Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Waarom op kamers wonen leuk is


Sinds oktober woon ik op kamers. Ik ben nog vaak genoeg bij mijn ouders te vinden, maar het is toch wel heel anders dan elke avond eten voorgeschoteld krijgen en je nooit druk hoeven te maken over of er nog schone kleding in je kast ligt. Maar wat is er zo leuk aan voor jezelf moeten zorgen en elke maand huur betalen?

Je kiest alles zelf

Je kunt elke avond eten waar je zin in hebt, en je favoriete thee en chocolade zijn natuurlijk ook altijd op voorraad. Je kijkt jouw favoriete serie. Je kun doen waar je op dat moment zin in hebt. Sushi halen? Boek lezen? De stad in? Een Happy Meal halen bij de McDonalds? You do that.

Je leert er heel veel van

Behalve dat je van alles en nog wat over huishoudelijke taken als wassen, poetsen en koken leert, leer je bijvoorbeeld ook dat dingen niet altijd zo makkelijk gaan als ze lijken (ahum de verhuizing ahum).

Niemand oordeelt over je

Niemand klaagt dat je moet opruimen, dat je te lang in bed ligt, dat je te laat op bed ligt of dat je op rare tijdstippen eet. Niemand ziet dat je nodig de boel moet afstoffen of dat de berg afwas nu wel erg hoog wordt… Op je huisgenoten na dan.

Het is jouw plek

Jouw kamer, dus jouw plek. Met meubels die jij leuk vindt, een likje verf op de muur waar jij blij van wordt en accessoires die jij mooi vindt. Nou ja, tot zover je budget het toe laat dan.

Alles is dichtbij

Als je, net als ik, van een dorp naar een stad verhuist, is het heel fijn dat je geen 20 minuten met de auto hoeft te reizen om bij you-name-welke-winkel te komen, maar dat ze allemaal op vijf minuten fietsafstand liggen. Net als de kroegen, de restaurants en de ijssalons…

Woon jij op kamers, op jezelf of samen? Wat vind jij er zo leuk aan?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 101 mogelijke doelen)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een download met daarin 101 mogelijke doelen die je kunt stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

13 gedachten over “Waarom op kamers wonen leuk is”

 1. Het klopt wel wat je zegt, en dat lijkt me ook erg leuk! Maar alsnog blijf ik liever even fijn thuis wonen, zolang het nog kan :-)

  Beantwoorden
 2. Oee, aan de ene kant lijkt het me heel erg leuk om over een paar jaar op kamers te gaan wonen, maar aan de andere kant kijk ik er op de een of andere manier wel een beetje tegen op haha. Maar dit klinkt in ieder geval wel goed :)

  Beantwoorden
 3. Ik woon nu sinds februari op kamers en ik heb het ook zo naar mijn zin! Inderdaad door alle punten die jij zegt. Echt heerlijk die vrijheid en inderdaad dat alles dichtbij is. Eerst moest ik ook anderhalf uur met de trein naar mijn school, nu pak ik de fiets en kost het me tien minuten.

  Beantwoorden
 4. Ik wil echt ontzettend graag op kamers, maar ik moet eerst nog een jaartje middelbare school doen haha. Daarna wil ik graag in een grote stad gaan studeren, zodat ik ook op kamers ‘moet’. Het lijkt me echt onwijs gaaf om gewoon op mezelf te staan en zelf te mogen beslissen wanneer ik eet. Thuis eten we namelijk echt altijd vreselijk laat & dat vind ik vaak niet zo fijn. Maar ik moet dus nog een jaartje wachten.

  Liefs, Marieke

  Beantwoorden
  • Een diploma is wel zo handig ja :-) Wel fijn dat je het nu al zo zeker weet, dan heb je iets om naar uit te kijken én een goede reden om alvast leuke dingen te shoppen (zodat je straks niet alles in 1x hoeft te kopen, wat ik wel een beetje moest ;-) )

   Beantwoorden
 5. Hihi, jaaa, op jezelf wonen is zo fijn! :) Direct na mijn middelbare ben ik op kamers gegaan, door omstandigheden moest ik toen toch weer terugwonen bij mijn ouders: wat een ramp was dat! Dat is echt niet chill! Gelukkig wonen ik nu al weer een paar jaartjes op mezelf en nu ook samen, dat is ook erg leuk! :)
  Mooi blog heb je! Ik ga je volgen.

  Beantwoorden
 6. Ik heb nog één jaar te gaan op de middelbare school en daarna overweeg ik ook sterk om “op kamers te gaan” of hoe wij Vlamingen dat zeggen: “op kot gaan” ;-) Deze leuke post stimuleert mij alleen nog maar meer naar dat verlangen van zelfstandig wonen!

  Beantwoorden

Plaats een reactie