Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Wat zijn jouw dromen? En jaag je ze al na?


Dromen, wensen, doelen, lijstjes… We hebben ze allemaal. Maar wat wil je nu echt? Waar zie jij jezelf later? En wat is later voor jou? Tijd gaat sneller dan je denkt, dus begin vandaag met het opschrijven van wat je wil! Dit is hoe je dat kunt doen.

#1 Brainstorm

Pak een lege pagina in een notitieboek, een groot vel, kleurpotloden of gewoon een pen: wat jij fijn vindt. Schrijf alles op wat jij later zou willen. Alles wat in je opkomt. Materialistisch of immaterialistisch, qua carrière of juist qua sociaal leven en hobby’s… Alles wat jij wil schrijf je op.

#2 Maak je dromen concreet

Nu ga je alles wat je hebt opgeschreven sorteren. Het handigst is om hierbij een tekstprogramma als Word te gebruiken, zodat je makkelijk dingen kan aanpassen en toevoegen. Zet alles wat bij elkaar hoort onder elkaar, maak bijvoorbeeld categorieën over carrière, sociaal en vrije tijd.

#3 Maak er doelen van

Waarschijnlijk heb je dit automatisch wel een beetje gedaan, maar: maak je dromen concreet. Maak ze haalbaar. Stel dat jouw grote droom is om een Mini Cooper te bezitten, dan schrijf je niet op: mini cooper, nee dan schrijf je op: een mini cooper bezitten. Dat is haalbaar, dat is een droom en een doel, want je kunt het afvinken als je deze ook echt bezit.

#4 Wanneer?

Denk even realistisch na. Wanneer wil je jouw dromen najagen en wat moet je daar voor die tijd voor doen? Ik kan me voorstellen dat je graag voor je dertigste je droombaan bemachtigd wil hebben. Of dat je die wereldreis gemaakt wil hebben vóórdat je aan kinderen begint. Maak een tijdlijn (al kun je natuurlijk niet alles plannen ;-) ).

#5 Start nu!

Het is nooit te vroeg om te beginnen met het najagen van je dromen. Wil je over vijf jaar een auto kopen? Dan is het misschien slim om vanaf nu elke maand wat geld opzij te zetten. Of wil je een boek schrijven? Dan kun je nu al beginnen met oefenen, ideeën bedenken, plotten schrijven, karakters bedenken en ga zo maar door. Zeker bij creatieve dingen als schrijven, maar ook muziek bespelen, dansen of acteren, zijn twee dingen heel belangrijk. De eerste is talent en de tweede is oefening. Oefening baart kunst!

#6 Vergeet je dromen niet

Schrijf je dromen op een whiteboard, schrijf ze op de eerste bladzijde van je agenda, maak een collage waarin je je dromen visualiseert of zet ze op je bureaubladachtergrond. Geef ze een plekje waar je vaak naar kijkt zodat je je dromen nooit uit het oog kan verliezen!

Wat mijn dromen zijn houd ik lekker voor mezelf, maar het geeft me wel weer even duidelijkheid over waar ik mee aan de slag kan om over zoveel jaar daar te zijn waar ik wil zijn. Of ik ambitieus ben? Hell yeah!

Denk jij wel eens na over wat je later wil? En ben je al bezig met het najagen van je dromen?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

30 gedachten over “Wat zijn jouw dromen? En jaag je ze al na?”

 1. Ik denk dat ik al in het later leef.. oftewel ik leef met de dag. Dromen probeer ik altijd zoveel mogelijk na te leven.. als kies ik soms ook voor de veilige weg ;-)

  Beantwoorden
 2. Ik vind dromen zo leuk, haha! Vooral over ‘later’ dan; gelukkig en gezond blijven, gaan samen wonen met mijn liefste vriendje, als alles mee zit hopelijk volgend jaar als orthopedagoog aan de slag gaan, … ik droom best veel maar echt zo mijn dromen omzetten in haalbare doelen, doe ik zelden. Leuk idee!

  Beantwoorden
  • Dat zijn mooie dromen! Je studeert dus da’s in ieder geval een goede stap op weg naar het orthopedagoog zijn toch?! :-) (nu opschrijven dan kun je hem afstrepen als je je diploma haalt ;-) )

   Beantwoorden
 3. Dromen heb je nooit genoeg, ik heb ontzettend veel dromen en ik denk dat er elke dag wel nieuwe dromen bij komen! Toch ben ik er al hard mee bezig om sommige dromen uit te laten komen! Tof artikel!

  Beantwoorden
  • Ah dankjewel! Ja zo veel willen maakt het moeilijk hè. Maar als je het echt opschrijven ga je automatisch toch nadenken over wat je nou écht belangrijk vindt en graag wil – tenminste zo werkte het bij mij!

   Beantwoorden

Plaats een reactie