Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Roadtrip #4: van New York City naar Cape Cod


Met een dubbel gevoel loop ik ’s ochtends het hotel uit. Ik baal want we verlaten New York en ik ben blij want nu gaan we beginnen aan de rest van onze reis. De koffers passen nu al niet meer dicht, maar toch lukt het om alle spullen enigszins mee te krijgen in de taxi.

Die taxi brengt ons naar Newark Airport. Niet om naar huis te gaan, maar om onze huurauto op te halen. Rijden in New York is geen pretje en de metro werkt er prima, dus we zagen geen reden om meteen een auto te huren. Eenmaal daar aangekomen kiezen we na allerlei papierwerk een auto uit. De koffers passen er precies in. Vanuit Newark, dat in de staat New Jersey ligt, rijden we terug richting New York. Via The Bronx komen we in Connecticut uit, de derde van de vijf staten waar we vandaag doorheen zullen rijden.

Een snelweg is – de naam zegt het natuurlijk al – snel, maar niet erg mooi. We besluiten al snel om die te verlaten en langs kustweggetjes te rijden. Helaas ligt de kust niet zo langs de weg als we gehoopt hadden en staan er vooral veel stoplichten, waardoor deze weggetjes allesbehalve snel zijn. Gelukkig zijn we nog altijd in Amerika en spotten we een hoop “typische” huisjes. Helemaal van hout, met een trappetje en/of veranda en in alle kleuren van de regenboog.

Capecod5

Het is hier midden in de zomer vooral erg groen. Deze streek staat bekend om zijn “Indian Summer”: in de herfst krijgen de vele bomen alle kleuren van regenboog en dat schijnt prachtig te zijn. Nu waren het tot onze spijt allemaal groene bomen. Ook heel mooi, maar verschil met Nederlandse bomen zagen we niet. We besluiten weer op de snelweg te gaan rijden.

Capecod4

Na een paar uur zijn we bij New Haven. Yale University, één van de vijf Ivy League universiteiten, ligt in New Haven. We verlaten de snelweg en rijden naar Yale. Al snel komen we een bord met “Welcome Yale University” tegen. Een kijkje op de plattegrond laat al snel zien dat Yale University gewoon deze hele wijk beslaat. Gewoon. Bij gebrek aan tijd rijden we naar een binnenplein, waar het ondanks de zomervakantie gewoon druk is. Rondleidingen, summer school… Deze school gaat volgens mij nooit dicht.

Capecod6

We stappen daarna snel weer in de auto, want dankzij de stoplichtwegen moeten we nog een flink stuk rijden. Na een tijdje verlaten we de snelweg weer. We gaan richting Newport en zijn daarmee in de vierde staat van vandaag: Rhode Island.

Newport ligt op een mooi maar toeristisch eiland in het zuiden van Rhode Island. Er zijn een aantal toeristische routes die ook langs de weg worden aangegeven. We rijden door de stad richting de kust, waar o.a. een haven, een fort, het zomerhuis van de vroegere president Eisenhower, een vuurtoren en bovenal mooie natuur te vinden zijn. Maar dan wordt het mistig. Of da’s eigenlijk niet waar. Het was al mistig, maar hier op eiland in het zuidelijkste puntje van Rhode Island wordt het wel errrrg mistig. De haven en het fort zien we nog, maar op een gegeven moment kunnen we niet meer verder dan een paar meter vooruit kijken. We rijden langs de vuurtoren maar zien ‘m niet…

Capecod3

Capecod2
De haven op de achtergrond

We rijden terug het dorp in waar de mist al minder lijkt. Leuk feitje trouwens: in Amerika moet je verplicht stilstaan bij een stopbord. Staat er zo’n bord, dan moet dus elke auto naar dat bord rijden, stoppen en weer verder rijden. Toen met de mist iedereen de toeristische route van Newport leek te verlaten stonden we letterlijk in de file voor zo’n stopbord!

Het wordt steeds later en dus gaan we weg uit Newport en op naar Cape Cod. Cape Cod ligt in de vijfde staat van vandaag: Massachusetts. Het schiereiland trekt in de zomer veel toeristen, zowel Amerikaans als uit het buitenland. Het staat dan ook bekend om de mooie stranden die er zijn. Na nog een heel eind rijden vanuit Newport komen we rond half 7 aan in ons hotel op Cape Cod. Het is al donker en we hebben honger. Een pizzarestaurant is vlakbij.

Iedereen die wel eens in Amerika is geweest kan het denk ik beamen. Een grote pizza is in de Verenigde Staten écht groot. Met z’n drieën deelden we een grote pizza en een salade, maar die pizza ging maar voor de helft op. In het hotel hadden we een koelkast én een magnetron, dus de pizza ging op z’n Amerikaans in een doggy bag mee naar huis, ehm, naar het hotel.

Capecod9

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

24 gedachten over “Roadtrip #4: van New York City naar Cape Cod”

 1. Leuk geschreven! Volgens mij heb ik nog nooit iets over deze regio gelezen :) Bizar dat Yale gewoon een hele wijk beslaat, ik kan het me serieus amper voorstellen.

  Beantwoorden
 2. Leuk! Mijn vriend en ik zitten er over na te denken om de oostkust van Amerika over twee jaar te bezoeken, dus je blogjes komen als geroepen! Inspiratie opdoen is altijd fijn!

  Beantwoorden
 3. Zo gaaf dat je daar bent! Lijkt me enorm tof door Amerika te reizen. Grappig dat je je hotel ook al ‘huis’ noemt haha. Dat helemaal stilstaan voor een stopbord is in Nederland ook hartstikke verplicht, heb eens gehoord dat je als je niet helemaal stil staat 90 euro boete kunt krijgen. :O Ik denk nu trouwens dat ik pizza ga eten vanavond. :) Liefs, Rowan

  Beantwoorden
  • Ja het was zeker gaaf! Haha ja maar hier worden ze echt in gevaarlijke situaties gebruikt. Daar staan ze zowat op elk kruispunt en in plaats van dat rechts voorrang heeft, mag je weg als je het eerste aankomt. En dat kun je alleen maar goed zien als auto’s écht stoppen, logisch maar vandaar dat het daar zo veel vervelender is ;-)

   Beantwoorden
 4. Ooh Linda! :D Ik vind jouw foto’s allemaal even indrukwekkend! Yale University lijkt me zo gezellig. En die pizza, geweldig! Dat gaat er nog wel in, als avondsnackje ;)

  Beantwoorden

Plaats een reactie