Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Recept: homemade guacamole


Vandaag een supersimpel recept voor een supergezonde saus of dip: guacamole! Guacamole is op dit moment by far mijn favoriete saus. Zelfgemaakte guacamole is veel gezonder dan de dip die je in de supermarkt koopt en staat echt zo op tafel. Zo maak ik ‘m!

Ingrediënten

 • 1 avocado
 • 1 tomaat
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • Peper

Hoe maak je het?

 1. Snij de rode ui en de teen knoflook in zo klein mogelijke stukjes.
 2. Maak de avocado open en haal al het groen eruit.
 3. Heb je een keukenmachine? Doe daar dan de ui en knoflook in. Snij de tomaat en avocado in grove stukken en stop ze samen met de de peper ook in de keukenmachine. Even mengen en klaar is je guacamole!
 4. Geen keukenmachine? Prak de avocado en snij de tomaat in kleine stukjes. Stop alle ingrediënten in een kom en meng goed. Ook klaar!
 5. Als je van een pittige dip houdt, kun je rode peper toevoegen. Doe daar hetzelfde mee als met de ui en knoflook.

De guacamole is ongeveer 2-3 dagen goed, maar door de avocado krijgt het bovenste laagje wel snel een bruin kleurtje.

Waar kun je guacamole bij eten?

 • Als dip voor je tortillachips (of soepstengels, of crackertjes… wat kan je er niet in dippen?)
 • Bij ongeveer elk Mexicaans recept, zoals wraps, quesadilla’s, enchiladas, nacho’s, etc. etc.
 • Als beleg op een cracker, rijstwafel, pistoletje of zelfs gewone boterham

Eet smakelijk!! Maak jij guacamole ook zelf?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

10 gedachten over “Recept: homemade guacamole”

  • Echt hè. Eerst was ik er nooit zo’n fan van, maar nu steeds meer! Al zou ik niet zo snel “los” een avocado eten zonder dat ergens op of bij zit…

   Beantwoorden

Plaats een reactie