Productiviteit Rapport november 2022

Welkom bij het Productiviteit Rapport van november! Ik deel met welke projecten ik in november bezig ben geweest en hoe ik mijn eigen productiviteit beoordeel. Een kijkje achter de schermen dus!

Welkom bij het maandelijkse Productiviteit Rapport

In het Maandelijkse Productiviteit Rapport update ik je over mijn productiviteit: was ik afgelopen maand productief? Heb ik gedaan wat ik wilde doen? Ben ik tevreden over hoe ik mijn tijd heb besteed, hoeveel energie ik had en hoe gefocust ik was?

Ter achtergrond: Ik werk 3 dagen per week bij een online marketing bureau, en de overige 2 dagen (en meestal ook zaterdag) werk ik voor mijn bedrijven Streets Ahead en Structuur Consultant. In deze blog focus ik me op hoe mijn productiviteit was voor mijn werkdagen voor mijn eigen bedrijf (met een vleugje privéleven ;-) ).

En dan nog een kleine disclaimer: met productiviteit bedoel ik ab-so-luut niet zo véél mogelijk doen. Ik bedoel daarmee: zo effectief mogelijk werken om mijn doelen te bereiken. Gedaan krijgen wat je gepland hebt. En ja, het helpt soms als je taken sneller doet. Maar dat is niet het complete plaatje. Zo wordt je werk óók effectiever als je voldoende tijd maakt voor rust en ontspanning.

Mijn projecten van de afgelopen maand

Welke projecten wilde ik doen en heb ik die gedaan? Voor 2022 heb ik voor mijn bedrijf en privé kwartaaldoelen gesteld, en daaruit maandprojecten bepaald. Maandprojecten kun je zien als een soort subdoelen: concreter en gericht op WAT ik wil doen om uiteindelijk het kwartaaldoel te halen.

Mijn maandprojecten van november waren:

  • 1-op-1 Structuur Workshop Dag: In november kwamen de plekken voor de 1-op-1 Structuur Workshop Dag beschikbaar met een leuke actie! Ook kan je nu Todoist Optimalisatie Tips aanvragen om alvast een voorproefje te krijgen van waar ik je mee kan helpen tijdens zo’n 1-op-1 Structuur Workshop Dag. Er zijn nog een paar plekjes voor de workshop dag in januari. Heb je interesse? Plan een kennismaking via het formulier of direct in mijn agenda via Calendly.
  • Nieuwe planning cursus: Ik kondigde het al een tijd terug aan: mijn huidige cursus over plannen & productiviteit, Krijg het gedaan, gaat he-le-maal op de schop en hier komt een nieuwe planning cursus voor in de plaats. In november werkte ik de opzet hiervoor uit en maakte ik een planning voor het uitwerken en lanceren ervaren. Wordt vervolgd! Enne, vul dit formulier in als je interesse hebt!
  • Nieuwe huisstijl Streets Ahead: Ik ben nog steeds bezig met de huisstijl! De verschillende onderdelen daarvan zijn zo goed als uitgewerkt, én ik heb een hele spannende keuze gemaakt, waarover ik snel meer met je ga delen in een update! Wil je achter de schermen op de hoogte blijven? Meld je dan ook aan voor mijn e-mails om niets te missen!
  • Opruimen product: Het opruimen product waar ik het in het vorige Productiviteit Rapport al over had, is nu helemaal uitgewerkt, alleen alle losse elementen moeten nog in elkaar gezet worden. Dat wil ik graag in de nieuwe huisstijl doen, dus dat komt in december en dan ga ik hem ook lanceren! Heb je interesse? Vraag mijn gratis checklist beginnen met opruimen aan om op de e-maillijst te komen en ik stuur je er meer info als het zover is!
  • Black Friday aanbieding: Voor iedereen met interesse in doelen & persoonlijke ontwikkeling heb ik een Black Friday actie gedaan voor mijn e-book Plan jouw jaar. Deze actie is voorbij, máár het e-book is nog steeds beschikbaar met een aantal leuke bonussen. (En deze is niet het hele jaar door beschikbaar!) Wil jij doelen stellen voor 2023 én ook op een praktische manier daaraan werken? Lees dan meer over Plan jouw jaar!
  • Achter de schermen ben ik ook bezig met een aantal van mijn pagina’s en blogs beter vindbaar maken door ze te optimaliseren. Zo schreef ik jaren terug een blog over het maken van een dagplanning, maar deze herschreef ik volledig in een wat mij betreft dus verbeterde versie! Lees ‘m hier :) Naast deze blog moesten ook een paar andere pagina’s eraan geloven, maar iets minder rigoureus.

