Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Wat reizen je oplevert


Reizen heeft voor iedereen een andere betekenis. Voor de één is het een moment om even niks te moeten en uit te rusten en voor de ander is het juist een mogelijkheid om de wereld te ontdekken en zoveel mogelijk te doen. Wat reizen ook voor jou is, feit is wel dat het eens uit je comfort zone stappen en kennismaken met nieuwe culturen, omgevingen en tradities je heel veel kan opleveren. Dit is wat reizen je oplevert – wat mij betreft.

Hoewel ik zelf nog lang niet de hele wereld heb gezien, ben ik van mening dat reizen je onder andere het volgende voor je kan doen.

Nieuwe culturen ontdekken

Wat wij hier heel gewoon vinden, is in het buitenland totáál niet gewoon. Fooi geven naar hoe tevreden je bent, hagelslag eten op je boterham (überhaupt boterhammen), overal op de fiets naartoe, rechts rijden, met een pinpas betalen… Er zijn zo veel dingen die voor ons heel gewoon zijn maar in het buitenland totaal niet, en andersom. Door te reizen leer je kennen dat het ook anders kan, en dat is niet per se beter of slechter, maar gewoon anders.

Geen connectie

Op reis heb je meestal op niet veel plekken internet. Hierdoor sta je tijdelijk even niet constant in contact met wie dan ook. Even geen mail, geen social media en geen WhatsApp. Misschien leidt het in het begin tot ontwenningsverschijnselen, maar waarschijnlijk merk je na een tijdje dat het ook best rustig is, zo zonder constant een bericht te kunnen ontvangen. Reizen geeft je op die manier letterlijk een break van het dagelijks leven in Nederland.

Uitrusten

Uitrusten op een backpacktocht of roadtrip, no way, denk je nu misschien. Alhoewel beide ongetwijfeld heel vermoeiend kunnen zijn, is dat op een hele andere manier dan normaal. Je bent niet moe omdat je zuchtend een dag vol vergaderingen door bent gekomen, omdat je het hele huis hebt schoongemaakt of omdat je tentamen eindelijk achter de rug is, nee je bent moe omdat je avonturen hebt beleefd, nieuwe ervaringen hebt opgedaan en dingen hebt meegemaakt die je misschien wel de rest van je leven zullen bijblijven. Daar kun je inderdaad moe van worden, maar daarnaast geeft dat ook ontzettend veel energie.

Begrip

Door kennis te maken met andere culturen, is het makkelijker om te begrijpen waarom zij bepaalde tradities hebben of bepaalde dingen doen. Waarom iets daar heel normaal is, terwijl wij er ons niets bij voor kunnen stellen. Je roept niet zo snel meer iets over anderen, want je hebt zulke mensen ontmoet en weet hoe ze zijn.

Geen sleur

Niet elke dag aan je schoolwerk zitten, naar je werk in de file staan of hoe jouw dagelijks leven er dan ook uit mag zien. Op reis is elke dag anders en weet je ‘s ochtends meestal niet wat je ‘s avonds gaat doen. Dagen lijken hierdoor eeuwig te duren en genieten doe je waarschijnlijk van elk moment!

Waardering

Het is natuurlijk heel afhankelijk van waar je naartoe gaat, maar in vergelijking met heel wat plekken zijn dingen in Nederland toch wel heel goed geregeld. Het verkeer, de zorg, het openbaar vervoer, educatie, veiligheidsdiensten, pensioenen… We betalen naar verhouding misschien veel belasting, maar je kunt zeker na in veel andere landen geweest te zijn niet ontkennen dat veel dingen in Nederland toch best wel goed geregeld zijn.

Thuiskomen

Wie weggaat, komt ook ooit weer thuis. En hoe fijn is het om juist na al die nieuwe indrukken en ervaringen weer in je eigen bed te kunnen slapen, onder je eigen douche te kunnen staan en in je eigen keuken je eigen eten te maken? Juist weggaan doet je waarderen hoe fijn het is om thuis te zijn.

Reis je graag? Vertel, wat vind jij dat reizen je oplevert?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

14 gedachten over “Wat reizen je oplevert”

 1. Mooi lijstje. Vooral het offline gaan vind ik fijn aan reizen. Ik heb soms hele dagen mijn telefoon op vliegtuigstand staan. Heerlijk om je even niet druk te maken om gemiste oproepen en facebookberichtjes :)!

  Beantwoorden
  • Ja he. Je mist het op een gegeven moment ook niet meer. Al vind het zelf wel fijn om bijvoorbeeld 1 keer per dag even te kunnen kijken, maar dat vind ik dan eigenlijk ook wel weer genoeg.

   Beantwoorden
 2. Reizen vind ik een van de tofste dingen om te doen in mijn leven! Heerlijk om nieuwe culturen te ontdekken, van de natuur te genieten en allemaal nieuwe indrukken op te doen. Ik geniet echt van elke seconde als ik op reis ben!

  Beantwoorden
 3. Wat een heerlijk artikel! Het klopt ook echt wat mij betreft. Ik heb het al vaker gezegd denk ik, maar ik vind dat je echt telkens weer gave artikelen weet te maken, zo afwisselend, interessant, en zinnig! Leuk =)

  Beantwoorden
 4. Leuke blog heb je! Voor mij is reizen heel waardevol en niet vanzelfsprekend. Als kind ging ik bijna niet op reis. Nu reis ik zo vaak mogelijk naar Amerika en daar blog ik ook over. Ik zag dat je een blog over je roadtrip hebt gemaakt VS & Canada. Zo’n reis staat bij mij ook nog op de planning dus ik ga dat zeker lezen :D

  Beantwoorden
 5. Ah dank je! En gaaf, Amerika is zo’n mooi en leuk land. Vorig jaar was ik inderdaad naar de VS & Canada, er staan een heleboel verslagen online! Zie voor een overzicht de button in de zijbalk ;-)

  Beantwoorden

Plaats een reactie