Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Mijn favoriete reis apps


In het buitenland heb je waarschijnlijk niet altijd internet, maar je telefoon laat je daardoor vast niet thuis. Gelukkig maar, want alsnog kun je er veel handige dingen mee doen! Bovendien bestaat er gelukkig op veel plekken zoiets als wifi. In ieder geval, met of zonder wifi, dit zijn mijn favoriete reis apps!

CityMaps2Go

Met stip op 1 mijn favoriet! Download de stad of streek waar je naartoe gaat en je kunt gewoon offline bekijken waar je bent. Hoera voor nooit meer verdwaald raken, waar dan ook op de wereld! Als je genoeg ruimte overhoudt op je telefoon kun je ook nog alle hotspots offline downloaden, zodat je helemaal nooit meer de weg kwijt raakt.

Prijs: €4,99
Werkt zonder internet: ja, als je de kaarten hebt gedownload!
iTunes Store | Google Play Store

Vakantiebieb

Ook deze app is superhandig! Tijdens schoolvakanties kun je hiermee gratis (!) heel veel boeken (en zelfs tijdschriften) lezen. Vorig jaar las ik met deze app bijvoorbeeld Voor jou van Jojo Moyes op de achterbank van de auto tijdens onze roadtrip in Amerika. Nu staan er weer heel veel nieuwe boeken klaar en ik heb er alweer een heleboel gedownload.

Prijs: gratis
Werkt zonder internet: ja, na het downloaden van de boeken

UPDATE: Deze app is helaas niet meer beschikbaar.

Google Maps

Buiten dat Google Maps enorm handig is voor routes, kun je met de app ook snel zoeken wat er in de buurt ligt van waar je bent. Klik in de app op de zoekbalk en je ziet meteen al symbolen voor restaurants en cafés. Maar typ supermarkt of winkel in en ook dan zegt Google je waar dat te vinden is. Bovendien kun je kaarten opslaan voor offline gebruik. Handig als je even snel iets bij de McDonalds of Starbucks (wifi!) opzoekt en daarna weer verder gaat.

Prijs: gratis
Werkt zonder internet: nee, tenzij je kaarten offline opslaat
iTunes Store | Google Play Store

AroundMe

Deze app doet ongeveer hetzelfde als de Google Maps app: hij laat zien welke restaurants, winkels, supermarkten en cafés er in de buurt zijn. Alleen deze app laat ze in tegenstelling tot Google Maps niet op een kaart zien, maar in een lijst onder elkaar, met de dichtstbijzijnde locatie bovenaan. Handig als je snel wilt vinden waar bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde pinautomaat is.

Prijs: gratis
Werkt zonder internet: nee
iTunes Store

Subway maps

Wanneer ik een citytrip maak naar een stad met een metrosysteem zoek ik daar meestal even een app van op. De meest handige apps zin hier namelijk van te vinden. Een kleine greep uit apps van steden waar ik geweest ben:

Berlin Subway BVG Map and Route Planner: enorm handig, je kunt offline opzoeken welke lijnen en route je nodig hebt om van het ene naar het andere station te komen én hoe lang dat duurt.
Prijs: gratis
Werkt zonder internet: ja!
iTunes Store

Embark NYC Subway: naast dat je de kaart ziet kun je ook met deze app offline metroroutes plannen.
Prijs: gratis
Werkt zonder internet: ja
iTunes Store

San Francisco Metro Free: ook hier een duidelijke kaart en zelfs routebeschrijving van zowel BART, Muni Metro, Cable Car en Streetcars.
Prijs: gratis
Werkt zonder internet: ja
iTunes Store

Airbnb

Vooral handig als je via Airbnb een slaapplek hebt geregeld natuurlijk. In de app kun je eigenlijk alles zien wat je op de website ook kunt zien, ook over je boeking. Zo zie je je reisschema, berichten van je verhuurder en de routebeschrijving. Wel zo handig.

Prijs: gratis
Werkt zonder internet: ja, je kunt de informatie zien die je eerder met internet hebt opgehaald
iTunes Store | Google Play Store

Been

Houd bij waar op de wereld je al geweest bent! Vooral een tip voor reizigers naar Amerika, want je kunt zowel landen op de wereld als staten in Amerika bijhouden.

Prijs: gratis
Werkt zonder internet: ja
iTunes Store

Stay

Deze app staat bomvol travel guides. Handig als je last minute wat informatie wil opzoeken over de buurt of stad waar je bent. Ook deze travel guides kun je offline downloaden om ze overal te kunnen bekijken.

Prijs: gratis
Werkt zonder internet: ja

UPDATE: Deze app is helaas niet meer beschikbaar.

Schiphol

Handig als je vanaf Schiphol vertrekt en aankomt: hou je vlucht in de gaten en check of er vertraging is. De app maakt het makkelijk om vluchten te volgen. Ook erg handig als je iemand gaat uitzwaaien of ophalen!

Prijs: gratis
Werkt zonder internet: nee
iTunes Store | Google Play Store

Wat zijn jouw favoriete reis apps?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

4 gedachten over “Mijn favoriete reis apps”

Plaats een reactie