Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Favoriete drinkfles: Rosti Mepal JustWater (review)


Al een tijdje was ik alle plastic flesjes die ik met me mee sleepte beu. Dan waren ze weer kwijt, dan lagen er overal opeens verschillende flesjes… Daar komt bij dat zoveel flesjes verslijten ook niet bepaald goed voor het milieu is. Ik ging op zoek naar een fijne, herbruikbare drinkfles, en dat werd de Rosti Mepal JustWater!

Ik wilde een fijne, stevige fles die niet zomaar kapot ging én niet lekte. Een fles van 0,5 liter, en als het even kon mocht ‘ie er ook wel een beetje leuk uit zien ;-). Na een zoektocht op internet kwam ik de Rosti Mepal JustWater tegen. Rosti Mepal is het merk waarvan je vroeger op de basisschool waarschijnlijk een drinkbeker en/of broodtrommel had met je favoriete stripfiguur, maar ze hebben dus nog meer producten.

Waarom de Rosti Mepal JustWater zo fijn is

Behalve dat ik de fles, zeker in het wit, simpel maar mooi vind, is hij ook echt handig. Hij lekt niet en er zit een rubberen ring op, dus ik denk dat dat voorlopig ook nog wel even zo blijft. Daarnaast is de dop zelf handig: twee keer draaien en je kunt zo langs de dop drinken. Je hoeft de fles dus niet helemaal open te draaien om ervan te drinken, waardoor je niet met een los dopje in je hand zit. Ook zou je er op deze manier bijvoorbeeld citroen in kunnen doen, en die blijft dan netjes in het flesje terwijl jij water drinkt.

Het rubberen koord aan de zijkant heb ik ook al een paar keer erg handig gevonden. Zo kun je de fles namelijk om je pols dragen, waardoor je je handen vrijhoudt voor andere spullen. Handig in de sportschool of als je gewoon veel spullen wilt dragen. Ik heb de fles trouwens (gelukkig) nog niet laten vallen, dus of hij ook valproof is kan ik je niet vertellen, maar hij ziet er wel stevig uit ;-)

Hoe je hierdoor meer drinkt

Ik ben ervan overtuigd dat als je een mooie fles hebt, je ook meer water drinkt. Net als dat je misschien mooie sportkleding koopt als motivatie voor het sporten, is dit een motivatie om dagelijks voldoende vocht binnen te krijgen. Het voordeel van deze fles is dat je hem open op tafel kunt hebben staan (of naast je matje in de sportschool), waardoor je er op elk moment een slok uit kunt drinken, zonder dat er ergens een dop slingert.

Het is wel duidelijk denk ik, ik ben erg blij met deze fles. Mocht je nog op zoek zijn naar een fijne drinkfles, this is your call!

Update na een half jaar

(5 februari 2016) Inmiddels gebruik ik de Rosti Mepal JustWater al ruim een half jaar en ik ben er nog steeds super tevreden mee! Er komen wel wat krasjes op de fles, maar dat hou je altijd als je plastic veel gebruikt. Het enige nadeel dat ik kan bedenken na veelvuldig gebruik is dat een witte fles nogal besmettelijk is, je ziet elk vuiltje er op zitten. Maar als je hem gewoon regelmatig schoonmaakt valt dat wel mee. Hij is nog niet kapot gegaan (terwijl ik hem al wel heb laten vallen, en ik ook niet altijd even rustig met mij tas omga), en hij lekt gelukkig oog nog steeds niet.

Je koopt de drinkfles onder andere bij Bol.com voor €7,99.

Gebruik jij een herbruikbare drinkfles, of gebruik je plastic flesjes?

Rosti Mepal JustWater

(Deze blogpost bevat affiliate links, lees hier meer)

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

18 gedachten over “Favoriete drinkfles: Rosti Mepal JustWater (review)”

 1. Hij ziet er heel mooi uit. Ik heb een dopperen gelukkig heeft die nog niet gelekt maar je moet wel altijd goed controleren of hij overal dicht zit. Deze is misschien wat handiger

  Beantwoorden
  • Oh gelukkig! Ik denk dat het misschien ook pas mis gaat als je hem in de vaatwasser doet of zo. Dat durf ik met deze ook niet goed, ik was hem wel gewoon zo af ;-).

   Beantwoorden
 2. Ik ben sowieso heel slecht in drinken, moet echt moeite doen om al een liter op een dag te drinken. Niet heel goed helaas maar ben nog steeds opzoek naar de manier waarop me dat wel gaat lukken. Misschien zou zo’n grote drinkfles helpen.

  Beantwoorden
  • Ik had dat ook eerst altijd! Bij mij helpt het om gewoon altijd en overal drinken naast me te zetten als ik ergens zit, automatisch neem ik dan af en toe wel een slokje ;-). En met zo’n fles kan ik makkelijk onthouden “oh, ik heb er nog maar 1 op vandaag, snel nog wat drinken” zeg maar. En thee drink ik heel veel omdat dat steeds op moet voordat het koud wordt en als het op is haal ik nieuwe, dus ja…

   Beantwoorden
 3. Lijkt me een fijne fles! Hij ziet er mooi uit en inderdaad ook heel stevig. Goede review ook! Ik heb wel een Dopper gehad, maar die heeft gelukkig nooit gelekt. :)

  Beantwoorden
 4. Goeie tip Linda! Heb jij hem gewoon bij Blokker gehaald? Want dan ga ik daar ook eens kijken. Ben die plastic flesjes ook wel een beetje zat namelijk..

  Beantwoorden
 5. Oh die ziet er leuk uit! Ik vul mijn flesjes altijd, maar zit dus telkens nog met een plastiek flesje. Ik zou me ook eens zo’n mooie drinkfles moeten aanschaffen!

  Beantwoorden

Plaats een reactie