Productiviteit Rapport januari 2022

In deze blog ga ik met de billen bloot. Nee, niet letterlijk natuurlijk. Al voelt het wel zo. In de meeste blogartikelen deel ik praktische tips, motiverende teksten, en andere inspiratie om JOU aan het werk te zetten. Maar in deze blog gaan we het over mij hebben (hoe vervelend ik het ook vind om (openbaar) over mezelf te praten schrijven ;-) ). Waarom? Omdat ik het zelf altijd super inspirerend én interessant vind om ergens een kijkje achter de schermen te krijgen. Bijvoorbeeld over financiën op een financiële blog, of over een bedrijf op een blog over ondernemen. Ik hoop dat jij dat ook interessant vindt. Want dat wil ik dus ook gaan doen – maar dan over het hoofdonderwerp van mijn blog en bedrijf: productiviteit. Welkom bij het eerste maandelijkse Productiviteit Rapport op Streets Ahead!

PS ik ben super nieuwsgierig wat je van dit concept vindt. Laat het me vooral even weten in reactie onder dit artikel, of in een berichtje via de contactpagina!

Welkom bij het maandelijkse Productiviteit Rapport

In het Maandelijkse Productiviteit Rapport update ik je over mijn productiviteit: was ik afgelopen maand productief? Heb ik gedaan wat ik wilde doen? Ben ik tevreden over hoe ik mijn tijd heb besteed, hoeveel energie ik had en hoe gefocust ik was?

Ter achtergrond: Ik werk 3 dagen per week bij een online marketing bureau, en de overige 2 dagen werk ik voor mijn bedrijf Streets Ahead – en vaak ook nog op zaterdag (dan maak ik voornamelijk tijd voor reflectie en extra tijd die ik eventueel nodig heb voor taken). Hier lees je meer over mij en mijn bedrijf. In deze blog focus ik me op hoe mijn productiviteit was voor mijn werkdagen voor mijn eigen bedrijf Streets Ahead (met een vleugje privéleven ;-) ).

En dan nog een kleine disclaimer: met productiviteit bedoel ik ab-so-luut niet zo véél mogelijk doen. Ik bedoel daarmee: zo effectief mogelijk werken om mijn doelen te bereiken. Gedaan krijgen wat je gepland hebt. En ja, het helpt soms als je taken sneller doet. Maar dat is niet het complete plaatje. Zo wordt je werk óók effectiever als je voldoende tijd maakt voor rust en ontspanning.

Mijn projecten van de afgelopen maand

Welke projecten wilde ik doen en heb ik die gedaan? Voor 2022 heb ik voor mijn bedrijf en privé kwartaaldoelen gesteld, en daaruit maandprojecten bepaald. Maandprojecten kun je zien als een soort subdoelen: concreter en gericht op WAT ik wil doen om uiteindelijk het kwartaaldoel te halen.

Mijn maandprojecten van januari waren:

