Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Apps die ik gebruik bij het sporten


Don’t we love apps? Als ik sport is het enige waar ik echt niet zonder kan muziek, maar deze apps maken het nog net even wat leuker. En handiger. Vandaag deel ik de vier sport apps die ik het liefst en het vaakst gebruik tijdens het hardlopen of om workouts mee te doen.

Nikeplus

Nike+

Als je wel eens met hardloopschoenen aan een smartphone in je hand hebt gehouden ken je deze app waarschijnlijk wel. De app houdt bij hoe ver je loopt, hoe lang je er over doet en waar je loopt. Op de website kun je zelfs nog meer details zien, zoals het hoogteverschil en je tijd per kilometer. Wat ik leuk vind is dat je “beloond” wordt met badges voor je prestaties, zoals je langste afstand, snelste afstand etc. Ook gaat je niveau omhoog naarmate je meer kilometers loopt. Een leuk duwtje in de rug!

App Store | Google Play Store

Endomondo

Endomondo

Endomondo is een handige app omdat je op de website routes kunt maken die je vervolgens in de app kunt laden. Meestal bedenk ik van tevoren hoe ik wil lopen, zeker als het wat verder is, en dan kan ik dat in deze app bijhouden. In de praktijk onthoud ik de route meestal wel, maar just in case is dit altijd handig. Je kunt ook, net als bij Nike+, je tijd en snelheid bijhouden.

Deze app is helaas niet meer beschikbaar.

SIT

Simple Interval Timer

Het schijnt goed voor je te zijn om niet altijd op één tempo te lopen maar juist af te wisselen. Intervallen dus. Alleen hoe weet je hoe lang je al snel of langzaam loopt? Daar is deze app voor. Een hele simpele maar effectieve app. Stel in hoeveel seconden je wilt lopen, hoe lang je pauze moet zijn en hoeveel sets je wilt doen. Onderaan staat dan meteen hoe lang je bezig bent. De piepjes zijn een beetje irritant, maar hij telt wel af (als in: piep piep pieeeep) waardoor je je klaar kunt maken voor een versnelling of kunt afremmen.

App Store

NTC

Nike Training Club

De enige app die ik niet gebruik tijdens het hardlopen maar juist om krachttraining mee te doen. Er zijn veel workouts voor verschillende doelen, verschillende niveaus en met verschillende lengtes. Mijn favorieten zijn de Ab Burner (15 minuten) en Sweat & Shape (30 minuten).

App Store | Google Play Store

Wat zijn jouw favoriete sport apps?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

14 gedachten over “Apps die ik gebruik bij het sporten”

 1. Ik gebruik eigenlijk nooit apps bij het sporten, maar op zich is het denk ik best handig (vooral als ze bijhouden wat je de vorige keer hebt gedaan).

  Beantwoorden
 2. Ik fiets zelf regelmatig zo’n 20 km naar school toe, waarbij ik de app Strava gebruik. Die houdt bij hoe snel, hoe ver en hoe lang je er over doet, waarna hij de route en je resultaten ook opslaat. Hij kan het bijhouden met fietsen en lopen; handig!
  Daarnaast kun je elke maand uitdagingen aangaan, wat mij extra motiveert om een keertje extra de fiets te pakken! Misschien een tipje. :)

  Beantwoorden
  • Oh goede tip! Ik fiets niet zo vaak langere afstanden maar als ik dat doe lijkt het me wel interessant om dat ook eens bij te houden! Ik ga even kijken :-)

   Beantwoorden
  • Ja he! Ik gebruik hem eigenlijk nog te weinig naar mijn zin. Intervallen zijn schijnbaar goed voor je maar ik vind het toch leuker om gewoon te rennen en verder niet na te denken ;-)

   Beantwoorden
 3. Die eerste app heb ik natuurlijk ook. Ik heb die laatste app ook gedownload, maar nog niks mee gedaan. Misschien moet ik daar na de examens eens mee beginnen.

  Beantwoorden
 4. Ik gebruik de Nike+ app ook altijd voor het hardlopen, erg fijn! Ook Runtastic vind ik fijn. Zo’n interval trainer applicatie moet ik ook eens gaan gebruiken om sneller te worden!

  Endomondo heb ik een tijdje gebruikt voor het wielrennen, maar daar gebruik ik tegenwoordig liever Strava voor.

  Beantwoorden

Plaats een reactie