Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Een kijkje in mijn werkplek


Vandaag geef ik je een kijkje in mijn werkplek! Daarmee bedoel ik dat ik jullie laat zien hoe het eruitziet als ik aan de slag ga met school, mijn blog of andere dingen en wat ik daarvoor gebruik. Het maakt niet zo veel uit waar ik zit, als ik druk bezig ben zit ik er meestal zo bij. Kijk mee!

Mijn laptop

Dit is toch wel het belangrijkste, hier doe ik alles mee. Op school maak ik aantekeningen, thuis werk ik die uit. Ik maak samenvattingen van artikelen, schrijf blogposts, bewerk foto’s en ook voor het (vrijwilligers)werk dat ik doe heb ik mijn laptop nodig.

Werkplek4

Drinken

Naast mijn laptop zie je een kop thee en een fles water. Zodra het wat kouder wordt (nu dus), drink ik de hele dag door thee. Dat wissel ik af met water, wat ik dan vaker drink als ik onderweg ben of op school zit. Van drinken krijg je energie (ja, zelfs van water), en is dus heel belangrijk als je veel wilt doen! En ja, als ik me echt moet focussen of niet zo wakker ben staat hier ook wel eens een kop koffie :-).

Werkplek5

To do lijst met pen en markeerstift

Voor mij de laatste tijd echt onmisbaar. Ik hou veel dingen bij in Wunderlist, maar ik merk dat ik een stuk productiever ben als er een lijstje naast me ligt waarop staat wanneer ik met iets klaar moet zijn om alles wat ik wil doen vandaag nog af te krijgen. Een soort constante reminder. En het gevoel dat je iets kunt markeren als het klaar is helpt daar natuurlijk ook aan mee ;-). In deze blogpost legde ik uit (bij het kopje “maak een to do lijst”) hoe ik Wunderlist en mijn planning op papier combineer.

Werkplek2

Tas

Mijn tas staat meestal naast me. Dat is een fijne gewoonte geworden als ik aan een tafel met meerdere stoelen zit. Dit omdat ik in mijn tas gewoon heel veel handige spullen meesjouw, waar ik dan niet naar op zoek moet terwijl ik bezig ben. Ik kan het gewoon even snel uit mijn tas pakken. Denk aan lippenbalsem, pijnstillers, een nagelvijl, mijn portemonnee, oortjes, mijn telefoonkabeltje… Heel handig!

Werkplek3

Schoolspullen

Tot slot ligt er op tafel ook nog een stapel met spullen die ik mogelijk nodig heb voor het afwerken van mijn to do lijst. Denk aan notitieboekjes, schoolboeken of –artikelen, mijn agenda enzovoorts. Zo heb je dit allemaal bij de hand en hoef je het niet eerst op zoek als je aan die taak begint!

Ziet jouw werkplek er ongeveer hetzelfde uit of juist heel anders?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

25 gedachten over “Een kijkje in mijn werkplek”

  • Haha ja dat heb ik ook wel eens hoor. Meestal drink ik eerst heel veel, en dan is hij opeens koud. Vaak vul ik hem dan gewoon bij met warm water, gaat prima omdat de mok zo groot is ;-)

   Beantwoorden
 1. Hihi, mijn werkplek lijkt best wel veel op de jouwe! Ik heb alleen mijn telefoon altijd nog ergens zweven (wat eigenlijk helemaal niet slim is), en ik drink voornamelijk thee! En o ja, ik steek ook altijd nog een geurkaarsje aan. Maar echt, het lijkt er wel op! Liefs, Stella.

  Beantwoorden
  • Ah wat leuk! Ja mijn telefoon ligt er ook vaak bij, alleen wanneer ik echt moet leren bijvoorbeeld leg ik hem zo ver mogelijk weg ;-) En in de winter steek ik ook vaak een geurkaars aan inderdaad!

   Beantwoorden

Plaats een reactie