Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Houd bij hoeveel geld je uitgeeft! Tips & printable


Een tijdje terug schreef ik over hoe je geld kunt besparen. Eén van de tips die ik gaf was: houd een huishoudboekje bij! Oftewel, weet wat je uitgeeft. Vandaag leg ik uit hoe je zo’n huishoudboekje bij kan houden en waarom dit belangrijk is. En ik deel een vrolijke printable zodat het bijhouden leuk én easy wordt!

Waarom een huishoudboekje?

Met een huishoudboekje krijg je inzicht in hoeveel je uitgeeft én aan wat. En dan pas weet je waar je op kunt besparen, en of je niet meer uitgeeft dan dat er binnenkomt. Daarnaast kun je door te checken wat je maandelijkse inkomsten en vaste lasten zijn, uitrekenen hoeveel je per maand overhoudt om uit te geven aan boodschappen, maar ook aan leuke dingen. En misschien is dat wel veel minder óf meer dan je verwacht!

Wat is belangrijk om bij te houden?

Dit zijn wat mij betreft de belangrijkste dingen om bij te houden:

 • De datum van je inkomst/uitgave
 • De “categorie” waarin je inkomst/uitgave valt, bijvoorbeeld boodschappen of kleding
 • De winkel en/of een omschrijving van de uitgave/inkomst
 • Het bedrag wat er in komt en er uit gaat
 • Dit bedrag verrekend met je totale “balans” voor die maand

Verder kun je nog heeel veel meer dingen bijhouden. Een aantal ideeën:

 • Je budget (vaste inkomsten – vaste laten en evt. hoeveel je wilt sparen)
 • Je verwachte uitgaven (zo kun je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat je aan het eind van de maand wil gaan winkelen of een festival hebt gepland)
 • Hoeveel je besteedt hebt aan een categorie (bijvoorbeeld om het aantal koffie’s binnen de perken te houden, of om te zorgen dat je niet te vaak boodschappen doet)
 • Hoeveel je elke maand overhoudt (of niet) om zo te weten wat je die maand hebt gespaard

Huishoudboekje2

Printable!

Om het bijhouden van je inkomsten en uitgaven een beetje leuker te maken heb ik een vrolijke printable gemaakt. Print ‘m uit en vul hem elke week eventjes aan!

Download in kleur | Download zwart-wit

Houd jij bij wat je uitgeeft? Hoe doe je dat?

PS de uitgaven op het plaatje zijn fictief, geld is toch een beetje een privé onderwerp hè ;-)

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

8 gedachten over “Houd bij hoeveel geld je uitgeeft! Tips & printable”

 1. Ik heb mijn uitgaven de eerste twee maanden op kamers bijgehouden, maar ik heb er nooit zin in en het is altijd veel te veel gedoe, haha. Maar ik heb nog niks van mijn spaarrekening hoeven halen (behalve een klein bedrag toen ik laatst een nieuwe telefoon kocht) dus het gaat wel lekker. Zodra ik echt merk dat ik geld tekort kom na een maand, ga ik er misschien weer eens tijd in steken. Die printable is dan wel heel handig, die ga ik zeker gebruiken!

  Beantwoorden
  • Haha dat is ook wel een beetje. Sommige dingen gok ik ook want zeker als je dingen contant uitgeeft is het lastig om precies bij te houden!

   Beantwoorden
 2. Leuk om te lezen! Wat voor mij het beste werkt is een vaste begroting per maand, zo weet ik bijv. halverwege de maand ook of ik wel/niet dat ene paar schoenen kan kopen ;)

  Beantwoorden
 3. Wat super handig. Zo kan je een beetje je uitgaven plannen.
  Wat wel nodig is omdat ik wil sparen voor best wel grote uit gaven.

  Good vibes,

  Beantwoorden

Plaats een reactie