Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Bereik jouw Level 10 Succes


Doelen, dromen, ambities… hoe je het ook wilt noemen, we hebben ze allemaal. We streven (stiekem of niet) allemaal naar succes, of misschien beter gezegd geluk. Op welk gebied dan ook. Wat succes voor jou is weet je ergens in je achterhoofd wel of heb je misschien ergens op een papiertje gekrabbeld, wat nu verstopt ligt in je rommella. Maar waarom ben je eigenlijk nog niet op dat punt dat je “succesvol” bent? Dat je 100% gelukkig en tevreden bent? Sta eens bewuster stil bij wat succes voor jou is én ga aan de slag met het behalen van jouw Level 10 succes!

The Miracle Morning & succes

Het idee van een Level 10 succes heb ik uit het boek The Miracle Morning van Hal Elrod. De achterliggende gedachte van dit boek is wat mij betreft toch wel: als je iets wilt bereiken, ga er dan voor. Neem geen genoegen met een “medium” leven, maar doe je best om er een succes van te maken. Duidelijker gezegd, doe je best om op alle aspecten van je leven jouw “Level 10” succes te behalen. The Miracle Morning (hier schreef ik een blogpost met meer informatie over wat het is) helpt je daarbij, omdat je jezelf aanleert om vroeg op te staan en tijd te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Dit maakt het behalen van succes gemakkelijker, omdat je er als het ware meer focus op legt. Bovendien ben je waarschijnlijk net als de meeste mensen in de ochtend 10x zo productief als in de middag, dus als je dingen wilt bereiken kun je maar beter op tijd opstaan.

Wat is Level 10 succes?

Met Level 10 succes wordt bedoeld dat je ultiem gelukkig bent, dat je een voor jou perfect leven leidt. Het leven van je dromen, zeg maar. En dat op alle aspecten. Niet alleen je werk of studie kan perfect zijn, niet alleen je sociale leven kan perfect zijn. Je kunt op elk gebied naar geluk streven. Volgens Hal hoef je geen middelmatig leven te leiden, simpelweg omdat anderen dat ook doen. Doe je best om het leven te creëren waarvan jij echt blij wordt. Een leven waarbij het je geen moeite kost om ’s ochtends uit bed te komen.

De categorieën van succes

In een handig werkblad dat bij The Miracle Morning hoort en waarvan het idee is dat je het invult voordat je met The Miracle Morning begint, noemt de schrijver tien verschillende categorieën waarin je al dan niet je Level 10 succes kunt hebben bereikt. Dit zijn ze:

 • Familie & vrienden: ben je gelukkig met je familie & vrienden en hoe je relatie met hun is?
 • Persoonlijke groei & ontwikkeling: ben je gelukkig met hoeveel tijd je spendeert aan persoonlijke ontwikkeling en op welke manier je dit doet? (Lees hier hoe je o.a. jezelf kunt onwikkelen)
 • Spiritualiteit: ben je gelukkig met wat en hoe vaak je aan geloof/spiritualiteit/meditatie doet in je leven?
 • Financiën: ben je gelukkig met je financiële situatie: hoeveel geld er op je rekening staat, wat er in komt en waar je het aan uitgeeft?
 • Carrière: ben je gelukkig met het werk dat je doet, je carrière in het algemeen en wat je hebt bereikt?
 • Partner/liefdesleven: ben je gelukkig met je partner of liefdesleven?
 • Ontspanning & plezier: ben je gelukkig met je vrije tijd, hobby’s, ontspanning in je leven en hoeveel tijd je aan elk van deze dingen spendeert?
 • Bijdragen & geven: ben je gelukkig met wat je doet en hoeveel tijd je spendeert aan het helpen van anderen en het ondersteunen van de samenleving?
 • Gezondheid & sport: ben je gelukkig met hoe gezond je leeft en hoeveel tijd je besteedt aan sporten en/of gezond eten?
 • Fysieke omgeving (thuis/werk): ben je gelukkig met de omgeving waarin je woont en werkt?

Hoe bereik je jouw Level 10 succes?

Stop. Heb je een kwartiertje tijd? Pak dan meteen een leeg vel papier of een nieuw Word-document erbij. Volg deze stappen meteen. Dan kun je ook meteen aan de slag gaan met succesvoller en gelukkiger worden. Ik beloof je, je kunt dit echt in een kwartiertje doen. (Maar het kan ook langer duren, het is maar net hoeveel tijd je eraan wilt besteden.)

