Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Strides: app die je helpt met gewoontes én doelen


Een tijdje geleden ontdekte ik de app Strides. En ik ben hier zo enthousiast over! Dit is namelijk echt de ideale app voor iedereen die fan is van doelen stellen en bijhouden, maar óók voor wie graag nieuwe gewoontes wil aan- of afleren. Het kan allemaal in dezelfde app en dat maakt het zo ideaal! Daarnaast werkt het ook gewoon handig en snel. Ik ga je er alles over vertellen!

Voordat ik dat doe, moet ik er even bij zeggen dat de app nog niet op Android beschikbaar is. Om teleurstelling na het lezen van de blogpost te voorkomen ;-). Er is al wel een (beta) online versie die iedereen kan gebruiken, en op Twitter geven ze aan met de Android app te beginnen zodra die web versie definitief is. Het komt er wel aan dus, alleen nog niet nu!

Wat is Strides?

Ik verklap het natuurlijk al een beetje, maar Strides is een app die het mogelijk maakt om zowel je doelen als gewoontes bij te houden in één app. Door de vele opties kun je alles zo instellen als jij wil, maar er zijn ook weer niet té veel opties dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast biedt de app heel veel mooie mogelijkheden om weer te geven hoe je er voor staat, en rekent hij ook veel handige dingen voor je uit.

Download hier de app voor je iPhone, of ga hier naar de website voor de webversie.

Waarom is Strides handig?

Zoals gezegd, kun je hiermee doelen en gewoontes in één app bijhouden. Je hebt namelijk vier mogelijkheden als je iets nieuws wilt toevoegen:

  • My goal is to reach a target value of [x] by [date]: een doel om bijvoorbeeld 50.000 woorden schrijven voor een bepaalde datum
  • I want to build a habit by doing this [x] times per [week]: een gewoonte aanleren om bijvoorbeeld elke dag vroeg op te staan of drie keer per week te sporten
  • My goal is to average [x] or [more] per [log]: een gewoonte aanleren om bijvoorbeeld elke dag een bepaald aantal stappen te zetten of een bepaald aantal uur te slapen
  • Starting [today] I want to complete a project by [date]: voor uitgebreide projecten, waarbij verschillende onderdelen voor een bepaalde datum af moeten

Hieronder lees je uitgebreid over deze opties! Het lijkt me in ieder geval wel duidelijk dat je hier alle kanten mee op kan. Je kiest wat je wilt bereiken en eventueel voor wanneer. Ook kun je voor elke gewoonte een melding instellen op een tijd die voor jou uitkomt. Daarnaast kun je ook doelen instellen die “naar beneden” zijn, voor als je bijvoorbeeld wilt afvallen, of bij de gemiddelde gewoonte (puntje 3) dat hoe lager, hoe beter is (bijvoorbeeld als je gemiddeld maximaal een bepaald bedrag wilt uitgeven of een bepaald aantal sigaretten wilt roken). Ook kun je aangeven dat je een gewoonte juist wilt afleren in plaats van aanleren. Zo kun je dus zo’n beetje alles instellen wat je wilt.

Strides5

Ook al zijn er zo veel opties, de app blijft wel overzichtelijk. Op het hoofdscherm zie je alle gewoontes en doelen die je hebt opgesteld, en daar passen zo’n tien dingen op, dus je bent niet constant aan het scrollen als je niet al te veel dingen toevoegt. Ook zie je links of je het voor vandaag al hebt ingevuld (zo ja staat er een vinkje). De balk houdt bij of je op schema ligt en rechts zie je je voortgang in cijfers. Wat ik heel fijn vind is dat je ook kunt aangeven dat je het vandaag niét gaat doen. Zo wil ik bijvoorbeeld drie keer per week hardlopen, maar als ik de dag ervoor heb gelopen, weet ik al dat ik dit vandaag niet ga doen. Dan kun je dat dus gewoon aangeven, en krijg je wel een vinkje, maar verandert er niks aan je voortgang. Het gaat ook supersimpel: naar rechts swipen betekent dat je het gedaan hebt, naar links betekent dat je een dagje overslaat.

Wat ook heel fijn is aan de app, zijn de vele statistieken en grafieken die je te zien krijgt. Wat precies is afhankelijk van het soort doel/gewoonte dat je hebt gesteld, maar alles is heel handig voor dat wat je hebt gekozen. Zo zie je bij doelen waar je zult staan op je “deadlinedatum” als je zo doorgaat, bij gewoontes hoe vaak je je “week goal” behaald hebt en wanneer je dagelijks een gemiddeld aantal wil halen, zie je een overzicht van wat je de afgelopen dagen hebt gedaan en wat je gemiddelde is. Hieronder leg ik dit ook nog uitgebreider uit!

Je hebt in ieder geval héél veel inzicht in hoe het ervoor staat met je gewoontes en doelen, wat natuurlijk motiveert om ervoor te gaan. Het is immers veel leuker om te zien dat alles goed gaat, dan dat het je maar niet lukt om aan je gewoontes te werken en de doelen te behalen die je nota bene zelf hebt bedacht (en dus ook echt wilt waarmaken!). De meldingen zijn ideaal want zo wordt je eraan herinnerd om op de app te kijken. Maak hier dan ook gebruik van en zet ze op voor jou handige tijden!

