Roadtrip #13: van Québec naar Montreal

Montreal12

Van Québec naar Montreal: een kleine 350 kilometer en een autorit van bijna vijf uur. Onderweg kwamen we weer door allerlei kleine dorpjes. We reden grotendeels over The King’s Road, de oudste rijweg van Canada.

Montreal9

‘s Middags kwamen we aan in Montreal. In het noorden van de stad ligt het Olympisch Stadion, waar in 1976 de Olympische Spelen werden gehouden. Het stadion is een opvallend bouwwerk waar je bijna niet omheen kunt.

Montreal10

Een soort lift ging op en neer vanaf beneden tot in de nok van het stadion.

Montreal8

Vanaf de andere kant. Hierna reden we door naar ons hotel, midden in het centrum van Montreal. Omdat we op tijd in de stad waren besloten we alvast wat bezienswaardigheden langs te gaan.

Montreal6

We bezochten de enorme nationale bibliotheek van Montreal.

Montreal5

Wat meteen opviel toen we daar in de buurt rondliepen was dat er enorm veel mensen fietsten. Montreal was de eerste stad waarin we niet alleen fietsrekken voor huurfietsen zagen, maar ook normale fietsenrekken zoals we die in Nederland kennen.

Montreal4

We bezochten de wijk Quartier Latin en zagen meteen wat leuke eettentjes. Maar het was nog geen etenstijd, dus we liepen eerst naar het Place des Arts, het culturele centrum van Montreal.

Het Place des Arts bestaat uit een aantal grote pleinen met daaromheen verschillende concertzalen en theaters. Daar was op dat moment alleen niet veel van te zien; het festival “Just for Laughs” vond er op dat moment plaats. Bleek later het grootste internationale comedyfestival ter wereld te zijn. Een groot festijn met spelletjes, clowns, optredens, eten, grappenmakers en nog veel meer.

Montreal2

We vermaakten ons prima met de meest simpele spelletjes, zoals deze variatie op ons Hollandse sjoelspel!

Montreal1

Daarna liepen we verder in het complex. Hier nog een (wat rustiger) plein. Vervolgens gingen we weer terug richting het Quartier Latin, waar we in een druk zaakje Mexicaans aten.

Van half juli tot begin augustus 2014 reisde ik ruim drie weken door de Verenigde Staten en Canada. Bekijk hier alle verslagen!

Plaats een reactie