Recept: homemade guacamole

Vandaag een supersimpel recept voor een supergezonde saus of dip: guacamole! Guacamole is op dit moment by far mijn favoriete saus. Zelfgemaakte guacamole is veel gezonder dan de dip die je in de supermarkt koopt en staat echt zo op tafel. Zo maak ik ‘m!

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Peper

Hoe maak je het?

  1. Snij de rode ui en de teen knoflook in zo klein mogelijke stukjes.
  2. Maak de avocado open en haal al het groen eruit.
  3. Heb je een keukenmachine? Doe daar dan de ui en knoflook in. Snij de tomaat en avocado in grove stukken en stop ze samen met de de peper ook in de keukenmachine. Even mengen en klaar is je guacamole!
  4. Geen keukenmachine? Prak de avocado en snij de tomaat in kleine stukjes. Stop alle ingrediënten in een kom en meng goed. Ook klaar!
  5. Als je van een pittige dip houdt, kun je rode peper toevoegen. Doe daar hetzelfde mee als met de ui en knoflook.

De guacamole is ongeveer 2-3 dagen goed, maar door de avocado krijgt het bovenste laagje wel snel een bruin kleurtje.

Waar kun je guacamole bij eten?

  • Als dip voor je tortillachips (of soepstengels, of crackertjes… wat kan je er niet in dippen?)
  • Bij ongeveer elk Mexicaans recept, zoals wraps, quesadilla’s, enchiladas, nacho’s, etc. etc.
  • Als beleg op een cracker, rijstwafel, pistoletje of zelfs gewone boterham

Eet smakelijk!! Maak jij guacamole ook zelf?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

10 gedachten over “Recept: homemade guacamole”

    • Echt hè. Eerst was ik er nooit zo’n fan van, maar nu steeds meer! Al zou ik niet zo snel “los” een avocado eten zonder dat ergens op of bij zit…

      Beantwoorden

Plaats een reactie