Mijn productiviteit rapportcijfers van november

Productiviteit bestaat voor mij uit 4 onderdelen:

  • Tijd: heb ik een haalbare planning gemaakt, goed prioriteiten gesteld en keuzes gemaakt en slim omgegaan met ad hoc taken?
  • Energie: had ik voldoende energie om te doen wat ik gepland had? Heb ik goed voor mezelf gezorgd door gezond te eten, voldoende te bewegen, voldoende te slapen en voldoende te ontspannen?
  • Aandacht: heb ik geconcentreerd gewerkt aan wat ik wilde doen, me niet laten afleiden en taken niet uitgesteld?
  • Mindset: had ik vertrouwen in mijn eigen kunnen en was ik gemotiveerd om aan de slag te gaan?

Tijd om terug te blikken hoe tevreden ik was over elk onderdeel! Ik geef elk onderdeel een rapportcijfer van 1-10, zoals het een rapport betaamd ;-).

Tijd: 7,5

Ik ben best tevreden met hoe ik mijn tijd heb besteed, ik deed over veel taken precies even lang als ik had ingeschat en heb daarom veel van de planning kunnen doen. Ik had echter ook iets te ambitieus taken voor november ingepland, waardoor ik niet altijd het gevoel had mijn tijd echt goed te besteden.

Energie: 8,5

Ik ben in november best veel gaan hardlopen, heb gezonder gegeten (ik doe weer aan mealpreppen en ontbijt eerder, wat me veel energie geeft) en ik heb ook een redelijk goed slaapritme gehad. Wel had ik veel behoefte aan die slaap, maar daarin heb ik ook goed naar mezelf geluisterd. Eigenlijk ben ik hier dus heel tevreden over en wil ik dit zo voortzetten! Wel wil ik komende maand nog iets meer naar buiten gaan overdag omdat de dagen weer érg kort aan het worden zijn..

Aandacht: 6,5

Hoewel mijn energielevel goed was, kon ik me nog best wel laten afleiden afgelopen maand. Het wisselde écht per dag: de ene dag was ik super gefocust en kon niets mij afleiden, de andere dag liet ik me veel te vaak afleiden en was ik totaal niet gefocust. Dat gebeurde zowel bij mijn bedrijf als bij mijn baan bij het online marketing bureau. Komende maand wil ik wat vaker bewust pauzes nemen, en meer momenten van stilte en ontspanning inplannen, ik verwacht dat dit mijn aandacht ten goede moet gaan komen.

Mindset: 6,5

Net als mijn aandacht was mijn mindset ook heel erg wisselend afgelopen maand. Ik had écht goeie en slechte dagen. En vaak was mijn mindset ook minder op dagen dat mijn aandacht minder was. De privé issues die vorige maand speelden zijn wel ongeveer weg waardoor ik mij ook beter op mijn werk kon focussen. Komende maand wil ik me hier nog bewuster van zijn en wellicht weer wat vaker tijd maken voor journaling en meditatie over de thema’s die bij mij een uitdaging zijn.

Wil je meer Maandelijkse Productiviteit Rapporten lezen? Klik hier om ze allemaal te bekijken!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Plaats een reactie