Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Mijn ideale zondag


Meestal bestaan mijn zondagen uit snel nog heel veel dingen proberen te doen voordat er een nieuwe week begint, om vervolgens langs niet alles af te krijgen, want ja een zondag is toch een zondag. Maar wat nou als ik geen eindeloze to do lijst had? Geen verplichtingen en niets op de planning? Dan zou ik mijn zondag wel eens op deze manier willen besteden :-)

Op mijn ideale zondag…

Lees ik

Iets waar ik niet vaak genoeg aan toe kom vind ik zelf. Of eigenlijk gewoon niet genoeg tijd voor maak. Het gaat al iets beter, de stapel met to-read tijdschriften en boeken is wel een beetje aan het slinken sinds deze zomer. Maar nog steeds ligt er een stapel ongelezen tijdschriften en boeken. Hoe fijn is het om met een boek, een dekentje en een kop thee op de bank te kruipen?

Besteed ik tijd aan mezelf

Hiermee bedoel ik: ik lig een half uur in bad en doe daarna allerlei beautydingen die ik nooit doe maar eigenlijk wel zou moeten of willen doen, zoals scrubben of maskertjes aanbrengen. En wat dacht je van mezelf mooi maken met make-up en weer eens iets anders met mijn haar doen dan uhhh… niks?! Haha.

Doe ik dingen waar ik normaal geen tijd voor maak

Naast lezen en maskertjes op doen zijn er nog zat andere dingen die bij mij op de een of andere manier altijd “op de tweede plek” belanden. Dingen die ik leuk vind, maar om welke reden dan ook toch nooit doe. Nu de herfst is begonnen kan ik van alles bedenken: een boswandeling maken, ergens koffie of warme chocolademelk drinken, meer fotograferen, een DIY doen…

Drink en eet ik lekker en (een beetje dan) gezond

Eten is voor mij heeeel belangrijk. Het is lekker, koken is best leuk, en gewoon in het algemeen vind ik het heel interessant om te leren wat eten voor je kan doen (of juist niet). Op deze zondag sta ik op met een havermoutontbijtje (want standaard, gezond en lekker), lunch ik uitgebreid maar wel een beetje gezond (favoriet: broodjes met gerookte zalm, avocado en rucola) en als diner eet ik iets lekkers, thuis of niet, gezond of niet. En dan ‘s avonds snack ik iets, want ik eet gewoon heel erg graag snacks ‘s avonds. Een gewoonte die ik maar niet afgeleerd krijg ;-). Iets met een gebrek aan motivatie denk ik… Maar dat is een ander verhaal.

Bereid ik me voor op de week die komen gaat

Ik hou van planningen en to do lijstjes, dus om me klaar te maken voor de week die komen gaat maak op zondag graag een uitgebreide planning of to do lijst. Op welke manier dan ook. Zodat ik weet wat me te wachten staat en maandag vol energie aan de slag kan!

Doe ik ‘s avonds iets leuks

Goed, wat ik hierboven noem is ook allemaal leuk. Maar wat dacht je van de avond eindigen in een restaurant, in de bioscoop, op de bank voor de tv met allerlei lekkers of aan tafel met snacks en een spelletje. Kom maar op!

PS of ik dit vandaag echt doe? Nee helaas, iets met school en deadlines en to do lijst… Plannen is leuk maar ik mag er echt nog wel wat beter in worden ;-).

Wat doe jij op de ideale zondag?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 101 mogelijke doelen)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een download met daarin 101 mogelijke doelen die je kunt stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

35 gedachten over “Mijn ideale zondag”

 1. Ja, eigenlijk heb je zojuist beschreven hoe mijn ideale zondag eruitziet. Ik vind het heerlijk om in de herfst naar het bos te gaan en na afloop warme chocolademelk te drinken. Zo fijn!

  Beantwoorden
 2. Haha leuk einde :), ik werk iedere zondag.. Maar leuke dag vandaag, visagie en hairstyling opdracht. Morgen begint mijn weekend pas ???????????? ik ga die inderdaad beginnen met een to do list.. Aan huishouden, blegh! X

  Beantwoorden
 3. Precies dit. Echt mijn ideale zondag. Niets moet, alles mag en vooral jezelf even volledig in de watten leggen. Heerlijk! Ik droom al bijna weg van een zondag als deze, haha. Fijne zondag! :)

  Beantwoorden
 4. Ah heerlijk. Mijn ideale zondag is lekker lui. Vandaag is wel een soort ideale zondag voor me. Lekker uitgeslapen, ontbijten op de bank met broodjes en croissantjes en gemiste tv-programma’s terugkijken, daarna een wandeling gemaakt door het park en nu onder een dekentje op de bank lekker bloggen. Straks lekker koken en vanavond een filmpje kijken of zo. :)
  (En ja, intussen heb ik eigenlijk ook genoeg te doen…)

  Beantwoorden
 5. Ah balen dat je zondag er nu even niet zo uit ziet als het bovengenoemde, maar achteraf is het ‘t waard..
  Mijn ideale zondag doe ik het liefst niks aan mezelf. Juist een dagje knot op mijn hoofd en makeuploos, met lekker weer vind ik het fijn om naar het natuurpark te gaan of naar het bos en anders gewoon thuis lekker series kijken. Heerlijk!

  Beantwoorden
 6. Klinkt als een heerlijke zondag! Ik vind het fijn om op zondag niet zoveel te plannen. Ontbijten met broodjes uit de oven, een flinke wandeling maken, lekker lezen, een filmpje kijken of een spontane lunch met vriendinnen. Net waar ik zin in heb ;-).

  Beantwoorden
 7. Mijn ideale zondag lijkt veel op de jouwe: uitslapen, een bad nemen, tijdschriften en een boek lezen, Netflixen… of nog mooier, een hele dag bloggen. Meestal moet ik helaas ook die dingen een beetje opgeven om aan school te kunnen werken, anders kom ik in de problemen. Maar uitslapen doe ik in ieder geval.

  Beantwoorden
 8. Hee, ik vind dit een heel leuk idee voor een artikel! Zou je het oké vinden als ik dit concept overneem op mijn blog en jou er (natuurlijk) even bij vermeld? :)

  Beantwoorden

Plaats een reactie