Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Dit kun je met je lege muur doen!


Een paar maanden lang heb ik in mijn kamer gewoond met het idee dat het nog niet af was. Kaal. Niet gezellig. Je ziet wel wat ik bedoel op de foto hierboven, die ik maakte toen ik er amper een week woonde. Na die paar maanden wist ik zeker wat ik wilde: er moest iets op die lege muur! En nu pronken er twee witte planken. Als je veel lage meubels hebt en weinig ramen, kan een lege muur soms een kille uitstraling geven. Daarom vind je hier allerlei ideeën om je lege muur op te vrolijken en je kamer wat minder kaal te laten lijken.

Planken op de lege muur

Zoals ik net al zei, heb ik mijn muur minder kaal doen ogen door planken op te hangen. Je kunt kiezen voor brede planken, zoals ik heb gedaan, of smalle planken, waarop je bijvoorbeeld fotolijstjes kunt zetten. Ik koos voor brede planken (deze van IKEA) omdat ik wist dat er ook potten, vazen, kaarsen en andere brede dingen op wilde zetten. Wil je vooral foto’s en/of boeken wegzetten dan zou ik voor smalle planken gaan, want anders vallen ze misschien weg door de dikte van de plank.

Een andere optie is om de planken zelf het accessoire te laten zijn, door voor iets opvallends te kiezen.

Dit kun je met je lege muur doen!

Met planken!

Kapstok

Een wat smaller stuk muur kun je opvrolijken met een leuke kapstok. Dit kan een hoge, staande kapstok zijn als je er ruimte voor hebt, of een hangkapstok. Geen kapstok meer nodig voor je jassen? Dan hang je er toch leuke tassen, hoeden of andere accessoires aan?!

Gaasrek

Echt een hype nu: een rek van gaas ophangen en daar allerlei posters, foto’s, klemmetjes, bakjes, lampjes en planten aan ophangen. Ik vind dit zo leuk staan! Vooral leuk als je verder een rustige indeling hebt, want een goedgevuld rek kan erg druk ogen. Ik zou zelf ook graag nog zo’n rek willen, maar dan wordt mijn kamer wel erg vol en druk…

Schilderij ophangen

Een schilderij vind ik vaak heel mooi op een grote, lege muur, bijvoorbeeld boven een bankstel. Kies een schilderij wat je mooi vind of wat een speciale betekenis voor je heeft. Eventueel kun je ook zelf een foto op canvas laten drukken. Dit maakt het nog persoonlijker. Het doek wat op mijn plankjes staat kreeg ik met Kerstmis van mijn ouders. Het is een foto van New York, gemaakt tijdens onze reis door de VS en Canada vorige zomer. Mooie herinnering aan mijn favoriete stad!

Bij de Hema kun je je foto’s op allerlei verschillende manieren als wanddecoratie laten drukken.

Tijdschriften of kaartenrek

Ook heel leuk en vrolijk. Hang een tijdschriftenrek op en stop er je favoriete (of mooiste ;-) ) tijdschriften in, of hang een kaartenrek op om je mooiste kaarten en/of foto’s tentoon te stellen.

Allerlei fotolijstjes

Hang je herinneren aan de muur! Schaf bijvoorbeeld zwarte lijsten aan in allemaal vormen en maten en hang hier zwart-wit foto’s of posters in. Laat een rand wit tussen de lijst en de foto voor een chique uitstraling!

Verf of stickers

Als het mag en kan vrolijk je een hele muur in één keer op door hem in een vrolijk kleurtje te verven. Of wat dacht je van een dip dye? Verf je muur voor de helft of drie vierde! Wil je het iets minder drastisch aanpakken dan zijn stickers een goed alternatief. Koop bijvoorbeeld ronde cirkels voor een confettimuur of maak plusjes van washi tape (zie hier!).

Heb of had jij ook “last” van lege muren in je huis? Hoe heb je dit opgelost?

Dit kun je met je lege muur doen!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

12 gedachten over “Dit kun je met je lege muur doen!”

 1. Ik heb ook dat soort planken en ‘vakjes’ (van Ikea) aan de muur. Gevuld met fotolijstjes en andere accesoires. Ik vind het zelf echt leuk! Sinds kort heb ik ook een letterbak, zo’n oude! Die gaan we binnenkort ophangen en dan wordt het frutsels sparen! Ik hoop dat het leuk wordt. Een kaartenrek lijkt me ook heel erg leuk. Ik heb mijn favo kaartjes nu gewoon met washitape op de muur geplakt.. Hmmm.. Hihi. Fijne tips! Liefs.

  Beantwoorden
  • Ohh ik weet wat je bedoelt met die ‘vakjes’, dat is ook erg leuk! Een letterbak is inderdaad ook een goede, die had ik erbij moeten zetten! En washitape is ideaal hè, heb er hier ook een poster mee opgehangen :-)

   Beantwoorden
 2. Ik heb een witte muur boven mijn bed. Die muur is van baksteen en is zo poreus en onregelmatig dat zelfs een poster met van die strips die tot 1 kilo kunnen niet blijven hangen. En in mijn andere muren kon je ook niet boren maar met heel veel moeite en een kapot boortje (niet de machine zelf gelukkig) is het toch gelukt, haha. Nu heb ik maar geaccepteerd dat die muur leeg is. Het enige wat ik nog zou kunnen doen is verven of er graffiti op spuiten, maar die muur zuigt zo veel verf op dat ik dat zonde vind.

  Wel goede tips verder. Vooral zo’n gaasjes vind ik echt leuk! Op een andere witte muur heb ik een college gemaakt van allemaal vierkante foto’s in een raster zeg maar. Want lijstjes vind ik dat weer te veel moeite, ook al ziet dat er ook altijd leuk uit!

  Beantwoorden
  • Ohhh dat lijkt me super vervelend. Mijn muur is ook niet super stevig maar met een handige vader en allerlei boorapparatuur is het wel gelukt gelukkig :-) En losse foto’s is inderdaad een goed alternatief, zeker voor een studentenkamer want dan zit je niet met 100 gaatjes in de muur en je woont er waarschijnlijk toch geen 10 jaar of zo ;-)

   Beantwoorden

Plaats een reactie