Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Zo kun je oude tijdschriften hergebruiken!


Vind je het zonde om je oude tijdschriften weg te gooien? Je bent niet de enige! En gelukkig zijn er eindeloos veel mogelijkheden om je tijdschriften te hergebruiken. Natuurlijk kun je ze in een kast of op je koffietafel leggen, maar vandaag deel ik 9 creatievere ideeën!

9x oude tijdschriften hergebruiken

 1. Kastje: Een grote stapel tijdschriften kan prima dienen als nachtkastje of bijzettafeltje. Zie foto!
 2. Cadeautasje: Gebruik de meest vrolijke pagina’s uit je tijdschrift – of degene die het meest van toepassing zijn op de ontvanger – om een cadeautasje te maken. Natuurlijk kun je de pagina’s ook gebruiken om een cadeautje mee in te pakken! Je vindt de DIY hier.
 3. Postermateriaal: Knip de mooiste pagina’s uit en hang ze aan de muur!
 4. Vision board/mood board: Knip inspirerende foto’s en quotes uit en stel een vision board of mood board samen. In een vision board verwerk je wat je in een bepaalde periode zou willen bereiken. Met een mood board kan je bijvoorbeeld je gevoel bij een bepaald onderwerp delen of visualiseren wat jouw stijl is, bijvoorbeeld qua kleding of interieur.
 5. Schilderij: Knip de mooiste woorden (qua betekenis of font – dat is aan jou) uit en maak je eigen kunst.
 6. In een dienblad of fotolijstje: Tegenwoordig worden op verschillende plekken (Action bijvoorbeeld) dienbladen verkocht met een glazen bodem, waarin je je eigen afbeelding kunt stoppen. Knip een mooie pagina uit en stop ‘m in dat dienblad! Of vul één of meerdere fotolijsten ermee.
 7. Vlaggetjes: Knip driehoeken uit je pagina’s, maak vast aan een stuk touw en hang op! Of je nu jarig bent of niet, deze creatieve slingers kunnen altijd.
 8. Vlinderschilderij: Dit ziet er ontzettend artistiek uit, toch? Knip vlinders uit je tijdschriften, plak ze op een wit vel papier en lijst ze in.
 9. Zelfhulpboek: Knip de handigste tips en pagina’s uit en maak je eigen zelfhulpboek. Altijd bij de hand hoe je een smokey eye maakt, wat je kunt doen als je je verveelt of hoe je een sollicitatiegesprek fixt!

Wat doe jij met oude tijdschriften? Hergebruiken of weggooien?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

14 gedachten over “Zo kun je oude tijdschriften hergebruiken!”

 1. Leuke ideeën! Wij hebben een heleboel oude tijdschriften en ik vind het zonde om ze weg te gooien. Dus je tips komen goed van pas!

  Beantwoorden
 2. Ik heb ze ook opgestapeld in m’n nachtkastje liggen, gewoon omdat het er leuk uitziet. Bovendien zijn ze al 10 keer helemaal doorgespit om er leuke collages van te maken :D

  Beantwoorden
 3. Leuke ideeën! Ik vind het altijd zonde om ze weg te gooien, omdat ze niet goedkoop zijn en er altijd leuke dingen in staan. Vervolgens doe ik er niets meer mee en gooi ik ze na een aantal maanden toch maar weg.

  Beantwoorden
  • Ja dat heb ik ook! Sowieso ben ik slecht in spullen wegdoen. Daarom probeer ik er op dit soort manieren nog iets leuks mee te doen :-)

   Beantwoorden
  • Hihi :-) Ik vind het altijd zo jammer dat je de handige info uit tijdschriften nooit kunt “opslaan” zoals dat op internet wel kan.

   Beantwoorden
 4. Leuke ideeën! Ik ben alleen altijd bang dat ik later spijt krijg als ik tijdschrift verknip, omdat ik het dan later nog eens terug wilde lezen ofzo… Oeps!

  Beantwoorden
  • Ja dat heb ik ook wel een beetje hoor :-) Voor het knippen gebruik ik dan vaak tijdschriften die ik ergens bij kreeg, of niet zo interessant vond, of gewoon het boek van de H&M of zo ;-)

   Beantwoorden

Plaats een reactie