Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Pocket app: nooit meer iets kwijt op internet


Ik ga je alles vertellen over Pocket! De Pocket app is bij mij al héél vaak van pas gekomen. In deze blogpost lees je wat Pocket precies is, waarom het zo handig is, hoe je het kunt gebruiken én waarom dit jou productiever gaat maken.

Ik gebruik deze app al jaren volgens mij, en het is zó handig! En hoewel het eigenlijk heel simpel werkt, wilde ik het toch graag met je delen omdat het zo handig is en zo veel tijd kan schelen. Ook ga ik je vertellen hoe ik deze app precies gebruik.

Pocket6

Wat is Pocket?

Pocket is een app waar je op een hele snelle en handige manier links kunt opslaan. Bijvoorbeeld van een artikel wat je later nog eens terug wilt lezen, van een vacature waar je later op wilt reageren of van een toffe website die je vaker wilt bezoeken. Het werkt supersimpel en op al je apparaten.

Op iPhone (en Android ook denk ik) download je de app en log je in. Als je iets interessants leest kun je dit vaak delen via Facebook of Whatsapp. Wat je doet om het artikel in Pocket te krijgen, is het artikel met Pocket “delen”. Deze optie komt gewoon naast de andere apps te staan zodra je de app op je telefoon hebt. Zie je het niet? Scroll dan helemaal naar rechts en ga naar opties om Pocket te tonen.

Download de app: iPhoneAndroid

Op je laptop kun je Pocket als browserextensie downloaden. Zit je op een interessante website? Dan klik je op de Pocket button en hij wordt automatisch opgeslagen in je account.

Pocket5

Download de extensie: FirefoxChromeSafari

Het teruglezen doe je vervolgens in de Pocket app op je telefoon of tablet, of gewoon in je internetbrowser via www.getpocket.com. Ook mega handig: als je een Kobo e-reader hebt kun je daar inloggen met je account van Pocket en óók alle opgeslagen dingen teruglezen. Handig als je uitgebreide artikelen opslaat, want een e-reader leest (vind ik) een stuk fijner dan een telefoon of tablet. Meer over mijn e-reader lees je trouwens hier.

Waarom is de Pocket app handig?

De app is ideaal als je via social media of tussendoor iets tegenkomt wat je interessant vindt, en je dit later uitgebreid wilt lezen. Sla het op en je raakt het niet kwijt. Ook als je iets interessants hebt gelezen wat je later wilt uitvoeren of waar je later iets mee wilt doen, kun je het even opslaan en later bekijken. Het werkt makkelijk én snel, opslaan kost bijna geen moeite en het kan veel opleveren!

Dankzij deze app voorkom je dat je linkjes opslaat op honderden plekken (in je notities, als favorieten in je browser, in to do apps, in je mail… geef maar toe jij hebt op al deze plekken links staan!), én zorg je er tegelijkertijd voor dat je links overal bereikbaar zijn. Zo kan de favorieten optie van je browser heel handig zijn, maar niet als je het artikel later terwijl je in de trein zit op je telefoon of e-reader wilt teruglezen. De pocket app zorgt dat je altijd en overal links kunt opslaan én kunt teruglezen.

Pocket2

Hoe verwerk je de links in Pocket?

Het opslaan gaat natuurlijk supersimpel, maar wat misschien een grotere uitdaging is: het teruglezen en gebruiken van alles wat je hebt opgeslagen. Tenminste, bij mij. Want er zit vaak geen “deadline” op het teruglezen van dingen, waardoor andere dingen belangrijker lijken. En als je dan tijd hebt kruip je waarschijnlijk liever op de bank met een serie of boek dan met je Pocket links. Daarom een aantal ideeën voor het teruglezen/verwerken van je artikelen.

Onderweg

Reis je veel met de trein of bus, dan is dit het ideale moment om je artikelen terug te lezen. Zeker als je veel dingen opslaat om later helemaal of grondig te lezen is dit ideaal, en helemaal als je een e-reader hebt! Zo kun je dit soort ‘dode’ momenten nuttig gebruiken.

Tijdens wachttijd

Dit is ook handig als je veel leeswerk opslaat: doe het terwijl je wacht. Op de bus of trein, maar ook voor je doktersafspraak, een vergadering, tot je eten klaar is (bijvoorbeeld als het in de oven staat), tot je visite komt en noem maar op. Als je ergens vijf minuten over hebt of moet wachten, pak je telefoon, e-reader of tablet erbij en lees één of een paar artikelen.

Plan er tijd voor in

Ik sla vaak artikelen of links op die ik al wel iets gelezen heb, maar waar ik later nog iets mee wil doen. Bijvoorbeeld een handige tip of aanvulling op mijn blog die ik later wil uitvoeren. Daarom kies ik er zelf voor om af en toe de hele lijst op te schonen. Dan plan ik hier tijd voor in en verwerk ik de links in mijn to do lijst of op een andere plek waar ze thuis horen. De informatieve stukken die ik als een soort “archief” wil opslaan, haal ik ook uit de Pocket app (ik verplaats ze meestal naar Evernote), zodat het daar helemaal opgeschoond is. Deze manier is vooral handig als je dus juist geen artikelen opslaat die je nog moet lezen.

