Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Recept: gezonde zomerse meloen ijsjes


Hello summer! Ondanks dat het niet altijd even goed weer is, is dit seizoen op zich een goed excuus om zoveel mogelijk ijsjes te eten. En dat doe je helemáál verantwoord als die ijsjes ook nog eens gezond zijn, zoals deze meloen ijsjes!

Meloen is één van mijn favoriete ijssmaken. Als ik ergens een ijsje haal en er is meloenijs, is de kans groot dat ik dat neem. Zeker als het warm is! Daarom moest ik ook een keer zelf proberen om meloenijs te maken. Het recept spreekt eigenlijk voor zich. Zo maak je zoete gezonde meloen ijsjes!

Dit heb je nodig (voor 4 meloen ijsjes)

 • 1/2 Galia meloen
 • 1 scheutje kokoswater
 • 2 scheutjes havermelk (of andere plantaardige melk)
 • Een paar druppels stevia

Verder gebruik ik een blender en ijsvormpjes. Wil je liever wat meer romige ijsjes? Dan kun je het kokoswater en de havermelk vervangen door een paar lepels magere yoghurt. Volgens mij krijg je dan frozen yoghurt met een meloensmaakje!

Meloenijsjes1

Zo maak je de gezonde meloen ijsjes

 1. Snij de meloen in stukken en mix in de blender met het kokoswater, de yoghurt en de stevia.
 2. Vul je ijsvormen met het meloenmengsel
 3. Zet een nachtje in de vriezer
 4. Smullen maar!

PS gaan de ijsjes lastig uit hun vorm? Hou ze een paar tellen onder een kraan waar warm water uit komt.

Enjoy! Wat is jouw favoriete ijssmaak en heb je al eens geprobeerd om die zelf na te maken?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

15 gedachten over “Recept: gezonde zomerse meloen ijsjes”

  • Van de Flying Tiger! Ik heb ze al wel een tijdje geleden gekocht, dus ik weet niet zeker of ze ze nu nog hebben. Volgens mij werden ze bij de Blokker ook verkocht!

   Beantwoorden
 1. Goh.. ik weet niet eens wat stevia is! Nog nooit van gehoord. Maar het klinkt als een lekker en eenvoudig recept. Ik ga hem onthouden voor de warme dagen.

  Beantwoorden
  • Stevia is een natuurlijke suikervervanger omdat het van een plantje komt en wordt daarom als een gezonder alternatief gezien ;-) Vervangen door normale suiker of honing, of weglaten als je geen zoetekauw bent, kan prima!

   Beantwoorden
  • Bij de Flying Tiger! Dat is wel al even geleden, dus ik weet niet zeker of ze ze nog hebben. Bij de Blokker hadden ze ze toen ook volgens mij. Bosbessenijs, dat heb ik nog nooit zelf geprobeerd maar klinkt superlekker! Ga ik even onthouden ;-)

   Beantwoorden

Plaats een reactie