Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Boek: 365 dagen succesvol (recensie)


Pasgeleden las ik het boek 365 dagen succesvol van David de Kock en Arjan Vergeer. Dit boek gaat over hoe je stap voor stap kunt werken aan het gelukkiger en succesvoller maken van jouw leven. In dit blogartikel deel ik mijn recensie van het boek met je!

Waarom heb ik 365 dagen succesvol gelezen?

Ik had 365 dagen succesvol al een tijdje in mijn digitale boekenkast staan. Ik ontving het namelijk bij een e-book actie van KPN. 

Waarom ben ik het nu toch gaan lezen? Ik kon zelf weer wat nieuwe motivatie gebruiken om aan mijn doelen te gaan werken. Daarnaast was ik benieuwd wat het boek me nog meer kon leren om mijn leven succesvoller te maken.

Wat heb ik bereikt door het lezen van dit boek?

365 dagen succesvol heeft me geholpen om me (weer) superbewust te worden van de doelen die ik heb, van wat ik wil bereiken, en van wat ik belangrijk vind in het leven.

Ook ben ik erdoor gemotiveerd om weer opnieuw heel actief met die doelen aan de slag te gaan. In die zin heeft het boek er mede voor gezorgd dat mijn productiviteit weer wat verbeterd is.

Waar gaat het boek 365 dagen succesvol over?

365 dagen succesvol bevat een stappenplan waarmee je volgens de schrijvers jouw leven succesvol kunt maken. De schrijvers, David de Kock en Arjan Vergeer, zien een succesvol leven ook wel als een gelukkig leven. Hun motto is dan ook: Nederland het gelukkigste land van de wereld maken. De schrijvers zijn ondernemers die een bedrijf rondom 365 dagen succesvol hebben gebouwd, waarin ze mensen helpen om gelukkiger en succesvoller te worden.

De stappen uit het boek leren je onder andere de volgende dingen:

 • Hoe je kunt bepalen wat succes voor jou is
 • Hoe je gemotiveerd kunt raken om dat succes na te jagen en aan de slag te gaan
 • Hoe je de juiste mindset kunt krijgen om aan de slag te gaan
 • Hoe je kunt ontdekken wat je moet doen om succes te behalen
 • Hoe je aan de slag moet gaan richting het behalen van dat succes

Het is een hele praktische gids over hoe je van sleur naar succes en geluk kunt gaan. 

Wat maakt dit boek anders dan andere zelfhulpboeken?

365 dagen succesvol is een vrij kort boek, dat voor een vrij groot deel bestaat uit opdrachten. Er wordt sterk aangeraden om deze opdrachten te maken. Het voordeel van de opdrachten is dat ze je motiveren om aan de slag te gaan en dat ze je aan het denken zetten. Ze helpen je om je ideeën helder te maken.

Verder zijn David en Arjan er goed in geslaagd om theorie over persoonlijke ontwikkeling heel praktisch en luchtig te maken, zodat het duidelijk en simpel is.

Ook bevalt de opzet van de plan me om deze reden: het is duidelijk en simpel, en je gaat vanzelf aan de slag door de stappen te volgen. Hierdoor lees je het boek ook vrij makkelijk door. 

Hoe heb ik 365 dagen succesvol gebruikt?

Toen ik 365 dagen succesvol gelezen heb, heb ik direct tussendoor alle opdrachten gemaakt. Ik las het boek op mijn e-reader, en maakte de opdrachten in een notitieboek dat ik erbij heb gehouden tijdens het lezen.

Als je dit boek wilt gaan lezen dan raad ik je ook echt aan om dat te doen. De opdrachten volgen elkaar namelijk op, en het boek gaat steeds over jouw antwoorden op de opdrachten. Dat komt dan bijvoorbeeld in het volgende hoofdstuk weer terug.

Het boek helpt vooral mensen die:

 • Niet zo goed weten wat ze willen bereiken
 • Niet werken aan het bereiken van wat ze willen

Maar ik heb zelf het idee dat ik beide best goed weet. Dat was voor mij een bevestiging dat ik op dat gebied aardig goed bezig ben, en het motiveerde mij om nog meer op deze manier aan de slag te gaan.

Mijn recensie van 365 dagen succesvol

Wat vond ik van het boek? Er zijn een aantal dingen die ik super goed vond, en sommige dingen minder. 

Wat vond ik goed aan 365 dagen succesvol?

365 dagen succesvol is vrij kort en bestaat uit een heel concreet stappenplan. De focus ligt op het maken van de opdrachten. Dit zorgt dit ervoor dat je gemotiveerd wordt om aan de slag te gaan met de opdrachten. Zowel de theorie als de opdrachten worden kort en bondig uitgelegd, maar wel op een duidelijke manier. Hierdoor ga je gemakkelijk door het boek heen, ook als je tussendoor de opdrachten maakt.

