Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Boek: Please take me to New York City


Een titel die mij meteen al heel erg aanstaat… Op de blog van Carlissa won ik het door haar gemaakte (!) magazine over een stad naar mijn hart: New York City! Carlissa is groot fan van New York en daar kan ik me, ondanks dat ik er slechts één keer eerder ben geweest, helemaal in vinden.

Wat staat er in?

Please take me to NYC bevat handige informatie over je bezoek aan New York, food hotspots en de beste plekjes om te winkelen. Daarnaast staat het natuurlijk bomvol bezienswaardigheden, maar die zijn anders ingedeeld dan je misschien gewend bent. Het magazine bevat toeristische attracties (tourist stuff), doe-dingen (activity) en dingen die je moet meemaken (moments). Een welkome afwisseling en erg overzichtelijk.

Het magazine is helaas niet meer te koop.

Pleasetakemeto3

Bij het magazine zit ook een mapje met daarin een stel handige kaarten. Zo is er een grote kaart en een kaart met de metrolijnen, maar ook per wijk een kaart met daarop meteen de hotspots uit die wijk. Zo kun je, als je in New York rondloopt, meteen zien welk eettentje of welke winkel het dichtste bij ligt. Bovendien kun je de kaarten ook vanuit de app Layar bekijken, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Pleasetakemeto2

Pluspunten

Het magazine leest heel fijn! De reisgidsen die ik meestal doorspit voor een reis hebben kleine letters, enorm uitgebreide teksten en nou ja… Ik doe er wel een paar dagen over om zo’n gids te lezen. Bovendien zien ze er allemaal hetzelfde uit. Please take me to NYC is groot (A4-formaat), de teksten hebben ook een redelijk groot lettertype en dat bevordert wat mij betreft de leesbaarheid. Daarnaast zijn de alinea’s niet te kort en niet te lang. Ze bevatten alle informatie die je nodig hebt, niet meer en niet minder. Handig als je geen zin hebt om 40 uur uit te trekken voor je voorbereidingen, maar liever gewoon geniet in de stad zelf! Daarbij ook meteen een pluspunt voor het uiterlijk van het magazine. Knallend en vrolijk, zodat je spontaan zin krijgt om het vliegtuig naar New York te pakken.

Voor je eerste bezoek aan Amerika staan er onmisbare tips in het magazine. Alle dingen die je niet moet vergeten als je een bezoek brengt aan de Big Apple of welke plaats in Amerika dan ook. Leuke toevoeging is dat er bij de feestdagen ook wordt vermeld waar het die dag in New York te doen is. Naast die tips is er ook alvast een “NYC bucket list” voor je samengesteld. Dingen die je moet doen tijdens je bezoek, want “eerder mag je niet terug!”. Ik kan die lijst nog niet helemaal afstrepen, dus ik weet wat me tijdens mijn volgende bezoek te doen staat ;-). Andere extra’s die het magazine bevat zijn stukjes uit Carlissa’s blogs, waarin ze haar ervaringen met New York deelt, en de leuke weetjes en handige tips die op veel pagina’s verstopt zitten.

De kaarten maken het magazine af. Hoewel ik vind dat ik hier nog niet veel over kan zeggen (ik heb er immers niet mee in New York rondgelopen) zien ze er heel handig uit. De kaarten van de wijken zijn A5-formaat, dus dat stop je makkelijk in je tas. Vervolgens hoef je alleen de kaart van de wijk waar je op dat moment bent erbij te pakken. Naar de volgende wijk? Dan pak je de metrokaart, die datzelfde formaat heeft!

Minpunten

Een minpuntje is dat het magazine wat mij betreft vooral nuttig is als je New York voor de eerste keer bezoekt. Het bevat een goed overzicht van de leukste, maar ook bekendste hotspots en ook de tips voorin zijn waarschijnlijk alleen nieuw voor je als je de stad voor het eerst bezoekt. Maar daar kun je denk ik niet omheen bij een stad zo bekend als New York! Bovendien bevat het magazine zeker nog nieuwe informatie. Zo heb ik veel eetgelegenheden ontdekt die me erg leuk lijken, staan er handige tips in die ik nog nergens anders had gelezen en zijn de kaarten een welkome toevoeging.

Verder zie ik hier en daar een spelfoutje, maar mijn teksten zijn vast ook niet altijd foutloos. Het magazine is helemaal door Carlissa gemaakt en juist daardoor heb ik het idee dat ik tips van een vriendin krijg. Eerlijk en laagdrempelig.

Pleasetakemeto4

Wanneer aanschaffen?

Please take me to NYC is een aanrader wanneer je voor de eerste of tweede keer New York bezoekt en op zoek bent naar een handige en fijne gids met daarin alle hotspots. Niet te lang of te veel lezen, maar gewoon een goed en duidelijk overzicht. De allerleukste en belangrijkste highlights staan er in, samen met de meest favoriete hotspots van Carlissa en dat is fijn in een stad waar er ZO VEEL te doen is. Het magazine en de kaartjes gaan dan ook zeker mee in mijn koffer tijdens mijn volgende reisje naar New York!

Het magazine is helaas niet meer te koop.

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

14 gedachten over “Boek: Please take me to New York City”

  1. Het ziet er wel heel leuk uit! Ik ga over twee weken naar New York voor de zomer. De blog van Carlissa ga ik nog even bekijken,

    Beantwoorden
  2. Wat leuk! Ik had door mijn reis naar Kuala Lumpur deze nog niet gezien! Je bent een schatje.
    En wat betreft de minpuntjes : Working on it. Maar ik ga je nog even mailen, want wil graag een uitgebreide review van je (nu je geweest bent) zodat ik ook dat kan verwerken.

    Thank you babe!

    Beantwoorden

Plaats een reactie