 • 10 nieuwe blogartikelen bepalen, schrijven en inplannen voor Streets Ahead: dit is gelukt, ik heb zelfs 11 blogs geschreven en ingepland en de opzet bedacht voor deze blog, de 12e dus. Die ik nu begin februari schrijf ;-).
 • Uitgebreid zoekwoordonderzoek doen naar alle onderwerpen rondom productiviteit, plannen en organiseren: dit is ook gelukt. Bij een zoekwoordonderzoek analyseer je waar mensen allemaal op Google naar zoeken, hoeveel mensen dat doen, en hoog de concurrentie is op die zoekwoorden (oftewel, hoeveel andere websites hier al een pagina voor hebben). Ik heb voor Streets Ahead een uitgebreid onderzoek gedaan, om te kijken of er nog interessante onderwerpen zijn waar veel mensen iets over willen weten maar waarover ik nog geen blog heb geschreven (of al heel lang geleden).
 • 30 onderzoeken over productiviteit doornemen en samenvatten: dit is niet gelukt. Ik lees me graag goed in in een onderwerp, en heb daarom als doel om mijn kennis over productiviteit en alle daaraan gerelateerde onderwerpen te verbeteren door me in onderzoek te verdiepen. Dit kost mij echter veel meer tijd dan ik had ingeschat, waardoor ik láng niet de 30 haalde. Dit doel heb ik aangepast en komt in maart weer terug.
 • De Structuur Consultant website vernieuwen: gelukt. Sinds ik parttime werk, help ik ook bedrijven en werknemers 1-op-1 met het verbeteren van planning vaardigheden en structuur in hun dagelijkse werkwijze. De website hiervoor had ik gemaakt toen ik hiervoor eerste ideeën had, en heb ik nu vernieuwd met meer mogelijkheden. Bekijk hem hier als je nieuwsgierig bent ;-).
 • Onderzoek doen naar en (offline) opzetten van een nieuwe blog: waarover deze blog gaat houd ik nog héél even voor mezelf (ik verwacht in februari of maart het verder te kunnen delen!), maar het is een hobby project dat al lang op mijn “zou ik leuk vinden” lijst staat maar nooit prioriteit kreeg. Nu moest ik maar eens gewoon beginnen, vond ik. Dat is deels gelukt. Ook hiervoor heb ik een zoekwoordonderzoek gedaan, en ik heb offline de lay-out klaargezet en de eerste pagina’s ingericht. Ik had alleen ook al het domein willen registreren maar dat heb ik verschoven naar februari.
 • Meedoen aan 6 online coworking sessies: een online coworking sessie is een sessie waarbij je videobelt met anderen die op dat moment ook aan het werk zijn. Ik vertel hen wat ik wil gaan doen, en na afloop van de sessie moet ik vertellen of het ook gelukt is. Een manier van verantwoording afleggen dus: omdat ik tegen anderen zeg dat ik iets wil gaan doen – voel ik me verplicht om het ook echt te gaan doen. Een tip die ik vaak geef en zelf ook maar eens beter moest opvolgen. Et voila. Ik deed er vijf.
 • 31 dagen suikervrij leven: gelukt. Ik at in de maand januari geen suiker (althans – volgens mijn eigen regels). In deze blog kun je daar alles over lezen!
 • 3 boeken/cursussen over slaap lezen/doen en uitwerken wat ik hiervan geleerd heb: ik wilde graag mijn slaappatroon verbeteren, omdat dit erg warrig kan zijn, en ik ‘s ochtends een net-iets-te-groot fan van ben van de snoozeknop, hoe slecht ‘ie ook is. Dus ben ik me gaan verdiepen in het onderwerp slaap. Ik las 2 boeken uit (Slaap en Waarom je niet slaapt) en begon met het uitwerken van eerste boek – half gelukt dus. Wat ik ervan geleerd heb wil ik nog verder delen op de blog!

Een héle berg projecten. Te veel als je het mij vraagt, eerlijk gezegd. Waarom? Simpel: hoe minder verschillende dingen je doet, hoe meer focus je hebt op die weinige dingen. Februari heb ik inmiddels ook gepland en het gaan niet minder projecten worden, maar wel duidelijk afgebakend en qua tijd aangesloten op hoeveel tijd ik heb om aan elk project te werken.

Mijn productiviteit rapport cijfers van januari

Productiviteit bestaat voor mij uit 4 onderdelen:

 • Tijd: heb ik een haalbare planning gemaakt, goed prioriteiten gesteld en keuzes gemaakt en slim omgegaan met ad hoc taken?
 • Energie: had ik voldoende energie om te doen wat ik gepland had? Heb ik goed voor mezelf gezorgd door gezond te eten, voldoende te bewegen, voldoende te slapen en voldoende te ontspannen?
 • Aandacht: heb ik geconcentreerd gewerkt aan wat ik wilde doen, me niet laten afleiden en taken niet uitgesteld?
 • Mindset: had ik vertrouwen in mijn eigen kunnen en was ik gemotiveerd om aan de slag te gaan?

