Roadtrip #22: van Washington DC naar Philadelphia

Philadelphia38

Met een omweg reden we van Washington DC naar Philadelphia. We wilden namelijk langs het gebied waar de Amish wonen rijden. De Amish zijn leden van een protestantse geloofsgemeenschap met strenge regels. Een deel van dit volk leeft nog zoals er begin 19e eeuw geleefd werd, inclusief de kledingdracht en vervoersmiddelen van toen. Geen televisie, geen telefoon en al helemaal geen internet.

Of je Amish tegenkomt is natuurlijk altijd de vraag, en het volk is ook niet heel erg gediend van de hordes toeristen die hen komen bekijken (wat niet meer dan begrijpelijk is). Maar nieuwsgierig als we waren hoorden wij ook bij die horde toeristen. Eenmaal in de goede omgeving, namelijk in de buurt van de plaatsen Lancaster en Intercourse, kwamen we al snel de eerste paarden met wagens tegen…

Philadelphia37

Nog meer ouderwetse vervoersmiddelen: steppen! Regelmatig zagen we vrouwen met lange jurken en hoofdkapjes over de weg steppen.

Philadelphia36

Ouderwetse kledingdracht met bretels en hoed. Zo zagen we heel veel mensen, maar van iedereen een foto maken is natuurlijk niet erg netjes (en ging ook niet vanuit een rijdende auto).

Philadelphia35

De huizen zijn te herkennen aan de koetsen en ouderwetse landbouwwerktuigen. Doordat de Amish bijvoorbeeld ook geen wasmachine en al helemaal geen droger hebben, zagen we bij veel huizen enorme waslijnen met de typische kleding hangen.

Philadelphia34

Nog een paard met wagen. De wagens hadden trouwens allemaal werkende lichten en de bestuurders gaven overal netjes knipperlicht aan als ze afsloegen. Dat dan weer wel.

Philadelphia33

Een ouderwetse traktor (denk ik, zo veel verstand heb ik hier niet van ;-) ).

Hierna reden we naar een enorm winkelcentrum net buiten Philadelphia. In Pennsylvania, de staat waarin Philadelphia ligt, wordt geen belasting over kleding geheven, waardoor het nog goedkoper is dan op andere plaatsen in de Verenigde Staten. We waren maar kort in het winkelcentrum, want het werd steeds later in de middag.

Philadelphia32

Aan het eind van de middag reden we Philadelphia binnen. Altijd gaaf om zo’n skyline te zien als je een stad binnenrijdt. We checkten in bij het hotel en doken meteen de stad in, om er nog zo veel mogelijk van te kunnen zien.

Philadelphia29

Eerst liepen we naar het Betsy Ross House. Betsy Ross maakte de allereerste Amerikaanse vlag. Destijds bestond Amerika nog uit heel wat minder staten, waardoor de vlag toen ook minder sterren bevatte: 13 sterren en 13 strepen, voor de eerste dertien staten die bij de Verenigde Staten hoorden. Het aantal sterren is later aangepast, de strepen zijn tot vandaag de dag hetzelfde gebleven.

Philadelphia30

Helaas ging het huis dicht toen we aankwamen en hebben we alleen dit pleintje kunnen zien.

Philadelphia28

We gingen verder naar de United States Mint, de fabriek waarin het Amerikaanse muntgeld gemaakt wordt. Inmiddels gebeurt dit op meerdere plaatsen, maar nog geen dertig meter van deze plek werd in 1792 de eerste fabriek opgezet.

Philadelphia27

Daarnaast lag het National Constitution Center, een instelling gewijd aan de Amerikaanse grondwet.

Philadelphia26

Vanaf het Constitution Center kijk je uit op de Independence Hall, waar in 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend.

Philadelphia25

We liepen richting de Independence Hall.

Philadelphia23

Eerst bezochten we nog een museum met de Liberty Bell, de trots van Philadelphia. Deze kerkklok staat symbool voor de Amerikaanse onafhankelijkheid en hing in de Independence Hall toen de Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend.

Philadelphia22

Vervolgens gingen we naar de Independence Hall, waar je gratis een rondleiding kon krijgen. Dat wilden alleen wel meer mensen… Je kunt trouwens alleen na een bepaalde tijd zo aansluiten. Eerder op de dag moest je geloof ik (gratis) kaartjes in het bezoekerscentrum halen.

Philadelphia21

Philadelphia20

Het wachten werd beloond, even later mochten we naar binnen. Eerst gingen we naar de Supreme Court Room.

Philadelphia19

Philadelphia17

Daarna gingen we naar de tweede kamer op de begane grond, de Assembly Room. In deze ruimte werd op 4 juli 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring aangenomen.

Philadelphia16

Philadelphia18

Die Onafhankelijkheidsverklaring werd alleen niet op 4 juli getekend, maar op 2 augustus. Drie keer raden welke datum het was toen wij daar stonden? 2 augustus! Het was toen dus precies 239 jaar geleden dat de Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend.

Philadelphia15

Philadelphia14

Op het plein aan de voorkant van het gebouw stond een beeld van president George Washington.

Philadelphia13

Daarna liepen we richting het wijkje Society Hill, waarin onder andere dit park lag.

Philadelphia11

Ik waande me even in New York City… Mooie wijk!

Philadelphia10

Vanuit Society Hill liepen we naar de Jeweler’s Row, het oudste diamantendistrict in de Verenigde Staten. Ook stonden hier de eerste rijtjeshuizen die in de VS zijn gebouwd (al waren er daar niet veel meer van overeind).

Philadelphia9

We gingen over de grote Market Street richting de City Hall van Philadelphia, een enorm gebouw.

Philadelphia8

Market Street.

Philadelphia7

Het stadhuis van dichtbij.

Philadelphia6

Het stadhuis stond op een soort kruising, midden op de weg, en je kon er langs vier kanten in en uit lopen.

Philadelphia5

Achterkant van de City Hall.

Philadelphia4

We waren duidelijk in het Financial District van Philadelphia aangekomen…

Philadelphia3

Het Comcast Center, met 297 meter het hoogste gebouw van Philadelphia. In de hal stond het grootste LED scherm ter wereld.

Philadelphia1

Over Market Street liepen we weer terug richting het hotel. Er waren jammer genoeg heel weinig eetgelegenheden in deze straat te vinden (of wij keken eroverheen) en uiteindelijk aten we in een klein restaurantje vlakbij het hotel. De laatste avond… De volgende dag stond er namelijk een ritje naar het vliegveld op de planning. :-(

Plaats een reactie