In een aardig groot deel van het boek ligt de focus op mindset. Dit vind ik super interessant én dit is ook heel belangrijk als je verandering wilt veroorzaken. Het moet in je hoofd goed zitten als je dingen anders aan wilt pakken, dat benadrukken de schrijvers heel goed en daar kan ik mij helemaal in vinden. Het boek heeft me weer even extra bewust gemaakt van mijn mindset.

De opdrachten zijn motiverend en zetten je aan het denken. Je wordt gedwongen om na te denken over wat je wilt bereiken in je leven en wat je belangrijk vindt, waarna je dit op papier gaat zetten. Ik wist redelijk goed wat ik belangrijk vinden wil bereiken, maar ik ben nu weer extra gemotiveerd om daarmee aan de slag te gaan!

Ik denk zeker dat dit boek je kan ondersteunen bij het succesvol en gelukkig worden, vooral als je nu daar niet heel erg bewust mee bezig bent en daar niet heel bewust aan werkt.

Wat vond ik minder goed aan 365 dagen succesvol?

Ik vond niet alles top aan 365 dagen succesvol. Wat ik vooral jammer vond was dat sommige opdrachten voor mij heel erg voelden alsof ik ze twee keer aan het maken was. Zo was er eerst een opdracht waarbij je moest invullen wat er al goed gaat in je leven, en een paar hoofdstukken later welke successen je al behaald hebt. Er zit een verschil in die vragen, maar mijn antwoord was wel twee keer heel erg vergelijkbaar.

Verder lees ik regelmatig zelfhulpboeken en ik merkte dat er voor mij in 365 dagen succesvol geen hele nieuwe concepten stonden. Het is meer een compacte samenvatting van verschillende onderdelen van mindset, zelfhulp en productiviteit om te komen tot een concreet plan. Heel geschikt als je daar naar op zoek bent, maar je vindt hierin geen verdieping of hele nieuwe concepten als je al veel zelfhulpboeken leest.

Tot slot bevat het boek heel veel mindset tips en inspiratie, en opdrachten om je te helpen om je doel te bepalen, maar het gaat wat mij betreft minder ver in op hoe je jouw succesvolle leven kunt bereiken als je eenmaal bepaald hebt wat dat inhoudt. In de laatste stappen ga je heel snel van het starten met uitvoeren naar ‘ik ben succesvol’. Dit boek helpt je vooral te bepalen wat succes inhoudt voor jou, en iets minder in de uitvoer.

Voor wie is het boek niet geschikt?

Als je je herkent in de volgende punten, dan is 365 dagen succesvol voor jou een minder geschikt boek:

 • Je hebt al hele concrete doelen gesteld en werkt daar nu hard aan.
 • Je bent gemotiveerd in je leven en hebt het gevoel dat je mindset helemaal in orde is.
 • Je voelt je al gelukkig en succesvol.
 • Je hebt geen behoefte om meer te bereiken, succesvoller en gelukkiger te worden, en om daaraan te gaan werken.

Voor wie is 365 dagen succesvol geschikt?

Voor wie is 365 dagen succesvol dan wel geschikt? Het boek is de moeite waard als je je herkent in de volgende punten:

 • Je hebt het gevoel dat je nu in een sleur leeft en je weet niet hoe je daaruit kunt komen.
 • Je wilt wel doelen stellen, maar je weet niet zo goed wat je precies wilt bereiken.
 • Je wilt wel productief zijn, maar je ziet niet zo goed in hoe je je leven zinvoller kunt maken.
 • Je wilt succesvoller en gelukkiger worden en dat groots aanpakken.

Tot slot nog een laatste tip: als je je herkent in de bovenstaande punten, ga dan vooral aan de slag met 365 dagen succesvol. Het boek zal je helpen om te bepalen WAT je wilt doen. En nadat je dit boek uit hebt, ga dan verder met De extreem productieve maand. Hierin help ik je namelijk om productiever te worden in de tijd die je hebt, waardoor je kunt versnellen wanneer je dat succes bereikt. Ik help je het te DOEN!

Wil jij 365 dagen succesvol gaan lezen? Het boek is te koop op Bol.com:

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij iets koopt, ik een percentage daarvan ontvang. Je betaalt daardoor nóóit meer en ik promoot alleen dingen waar ik zelf ook echt fan van ben. Lees ook mijn disclaimer.

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 30 tips voor meer rust in je hoofd!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus de checklist met 30 tips voor meer rust in je hoofd!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

Plaats een reactie