Tijd om terug te blikken hoe tevreden ik was over elk onderdeel! Ik geef elk onderdeel een rapportcijfer van 1-10, zoals het een rapport betaamd ;-).

Tijd: 8

Januari begon ik met het stellen van doelen voor het eerste kwartaal, en daaruit kwamen mijn maandprojecten en uiteindelijk ook de concrete taken. Het grootste deel van de maandprojecten heb ik succesvol afgerond en met een kleiner deel ben ik in ieder geval bezig. In februari wil ik zo doorgaan en natuurlijk nóg meer van de geplande projecten afronden!

Energie: 8

Ik at in januari heel gezond doordat ik een maand suikervrij leefde. En hoewel ik veel energie had, had ik stiekem een groter effect verwacht. Misschien at ik eind 2022 niet zo ongezond als ik dacht, of misschien zijn er nog verbeterpunten op andere onderdelen. Zo liep ik veel hard, maar ging ik niet heel vaak naar buiten om een ronde te wandelen. Iets wat ik eind 2021 regelmatig deed en mij ook een energieboost gaf. Mijn slaap was vooral begin van de maand warrig; richting het eind kwam er meer structuur in door alle motivatie en inspiratie uit de boeken die ik las.

Aandacht: 5,5

Niet alles kan altijd goed gaan, toch?! Als er één onderdeel was wat in januari minder succesvol was, dan was het mijn focus. Ik stelde mijn taken niet uit, maar liet me sneller afleiden dan ik eigenlijk zou willen. “Even het nieuws checken” of “even kijken of ik al reactie heb op dat WhatsApp bericht” en voor ik het wist was ik natuurlijk totaal niet meer bezig met wat ik wilde doen. Als ik mijn aandacht er beter bij had gehouden, had ik sommige taken zéker sneller kunnen afronden. In februari wil ik mijn eigen concentratie werkbladen uit Krijg het gedaan erbij pakken én de pomodorotechniek vaker gebruiken. Ook wil ik de online coworking sessies blijven doen, want op die momenten was ik wel erg geconcentreerd.

Mindset: 7,5

Mijn mindset was goed in januari, maar ik had er meer aandacht aan willen besteden. Zodat ik nóg meer overtuigd zou raken van de haalbaarheid van de kwartaaldoelen die ik heb gesteld. Ook was mijn motivatie dan wellicht hoger geweest, wat naar mijn ervaring altijd een positief effect heeft op mijn aandacht (ik kom dan sneller in een flow). In februari wil ik daarom meer tijd maken om te schrijven voor mezelf, dat geeft mij rust in mijn hoofd en een sterkere mindset!

Streets Ahead updates

Wat is er nieuw op Streets Ahead? Of wat heb ik uitgeprobeerd en wil ik je tippen?

Nieuwe blogartikelen

Overige updates

En, wat vond je van het Maandelijkse Productiviteit Rapport? Ik ben super benieuwd! Laat het me vooral even weten in reactie onder dit artikel, of in een berichtje via de contactpagina!

En wil jij ook aan de slag met jouw productiviteit verbeteren? Meld je aan voor mijn e-mails via het onderstaande formulier en ik stuur je gratis mijn stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit toe:

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan “Van chaos & drukte naar productiviteit”

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Pin deze blogpost op Pinterest!      Pin It
Maandelijks Productiviteit Rapport: hoe productief was ik in januari?

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij iets koopt, ik een percentage daarvan ontvang. Je betaalt daardoor nóóit meer en ik promoot alleen dingen waar ik zelf ook echt fan van ben. Lees ook mijn disclaimer.

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

4 gedachten over “Productiviteit Rapport januari 2022”

  • Hoi Geertje, bedankt voor je reactie! Wat leuk om te horen dat je er enthousiast over bent :)! En zeker waar, het is ook heel waardevol om je gedachten af en toe af te laten dwalen. Maar het kan ook te veel van het goede zijn wat mij betreft ;)!

   Beantwoorden

Plaats een reactie