Wat kun je bijhouden

Net gaf ik al aan dat er vier verschillende mogelijkheden zijn om dingen bij te houden in Strides. Ik zal ze stuk voor stuk wat uitgebreider bespreken zodat je een goed beeld krijgt van wat er allemaal kan!

Dit blogartikel is geschreven op 6 mei 2016. Tegenwoordig heeft Strides de mogelijkheid om hun app met 3 doelen gratis te gebruiken, maar daarna dient betaald te worden.

My goal is to reach a target value of [x] by [date]

Dit gebruik je voor doelen. Bijvoorbeeld:

  • Mijn doel is om 50.000 woorden te schrijven voor 1 juli
  • Mijn doel is om 200 blogs te publiceren voor 31 december
  • Mijn doel is om 1.000 Instagram volgers te hebben voor 1 augustus
  • Mijn doel is om 10 nieuwe klanten te hebben voor 15 september

Je kunt de volgende dingen instellen:

  • Je beginaantal (waar sta je nu?) en doelaantal (wat wil je bereiken?)
  • Je startdatum (vandaag?!) en einddatum (wanneer wil je het doel bereikt hebben?)
  • De optie “Add to total”: dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld die 10 nieuwe klanten wilt binnenhalen. In plaats van dat je de huidige status invoert, voer je in wat bij het totaal geteld moet worden. Heb je dus één nieuwe klant binnen gehaald, vul je “1” in, in plaats van “3” omdat je er al twee had.

Je ziet de volgende statistieken:

  • Een verloopbalk met waar je gemiddeld zou moeten staan om je doel op tijd te halen en waar je echt staat (bovenaan).
  • Wat je dagelijks zou moeten behalen, wat het huidige aantal is, en waar je zult staan op je deadline als je met dit gemiddelde tempo doorgaat
  • Een lijndiagram waarmee je je vooruitgang over de gehele periode ziet
Strides6

Links: My goal is to reach a target value of [x] by [date] – Rechts: I want to build a habit by doing this [x] times per [week]

I want to build a habit by doing this [x] times per [week]

Dit gebruik je voor je gewoontes. Bijvoorbeeld:

  • Ik wil de gewoonte aanleren om zeven keer per week voor 8 uur op te staan
  • Ik wil de gewoonte aanleren om drie keer per week te sporten
  • Ik wil de gewoonte aanleren om vier keer per week een half uur te lezen
  • Ik wil de gewoonte aanleren om drie keer per week vegetarisch te eten

Je kunt de volgende dingen instellen:

  • Hoe vaak in welke periode je het wilt doen (x keer per dag/week/maand)
  • De begindatum
  • Of het een slechte gewoonte is (dus het is beter als je het minder vaak doet ipv vaker)
  • Of je het een x aantal keer achter elkaar wilt doen (“Consecutive”)

En je ziet de volgende statistieken:

  • Of je het de afgelopen dagen wel of niet hebt gedaan
  • Hoeveel weken je al je doel behaald hebt, in hoeveel procent van de weken je je doel behaalt, en hoeveel je het het langst achter elkaar hebt behaald (of dagen of maanden afhankelijk van wat je hebt ingesteld)
  • Een histogram met hoe vaak je het de afgelopen weken hebt gedaan

My goal is to average [x] or [more] per [log]

Dit gebruik je ook voor gewoontes. Bijvoorbeeld:

  • Ik wil gemiddeld 7,5 uur of meer per nacht slapen.
  • Ik wil gemiddeld 5 kilometer of meer per dag wandelen
  • Ik wil gemiddeld 2 sigaretten of minder per dag roken
  • Ik wil gemiddeld 100 euro per maand sparen

Je kunt de volgende dingen instellen:

  • Wat je gemiddeld voor aantal wilt behalen in welke periode (bijvoorbeeld 7,5 per dag)
  • De startdatum
  • “Lower better”: of het beter is dat je het zo laag mogelijk houdt (bijvoorbeeld zo min mogelijk sigaretten)

En je ziet de volgende statistieken:

  • Een meter die aangeeft waar je gemiddeld staat ten opzichte van je gemiddelde doel
  • Hoeveel dagen je al bezig bent, wat je gemiddelde is en hoe vaak je gemiddelde doel al hebt behaald
  • Een histogram met je gemiddelde aantallen van de afgelopen dagen
Strides7

Links: My goal is to average [x] or [more] per [log] – Rechts: Starting [today] I want to complete a project by [date]

Starting [today] I want to complete a project by [date]

Dit gebruik je ook voor uitgebreide projecten die op een bepaalde datum af moeten zijn. Bijvoorbeeld: ik begin 1 mei, en ik wil op 23 mei mijn tentamen geleerd hebben. Hiervoor moet ik lessen uitwerken, samenvattingen maken, het uit mijn hoofd leren en oefenen.