Organiseer je artikelen in Pocket

Je kunt Pocket zelf ook als archief gebruiken. Je kunt je artikelen namelijk tags meegeven, waardoor ze gesorteerd staan en je ze later makkelijk terug kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld tags toevoegen op type artikel (lezen, uitvoeren, etc.) of op categorie (studie, blog, etc). Zo kun je op elk moment een artikel lezen over een onderwerp dat jij wilt. Dit is handig als je allerlei artikelen opslaat, dus én artikelen die je nog wilt lezen, én dingen die je wilt uitvoeren, of als je allerlei verschillende artikelen opslaat. Zo kun je bijvoorbeeld artikelen die met je studie of werk te maken hebben lezen tussen de lessen of vergaderingen door, en artikelen die je voor je plezier wilt lezen ’s avonds op de bank terwijl er een film op de achtergrond aan staat.

Waarom maakt Pocket je productiever?

Wat heeft Pocket met productiviteit te maken? Alles! Als je productief wilt werken is het belangrijk dat je je op de ene taak waar je nu mee bezig bent focust. Dan ben je het meest productief (zie hier meer info over multitasken). Maar mocht je toch afgeleid worden, ga dan niet óók nog dat artikel dat je op Facebook tegenkwam helemaal lezen. Sla het op voor later en ga terug naar je taak. Het beperkt op deze manier hoe lang je afgeleid wordt.

Ook helpt het als je allerlei leuke dingen tegenkomt tijdens een pauze. Je gebruikt bijvoorbeeld de pomodorotechniek en hebt vijf minuten pauze. Je pakt je telefoon erbij, gaat op Facebook en ziet zo drie interessante artikelen. Sla ze op in de Pocket app voor een ander moment, check je andere apps en ga verder met waar je mee bezig was. Zo zorg ervoor dat je ook echt vijf minuten pauze houdt en geen vijftien!

Was jij al bekend met de Pocket app? Of ga je het NU installeren? ;-)

Sla deze info op op Pinterest!

Pocket4

 

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het Stappenplan Beginnen met Opruimen!

Wil je graag opruimen, maar ga je nooit aan de slag? Of begin je wel eens, maar loop je dan altijd vast? Ik ga jou helpen! In 8 stappen ga je jouw huis opruimen. Alle stappen vind je in een praktisch PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

20 gedachten over “Pocket app: nooit meer iets kwijt op internet”

  1. Dit lijkt me handig voor me scriptie waar ik nu mee bezig ben! Als ik dan iets tegenkom wat ik nu nog niet nodig heb kan ik het makkelijk opslaan. Goede tip! :)

    Beantwoorden
    • Ja het is echt ideaal! Dat heb ik inderdaad ook een paar keer gedaan. Je zou er denk ik dmv de tags ook nog kort bij kunnen zetten waarover het artikel gaat, zodat je straks nog sneller vindt wat je nodig hebt zeg maar :-)!

      Beantwoorden
  2. Handig!! Ik loop echt al tijden tegen dat probleem aan. Ik wist niet dat die app bestond. Ik ga hem dus meteen nu instaleren

    Beantwoorden
  3. Omg! Dit moet ik hebben! Ik heb zo vaak dat ik tussendoor half iets lees, omdat ik nog mails moet checken bijvoorbeeld. En dat vind ik altijd echt jammer. Hele goede tip dit, ik ga het meteen downloaden!

    Beantwoorden
    • Ja precies! Ik heb dat ook vaak, dan denk ik: OH wat een goed idee hier moet ik iets mee doen!!! Terwijl ik inderdaad nog 10 andere dingen te doen heb. En dan sla ik het dus op, simpel maar zo handig!

      Beantwoorden
  4. Van deze app had ik al wel eens gehoord, maar had me eigenlijk nooit echt in verdiept wat het nou precies was. Maar het klinkt wel als een heel handige app! Ik heb inderdaad ook overal linkjes opgeslagen, handig om ze dan op 1 centrale plek te hebben. Als ik nog ruimte op m’n telefoon heb ga ik ‘m uitproberen ;).

    Beantwoorden
    • Ja het is echt zo super handig! Het scheelt inderdaad heel veel tijd in het zoeken naar “waar had ik de link naar die ene handige website nu ook alweer opgeslagen” in al je apparaten, apps, bestanden…

      Beantwoorden
  5. Ik vind dit wel echt een hele slimme app, maar ik vergeet ‘m vaak te gebruiken – terwijl het zoeken van artikelen en andere bronnen voor studieopdrachten er een STUK makkelijker door wordt!

    Beantwoorden
    • Ja zeker! Ik sla ook vooral dingen op die ik later nog een keer ergens voor wil gebruiken, zoals een artikel met handige tips of een uitleg over iets. Dan hoef ik er niet meteen iets mee te doen, maar raak ik het ook niet kwijt. En dat is ook ideaal toe te passen op studieopdrachten denk ik!

      Beantwoorden
  6. Ik heb de app op m’n tablet geïnstalleerd omdat ik hem via mijn Kobo heb ontdekt. Ging nog eens uitzoeken hoe het precies in elkaar zit maar is er nooit echt van gekomen. Lijkt wel superhandig dus ik denk dat ik ‘m maar es ga testen!

    Beantwoorden
    • Oh wat grappig dat je het andersom hebt ontdekt! Al kan ik me dat heel goed voorstellen want zo heel algemeen bekend is Pocket volgens mij ook niet! Maar zeker als je uitgebreide artikelen opslaat én een e-reader hebt is het ideaal om die dan daarop rustig terug te lezen.

      Beantwoorden

Plaats een reactie