 1. Geef jezelf op elk van de bovenstaande categorieën een rapportcijfer (1-10), waarbij 10 staat voor ultiem gelukkig zijn.
 2. Bedenk hoe Level 10 er voor jou op elk aspect uitziet en schrijf dit op. Wanneer zou je 100% tevreden en gelukkig zijn op dat gebied? Wees zo uitgebreid als je zelf wil. Schrijf het op in een paar regels, of maak bijvoorbeeld bij elk aspect een mindmap. Zet bijvoorbeeld “gezondheid” in het midden, en schrijf eromheen welke sporten je (vaker) wilt doen, hoe vaak je zou willen sporten, wanneer je eetpatroon perfect zou zijn en ga zo maar door.
 3. Bedenk per aspect twee gewoontes die je jezelf NU zou kunnen gaan aanleren om dichterbij dat Level 10 te komen. Bij gezondheid kunnen dat bijvoorbeeld zijn “twee keer per week sporten” en “drie keer per week vegetarisch eten”.
 4. Verwerk vanaf nu vier van deze gewoontes in je dagelijkse routine (lees hier meer over routines). Kies bijvoorbeeld één gewoonte uit van het aspect gezondheid en schrijf in je agenda op welke drie dagen je in de komende week gaat sporten.
 5. Blik elke maand terug op wat je net op papier hebt gezet. Is jouw idee van “Level 10” nog steeds hetzelfde? Welke gewoontes zijn écht een gewoonte geworden? Welke nieuwe gewoontes kun je jezelf gaan aanleren? Wat kun je nog meer doen om dichterbij Level 10 te komen?

Sta jij bewust stil bij hoe je jezelf gelukkiger kunt maken en ga je daar ook mee aan de slag? Of ga je dat vanaf nu beter doen?

Bereik jouw Level 10 succes

(Deze blogpost bevat affiliate links, lees hier meer)

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

13 gedachten over “Bereik jouw Level 10 Succes”

 1. Dit klinkt goed! Ik heb nu niet zoveel tijd om dit te doen maar ik ga me er vanavond eens beter in verdiepen. Van de week ook het happiness project boek gekocht. Dat heeft ook met die levels te maken.

  Beantwoorden
  • Leuk! Ik heb The Happiness Project ook gelezen, daar kijkt ze inderdaad ook elke maand naar een ander aspect, kan wel begrijpen dat je dit vergelijkbaar vind ja.

   Beantwoorden
 2. Wauw, hier heb ik wel wat aan! Echt heel handig. Ik ga vandaag nog opschrijven hoe ik mezelf ‘beoordeel’ op de verschillende punten en hoe ik ermee aan de slag kan gaan. :)

  Beantwoorden
 3. Wat een interessant artikel heb je neergezet zeg! Dit is zeker iets waar ik wat mee kan! :) En het boek ‘The Miracle Morning’ moet ik echt eens aanschaffen, haha.

  Beantwoorden
 4. Wat een mega goed artikel is dit Linda! Echt heel handig en leerzaam. Ik ga hem opslaan en maandag nog eens goed doornemen. Ik vind dit soort dingen altijd rete interessant. :)

  Beantwoorden
 5. Fijne tips weer, hier ga ik binnenkort zeker mee aan de slag! Het is denk ik wel goed voor me om me bewust te worden van elk aspect in mijn leven en hoe ik deze naar ‘level 10’ ga tillen.

  Beantwoorden
  • Super leuk! En ja, het kan je heel veel inzicht geven en wat je nog zou willen verbeteren en waar je mee aan de slag zou willen. En dat is dan weer een mooie basis om bijv. doelen te gaan stellen!

   Beantwoorden
 6. Wow, wat goed uitgewerkt! Ik heb hier eigenlijk nooit zo bij stilgestaan, ik denk dat ik er eens mee aan de slag ga! Lijkt me interessant om eens na te denken over al die aspecten :) *voelt een blogpost aankomen*

  Beantwoorden
  • Ja ik vond dat heel erg leuk om te doen! Kijk je weer eens op een andere manier tegen dingen aan, zo voelde het voor mij. Ben benieuwd naar die blogpost!

   Beantwoorden

Plaats een reactie