Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Waarom je NU moet starten met het waarmaken van je dromen


Dus, jij hebt een droom. Je weet precies wat je wil gaan doen. Toch die andere studie, een wereldreis maken of misschien een eigen bedrijf starten. Eén probleem: er is altijd wel een excuus om het waarmaken van je dromen uit te stellen. Komt dit je bekend voor? Lees dan snel verder!

Er zijn verschillende redenen waardoor jij ervoor kiest om niet de stap te nemen om er helemaal 100% voor te gaan. Laten we ze even doornemen, dan kun je nadenken over wat je nu eigenlijk echt tegenhoudt…

(PS nog geen idee wat je precies wil? Gebruik dit stappenplan om tot een concrete lijst te komen)

Geld, salaris & vastigheid

Dit is misschien de grootste reden waarom jouw droom nog niet uitgevoerd is: hij kost geld of tijd, en levert misschien niets of niet direct iets op. Maar is geld echt een goede reden om iets wat je heel graag wil niet te doen? Bedenk een plan hoe je zo snel mogelijk jouw droom kunt bekostigen. Ga op zoek naar een bijbaantje dat meer oplevert om die studie te betalen, maak een plan hoe je tijdens je wereldreis geld bij gaat verdienen of zoek iemand die wil investeren in jouw bedrijf.

Je wil zelf niet

Hiermee bedoel ik dat jouw droom tegen je principes in gaat. Je wilt wel een eigen bedrijf, maar je vindt het ook belangrijk dat je er zeker van bent dat er elke maand een bepaald bedrag op je bankrekening gestort wordt. Of je hebt hard gewerkt om je huidige studie te halen, is het dan echt de moeite om nog een nieuwe studie te starten? Je wordt immers ook al wat ouder… Zet op een rijtje wat je tegenhoudt om je droom uit te voeren. Is die vastigheid écht zo belangrijk of moet je gewoon een knop omzetten? En eindig je liever drie jaar eerder met studeren, of ga je liever een paar jaar langer door, zodat je de rest van je leven iets kunt doen waar je blij van wordt?

Je laat je beïnvloeden door anderen

Je moeder vindt het maar niks, zo’n wereldreis, je partner is bang voor financiële moeilijkheden als jouw salaris wegvalt en je vriendinnen vinden het belachelijk dat je “alweer iets niet afmaakt”. Is dit echt waardoor jij voor jou belangrijke keuzes door wil laten leiden? Het is jouw leven, dus doe wat jij wil! Probeer je keuzes wel goed te onderbouwen zodat de personen die voor jou belangrijk zijn je keuze (enigszins) kunnen begrijpen ;-).

Je denkt dat je het niet kunt

Op zo’n wereldreis word je vast overvallen en kom je vast te zitten in de jungle, je eigen bedrijf wordt een flop en die studie haal je vast niet. Stop deze negatieve gedachten snel in de doofpot! Als je écht aan jezelf twijfelt, zorg dan dat je de kwaliteiten leert die je nodig hebt. Volg een cursus in het opstarten van een bedrijf, Google wat fool proof survival tricks en tips om overvallers om de tuin te leiden, en regel extra begeleiding bij je studie. Twijfel je omdat je altijd aan jezelf twijfelt? Dan zeg ik: maak je geen zorgen, just do it!

Het is echt niet mogelijk

Je krijgt geen visum, je krijgt nergens startkapitaal, je wordt niet geaccepteerd voor de opleiding… Er is altijd een kans dat het je écht niet mogelijk wordt gemaakt om je droom na te jagen. Bummer! In dat geval zou ik zeggen: elke dag is een nieuwe dag. Vind een nieuwe manier om van je bedrijf tóch een succes te maken (door bijvoorbeeld gebruik te maken van crowdfunding), probeer volgend jaar opnieuw een kans te maken op je droomopleiding en besteed het komende jaar aan het vergroten van die kans, en terwijl je wacht op zekerheid of jij de landen waar je heen wilt wel in mag, regel je dingen als het verzetten van je vliegticket en slaapplek voor de eerste nacht, zoek je nog wat hotspots op en bekijk je nogmaals hoe je ongeveer wilt gaan reizen en of dat allemaal geregeld is.

Laat jij je door iets tegenhouden in het waarmaken van je dromen?

`De printable in het lijstje op de foto komt van Bringinghappiness.nl!

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

17 gedachten over “Waarom je NU moet starten met het waarmaken van je dromen”

 1. Prachtig geschreven! Er zijn inderdaad altijd redenen om te wachten, maar als je altijd wacht komt er nooit wat van natuurlijk. Goed artkel Linda!

  Beantwoorden
 2. Ik zeg het ook tegen mezelf, het leven is zo kort en elke dag dat je het uitstelt is een dag dat je minder kan genieten van je waargemaakte droom.

  Helaas kan ik mijn droom niet waarmaken omdat het door de crisis niet te doen is. Maar ik probeer toch op mijn manier er aan te werken!

  Beantwoorden
 3. Mooi geschreven, fijne schop onder de kont (om het maar even grof te zeggen). Ik merk dat ik de laatste tijd heel bewust keuzes maak waarvan ik oprecht denk dat ik er gelukkig van word. Fijne gedachte wel. De tijd staat namelijk niet stil.

  Beantwoorden
 4. Wat een fijn artikel! Ik ga zeker je stappenplan ook lezen, want momenteel zit ik echt vast tussen wat wil ik nou en wat is slim om te doen.. heel vervelend om hierin te blijven hangen!

  Beantwoorden
 5. Oef, die concrete lijst moet ik maar even gaan creëren. Ik weet dat ik een droom heb, maar ik weet niet precies of dat echt wel mijn droom is. Hij is een beetje vaag. Ik moet hem wat mer uitwerken, denk ik. Ben benieuwd of dat me lukt. Zodra ik echt heb uitgevogeld wat ik wil, dan ga ik er voor. When the time is right, though. Fijn motiverend artikel, as always! Liefs.

  Beantwoorden
 6. Momenteel zijn mijn zusje en ik een droom aan het waarmaken, er gaat heel veel tijd inzitten en in het begin krijg je er weinig voor terug maar nu naar anderhalf jaar beginnen we steeds meer te merken dat mensen ons leren kennen. Toch ga ik je lijstje even opslaan, komt zeker van pas!

  Beantwoorden

Plaats een reactie