Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Wil jij je verhaal over productiviteit delen?


Is productiviteit voor jou niet vanzelfsprekend? Of is dit voor jou niet altijd zo geweest? Dan ben ik misschien wel op zoek naar jou.

Alweer een hele tijd geleden stelde ik een simpele vraag op mijn blog: wat vind jij het lastigste aan productiviteit? Daar kreeg ik toen enorm veel fijne reacties op, waar ik nog steeds inspiratie uit haal voor blogposts. Ik waardeer echt enorm dat jullie (ook al was het anoniem) zo veel met mij wilden delen over productiviteit en waar je dan mee zit. Er zaten simpele, maar ook hele uitgebreide reacties tussen.

Als productiviteit niet vanzelfsprekend is

Eén van die reacties ging heel diep. Het ging over hoe je productief kunt zijn als je last hebt van mentale issues.

Misschien kun je eens kijken naar productief zijn met een depressie of andere mentale issues. Daar zijn er meer van dan we denken.

Mentaal ziek zijn kan enorm veel invloed hebben op wat je van dag tot dag doet en kunt doen. Maar ook fysieke ziektes kunnen daar veel invloed op hebben. Hoe je dan toch productief kunt zijn vind ik een mooie, maar lastige vraag. Productiviteit is niet per se het afwerken van een to do lijst vind ik, maar ook weten wat je wilt doen, prioriteiten stellen en je goed voelen dankzij de dingen die je doet op een dag. Allemaal dingen die lastig kunnen zijn als je ziek bent, of dat nou mentaal of fysiek is.

Ik weet dan ook zeker dat er genoeg mensen zijn die dolgraag productiever willen zijn, maar het niet kunnen. In ieder geval niet op dit moment. Als alles pijn doet of als je het mentaal gewoon niet meer ziet zitten: hoe krijg je dan dingen voor elkaar? Hoe motiveer je jezelf? Dat lijkt me enorm heftig en lastig, des te meer reden om het bespreekbaar te maken.

Herken jij je hierin?

Zelf heb ik – gelukkig – geen fysieke of mentale ziektes die mij enorm belemmeren in het productief zijn. Ik kan hier zelf dan ook geen tips over geven, want ik weet simpelweg niet hoe het is. Maar misschien herken jij je hier wel in. En zo ja, dan hoop ik dat je je verhaal met mij wilt delen.

Ben je ziek, of ben je ziek geweest? Hoe weet of wist je de dagen door te komen? Heb je tips die jou helpen dingen te doen? Die jou productiever maken? Hoe kijk jij überhaupt tegen productiviteit aan? Of misschien wil je graag iets heel anders delen, maar denk je wel anderen te kunnen motiveren of inspireren met je verhaal. Misschien ben je niet per se ziek, maar is er wel iets wat je productiviteit belemmert. Je hebt bijvoorbeeld een naaste die ziek is of enorm last van faalangst.

Als dat zo is, ben ik héél benieuwd naar je verhaal. Laat van je horen! Al help je er via mijn blog maar één iemand mee, dat is dan toch al de moeite waard?!

Even praktisch

Je mag dit uiteraard met naamsvermelding of helemaal anoniem doen, dat is aan jou. Ook laat ik het aan jou of je graag zelf je verhaal vertelt of dat je juist liever kort vertelt wat je situatie is, en dat ik je dan een aantal vragen stuur.

Voel je je aangesproken? Stuur dan een bericht via de contactpagina met de volgende informatie (in een paar zinnen):

  • In wat voor situatie je zit
  • Wat dit – voor jou – met productiviteit te maken heeft en wat je dus graag met anderen wilt delen
  • Of je met naam of anoniem je verhaal wilt delen
  • Of je graag zelf een verhaal schrijft of liever een aantal vragen van mij ontvangt

Ik laat je dan zo snel mogelijk weten of ik meer van je wil weten om je verhaal te kunnen plaatsen :-). Dat is even afhankelijk van hoeveel reactie ik krijg en of je verhaal bij de blog en bij deze rubriek past.

Alvast heel erg bedankt, mocht je de moeite nemen om mij een mailtje te sturen. Ik hoop dat we mensen kunnen helpen of inspireren op deze manier :-).

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

2 gedachten over “Wil jij je verhaal over productiviteit delen?”

  1. Wat een mooi initiatief Linda! Ik heb geen ziekte die mij in mijn productiviteit belemmert (een lichte faalangst op zijn tijd telt in mijn optiek niet), maar ik ben wel erg benieuwd naar hoe anderen dit helaas wel zo ervaren. Ik kijk uit naar de verhalen :) Heel veel succes!

    Beantwoorden

Plaats een reactie