Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Originele uitjes met je vriend of vriendinnen


Soms heb je even geen zin om voor de zoveelste keer naar de bios te gaan, op de bank te hangen of het plaatselijke zwembad te verkennen. Oké, de zojuist genoemde dingen kunnen superleuk zijn, maar soms is het nog veel leuker om eens een keer iets totaal anders te doen. Als verrassing voor iemand, gewoon omdat jullie je vervelen of om elkaar wat beter te leren kennen. Daarvoor zijn deze 20 ideeën voor originele uitjes!

 1. Doe de grote tosti/smoothie/cappuccino test. Eet of drink bij alle cafés in jullie stad, geef cijfers en bepaal de winnaar! Voordeel: hiermee ben je zo een paar weken zoet, vooral als je in of bij een grote stad woont ;-)
 2. Ga kanoën of bootje varen! Vooral leuk als het heel warm is uiteraard.
 3. Show je bucket list aan elkaar en zorg ervoor dat jij een van de wensen van een ander kunt laten uitkomen!
 4. Ga voor één keer bij dat hele dure restaurant eten (je mag best het goedkoopste op de kaart kiezen ;-) )
 5. Organiseer een sleepover! Leg matrassen voor de televisie, trek je meest comfy kleding aan en pak er een dekentje bij. Compleet met maskertjes (voor je vriendinnen) of bitterballen en bier (voor je vriend).
 6. Maak samen een DIY project (of meerdere!).
 7. Maak van geocaching je nieuwe hobby. Ga door middel van GPS op zoek naar verborgen schatten bij jullie in de buurt!
 8. Volg een kookworkshop (en daarna eet je alles op natuurlijk).
 9. Doe een fotoshoot en vereeuwig jullie vriendschap/liefde!
 10. Ga naar het plaatselijke partycentrum om te laserschieten of karten. Cheesy maar o zo leuk, want jij gaat natuurlijk winnen ;-)
 11. Speel “Ranking the friends”. Bedenk vragen als “Wie krijgt het eerste kinderen?” en laat iedereen elkaar op volgorde zetten. En dan vooral vervolgens uitgebreid de antwoorden bespreken!
 12. Bezoek een escape room en probeer te ontsnappen!
 13. Ga picknicken!
 14. Leer elkaar iets. Geef je vriendin een lesje gitaar spelen, dan leert zij jou hoe je de perfecte chocoladetaart bakt. Mooie deal toch?
 15. Speel “Wie is de mol”! Hiervoor heb je natuurlijk wel een grote vriendengroep nodig. Laat 2 of 3 mensen de spellen bedenken en de mol kiezen, en de rest mag spelen… Liever een spel dat iets minder voorbereiding vergt? Speel Weerwolven!
 16. Ga samen of voor elkaar koken! Quality time én lekker eten, wat heb je nog meer nodig?!
 17. Ga samen skeeleren!
 18. Volg een workshop in iets wat je altijd al wilde doen. Wat dacht je van een workshop acteren of salsa dansen? Een ding is zeker: jullie zijn straks een ervaring rijker!
 19. Bezoek een klimhal en check wie het beste is in muren beklimmen.
 20. Organiseer een cycling diner: elk gerecht op een andere locatie eten. Dus een aperitief bij vriendin A het voorgerecht bij vriendin B, het hoofdgerecht bij vriendin C, het toetje bij vriendin D en drankjes bij vriendin E. Smakelijk!

Wat voor originele uitjes heb jij al eens met je vriend of vriendinnen gedaan?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 101 mogelijke doelen)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een download met daarin 101 mogelijke doelen die je kunt stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

21 gedachten over “Originele uitjes met je vriend of vriendinnen”

  • Jaa he! Ik moet zeggen dat ik het zelf nog nooit gedaan heb, maar hoorde er via via van. In Amerika zijn er zelfs bedrijven die dit organiseren van restaurant naar restaurant. Goede manier om de hele avond te vullen met eten :-)

   Beantwoorden
 1. wooow super goede ideeen! Heb er even foto’s met mijn telefoon van genomen, haha! Dat eerste wil ik echt doen, we doen het zeg maar altijd ‘onbewust’ om op verschillende plaatsen een latte te drinken of een bagel te eten ofzo, maar om zo echt punten op te geven is zoveel leuker :D

  Beantwoorden
 2. Wat een leuke ideetjes heb je opgesomd! Meestal gaan we ergens bij iemand thuis afspreken om daar iets te eten.. misschien moeten we wat actiever worden en ook echt iets gaan doen, haha! Xx

  Beantwoorden
 3. Super leuk die van die bucketlist en de cycling dinner! Dan heb je ook echt een activiteit voor de hele avond en kun je tegelijkertijd ook steeds je eten een beetje laten zakken:) Goed idee!

  Beantwoorden
 4. Leuk lijstje. Soms is het best lastig eens iets origineels te bedenken. M’n vriendje en ik hebben afgesproken elkaar ook regelmatig te verrassen met leuke uitjes. Zo deed ik kort geleden een soort speurtoch door de stad en we eindigden bij een theatervoorstelling van Jandino.

  Beantwoorden
 5. Ja uit deze lijst kan ik nog heel wat tips halen. Door jou kwam ik dus ineens op nacht kano tripje, wat mij ideaal lijkt voor ons uitje als we 2 jaar samen zijn :D

  Beantwoorden

Plaats een reactie