Je kunt de volgende dingen instellen:

  • Je startdatum (vandaag?!) en einddatum (wanneer wil je het doel bereikt hebben?)
  • Je milestones (subdoelen), en per milestone hoeveel procent van het project dit is en van wanneer tot wanneer het loopt. Voor je tentamen verwacht je misschien dat het uitwerken van de lessen 30% van het werk is, en wil je eerst doen, dus bijvoorbeeld tussen 1 en 8 mei. Je houdt straks bij op hoeveel procent je bent, dus als je 8 lessen in totaal hebt en je hebt er vier uitgewerkt, ben je op 50% van dit subdoel.

En je ziet de volgende statistieken:

  • Een verloopbalk met waar je gemiddeld zou moeten staan om je doel op tijd te halen en waar je echt staat (bovenaan).
  • Hoever je per milestone bent (binnen de periode die je ervoor hebt ingepland)

Nog meer inspiratie voor het gebruik van Strides

Hierboven heb ik al een heleboel voorbeelden gegeven van waar je de app voor kunt gebruiken. Zelf gebruik ik hem op dit moment om bij te houden hoeveel ik slaap, of ik op tijd opsta, of ik drie keer per week hardloop en om wat blogstatistieken bij te houden. In deze blogposts vind je nog meer handige informatie over verschillende onderwerpen, waarbij de app Strides je zou kunnen helpen!:

  •  In deze blogpost vind je een heleboel inspiratie over welke goede gewoontes je jezelf aan kunt leren, of welke slechte gewoontes je af zou kunnen leren.
  • Doelen stellen werkt motiverend en het geeft een goed gevoel om ze te bereiken! In deze blogpost vind je inspiratie voor (leuke!) doelen die je voor jezelf kunt stellen.
  • Hier schreef ik het al: als je je doel wilt behalen, moet je er tijd aan besteden! Misschien kan de app jou wel helpen om elke dag een uur tijd te besteden aan het behalen van je doel. Hiervoor kun je één van de gewoonteopties gebruiken: heb je ja of nee aan je doel gewerkt, óf hoeveel uur heb je aan je doel besteedt.
  • De project-optie kan handig zijn als je je doelen opsplitst in kleinere mijlpalen. De GOST-methode helpt je met precies dat.

Download hier de app Strides voor je iPhone

Ga naar de website van Strides voor de webversie

Kende jij deze app al? Of ga je hem vanaf nu gebruiken?

Sla de blogpost op op Pinterest:

Strides4

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

21 gedachten over “Strides: app die je helpt met gewoontes én doelen”

  1. Dit klinkt echt hemels voor mij, hahaha. Gek dat je zo blij kunt worden van een app, toch? Maar aangezien ik ook altijd bezig ben met doelen en lijstjes, vind ik dit wel een echte aanrader. Ik ga ‘m downloaden!

    Beantwoorden
    • Haha ja ik vind hem ook echt super handig! Perfect voor als je in de gaten wilt houden hoe goed het met gewoontes en doelen gaat, en super makkelijk in gebruik.

      Beantwoorden
  2. wat een handige app! Ik heb altijd wel iets nodig om me te herinneren aan bepaalde doelen, dus dan komt deze app wel heel goed uit!

    Beantwoorden
  3. Ja, deze app gebruik ik al een tijdje en vind ik echt ideaal! Ik hou van lijstjes bijhouden en deze app maakt het je erg makkelijk om je doelen bij te houden.

    Beantwoorden
  4. Wat een goede blog heb je hierover geschreven. Heel duidelijk uitgelegd allemaal! Ik ken de app en ik gebruik hem ook volop, maar voor mensen die hem niet kennen is dit een goede handleiding :)

    Beantwoorden
    • Ah dank je wel Josianne! Als je hem al gebruikt voegt de blog inderdaad niet heel veel toe, maar ik denk dat hij nog niet heel algemeen bekend is, dus hoop dat anderen er wel iets aan hebben!

      Beantwoorden
  5. Klinkt heel interessant! Vind hem er niet heel mooi uit zien maar als hij werkt dan zou ik hem zeker gebruiken. Ga hem gelijk even downloaden!

    Beantwoorden
    • Hij ziet er inderdaad niet heel spannend of bijzonder uit, maar ik vind dat zelf eigenlijk wel fijn. Je ziet op een overzichtelijke manier waar het om gaat en dat vind ik het belangrijkste. Ik hoop dat je hem ook fijn vindt!

      Beantwoorden
  6. Ik huil een beetje omdat ik Android heb :( hopelijk bouwen ze die app snel. Het klinkt heel erg handig namelijk! En wat een fijne, duidelijke en uitgebreide review heb je geschreven!

    Beantwoorden
    • Ah ja helaas :-( Online kun je hem natuurlijk al wel gebruiken maar op je telefoon is denk ik wel handiger, ook ivm de herinneringen die je in kunt stellen. Duimen dat hij er snel is ja!! En dankjewel :-)

      Beantwoorden

Plaats een reactie