakbij zit het Guggenheim, waar we ook langslopen. Ondertussen eten we als ware New Yorkers een pretzel. Toch niet helemaal mijn ding. Het is een groot stuk deeg zonder erg veel smaak met héél veel zout er op.

Newyork63

Daarna pakken we de metro helemaal naar het zuiden van Manhattan en verder: Brooklyn. Ik ging op zoek naar de loft van de Humphrey’s in Gossip Girl (valt het jullie op wat mijn favoriete serie is???). Maar alle gebouwen lijken daar op elkaar en omdat ik geen foto bij had was het even gokken welk appartement het precies was. Na wat Google-werk achteraf blijkt dat ik het gebouw wel op de foto heb gezet :-). Ik heb de plaats waar in de serie de loft van de Humphrey’s zat rood omcirkeld!

Newyork62

Ik wist ook dat je vanaf ergens in Brooklyn het Empire State Building precies onder de Manhattan Bridge kunt ziens staan. Dus we wandelen door Brooklyn richting de Brooklyn Bridge en na een paar keer “oh nee, toch niet” lopen we bijna voorbij de plaats waar het wél was.

Newyork61

Vervolgens lopen we door naar de Brooklyn Bridge. Eerst naar het water om een foto van de skyline te maken, daarna naar een ingang om de brug op te komen. Die vinden we en we lopen de brug helemaal over, terug naar Manhattan. Daar in de buurt lag ooit South Street Seaport, maar we kijken vanaf de brug naar de locatie waar het had moeten zijn (het stond zelfs op onze foto’s van drie jaar terug) en het is er toch echt niet meer. Het enige wat we zien is een bouwval. Na even zoeken op internet blijkt dat het gebied zwaar getroffen is door orkaan Sandy in 2012 en dat daarom veel bedrijven gesloten zijn. Heftig.

Newyork60

Newyork59

Newyork58

We nemen de metro naar Times Square want wat is een bezoek aan New York zonder Times Square. Het is nog even druk als altijd, maar er worden op het moment wel redelijk wat billboards gerenoveerd.

Newyork71

Vanaf Times Square lopen we naar Rockefeller Center, ik had ergens iets gelezen over een museum wat in de kelder zou zijn maar we kunnen het niet vinden. We zijn moe en gaan terug naar het hotel. Het diner bestaat uit salade en pizza op bed, omdat het kan. Dag New York, je was weer fijn!

Newyork70

Newyork69
Rockefeller Center

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

20 gedachten over “Roadtrip #3: New York rennend, rijdend, lopend en zwevend”

 1. Wauw, vooral het hardlopen in Central Park lijkt me echt heel gaaf :) En sowieso, New York.. Ik ben er nog nooit geweest en denk dat ik er toch in ieder geval een keer een bezoekje aan moet wagen!

  Beantwoorden
 2. Wauw Linda, jouw foto’s maken zoveel indruk op me! Ik wil echt graag een keertje met mijn vriend naar Amerika. Misschien dat we jouw reisverslagjes wel gebruiken voor onze reis te plannen. Maar eerst nog heel goed sparen… ;)

  Beantwoorden
 3. Wauw, ik zit helemaal gefascineerd naar je foto’s te kijken. Prachtig, alsof je er zelf bij bent geweest, haha! Je GG Met-steps-foto is ook echt heel gaaf! (Jep, ook een fan hier, haha) Door jouw fotoverslagjes kriebelt het bij mij alleen maar meer om een keer naar Amerika te gaan, vooral NY en LA zou ik graag een keer willen bezoeken :) Misschien iets voor op een toekomstige 10-dingen-die-jij-en-ik-deze-zomer-gaan-doen lijst? ;) Vond deze ‘challenge’ heel leuk om te doen deze zomer! Heb de recap op mijn blog gepost en ik zou zeggen.. volgend jaar weer! :)

  Beantwoorden
 4. Eigenlijk best een goede manier om Central Park te verkennen, door er te gaan rennen. Ik verbleef in Brooklyn dus dan is dat niet echt een optie ;).

  Beantwoorden
  • Ja zeker! Alleen vanuit Brooklyn ben je wel even onderweg ja. Al hebben wij ook de metro ernaartoe gepakt (1 halte om precies te zijn :’) ). Fietsen is ook een aanrader, dan kun je nog meer zien in weinig tijd én hoef je na afloop niet te douchen (tenzij je op een racefiets of iets bent geweest natuurlijk…).

   Beantwoorden
 5. Hele mooie foto’s! En wat gaaf dat js dingen herkent vanuit series, maar ook van 3 jaar geleden. Central Park lijkt me erg leuk, net als de rest van New York

  Beantwoorden

Plaats een reactie