Productiviteit Rapport februari 2022

Ik ga voor de tweede keer met de spreekwoordelijke billen bloot! In het Productiviteit Rapport vertel ik je welke projecten ik in februari wilde doen en of dat gelukt is, hoe ik mijn tijd heb besteed, en hoe ik mijn eigen productiviteit beoordeel. Een kijkje achter de schermen bij hoe productief ik was dus!

Welkom bij het Maandelijkse Productiviteit Rapport

In het Maandelijkse Productiviteit Rapport update ik je over mijn productiviteit: was ik afgelopen maand productief? Heb ik gedaan wat ik wilde doen? Ben ik tevreden over hoe ik mijn tijd heb besteed, hoeveel energie ik had en hoe gefocust ik was?

Ter achtergrond: Ik werk 3 dagen per week bij een online marketing bureau, en de overige 2 dagen werk ik voor mijn bedrijf Streets Ahead – en vaak ook nog op zaterdag (dan maak ik voornamelijk tijd voor reflectie en extra tijd die ik eventueel nodig heb voor taken). Hier lees je meer over mij en mijn bedrijf. In deze blog focus ik me op hoe mijn productiviteit was voor mijn werkdagen voor mijn eigen bedrijf Streets Ahead (met een vleugje privéleven ;-) ).

En dan nog een kleine disclaimer: met productiviteit bedoel ik ab-so-luut niet zo véél mogelijk doen. Ik bedoel daarmee: zo effectief mogelijk werken om mijn doelen te bereiken. Gedaan krijgen wat je gepland hebt. En ja, het helpt soms als je taken sneller doet. Maar dat is niet het complete plaatje. Zo wordt je werk óók effectiever als je voldoende tijd maakt voor rust en ontspanning.

Mijn projecten van de afgelopen maand

Welke projecten wilde ik doen en heb ik die gedaan? Voor 2022 heb ik voor mijn bedrijf en privé kwartaaldoelen gesteld, en daaruit maandprojecten bepaald. Maandprojecten kun je zien als een soort subdoelen: concreter en gericht op WAT ik wil doen om uiteindelijk het kwartaaldoel te halen.

Kleine opmerking: veel projecten van februari waren áchter de schermen. Je gaat dus wat technische/marketing termen voorbij zien komen ;-).

Mijn maandprojecten van februari waren:

 • Alle voor februari geplande SEO optimalisatie punten uitvoeren: eind januari maakte ik een lijst voor mezelf, met daarin verbeterpunten voor mijn blog voor de zoekmachine optimalisatie (SEO). Dit met als doel om mijn blog beter vindbaar te maken. Doordat ik een hele concrete lijst had gemaakt, vloog ik begin februari door de acties heen. Gelukt dus!
 • Nieuwe hosting bepalen voor mijn website en mijn website verplaatsen: zo goed als gelukt. Ik wilde graag kijken wat de mogelijkheden zouden zijn voor andere hosting (= de plek op internet waar mijn website “opgeslagen” staat) om o.a. de snelheid van mijn website te verbeteren. In februari zocht ik de hosting uit en bestelde ik het pakket, maar pas begin maart is mijn website echt omgezet.
 • 9 nieuwe blogartikelen bepalen, schrijven en inplannen (deels voor Streets Ahead en deels voor een nieuwe blog): niet gelukt; ik schreef slechts het productiviteit rapport van januari.
 • Mogelijkheden bepalen om meer samen te werken met andere ondernemers + 3 projecten oppakken: Lotte benaderde mij eind januari voor een samenwerking (namelijk de Super Mama Toolkit) waar ik ja tegen zei in februari, en wat de perfecte gelegenheid was om aan de slag te gaan met mijn nieuwe online cursus Structuur in Huis. Dat kostte meer tijd dan gepland, waardoor het bij dit ene, wat groter geworden project bleef! (Ben jij ondernemer en wil jij eens met me sparren, neem gerust contact op!)
 • Analyse + reflectie doen van mijn gratis downloads om deze te verbeteren: niet gelukt. Door de acties voor de Super Mama Toolkit heb ik dit uitgesteld.
 • Actiepunten voor maart bepalen om de snelheid van Streets Ahead verder te verbeteren: éigenlijk niet gelukt, want dit heb ik inmiddels wel gedaan, maar dat was begin maart :-). Omdat het zo goed beviel om eind van de afgelopen maand concrete acties te bepalen, heb ik dat herhaald.
 • Minimaal 1x 15 kilometer hardlopen: Op mijn wensenlijst staat al heel lang het lopen van een halve marathon en in januari was ik daarvoor goed op weg. Ik wilde tijdens minimaal één training de afstand van 15km aantikken. Maar een buikgriep en het herstel gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat ik me niet fit voelde en maar weinig hardliep. Niet gelukt.

Februari liep heel anders dan van tevoren gepland en dat besloot ik al vrij snel bewust. Doordat ik meedeed aan de Super Mama Toolkit kreeg de nieuwe online cursus voorrang. Daarnaast had ik ook een heleboel gesprekken voor 1-op-1 advies en planning workshops op maat, wat ook meer tijd kostte dat ingepland.

Mijn productiviteit rapportcijfers van februari

Productiviteit bestaat voor mij uit 4 onderdelen:

 • Tijd: heb ik een haalbare planning gemaakt, goed prioriteiten gesteld en keuzes gemaakt en slim omgegaan met ad hoc taken?
 • Energie: had ik voldoende energie om te doen wat ik gepland had? Heb ik goed voor mezelf gezorgd door gezond te eten, voldoende te bewegen, voldoende te slapen en voldoende te ontspannen?
 • Aandacht: heb ik geconcentreerd gewerkt aan wat ik wilde doen, me niet laten afleiden en taken niet uitgesteld?
 • Mindset: had ik vertrouwen in mijn eigen kunnen en was ik gemotiveerd om aan de slag te gaan?

Tijd om terug te blikken hoe tevreden ik was over elk onderdeel! Ik geef elk onderdeel een rapportcijfer van 1-10, zoals het een rapport betaamd ;-).

Tijd: 7,5

Ik vind het lastig om deze te beoordelen. Aan de ene kant heb ik niet alles gedaan wat ik wilde doen, maar aan de andere kant heb ik heel bewust de Structuur in Huis cursus voorrang gegeven en het maken daarvan verliep precies goed op schema.

Energie: 6,5

In januari at ik een maand suikervrij met het voornemen om dat in februari zo vol te houden, maar erg goed is dat niet gelukt. Maar de voornaamste reden dat het cijfer zo laag is, is omdat ik me een deze maand een hele tijd niet 100% fit heb gevoeld doordat ik ziek werd. Daardoor liep ik ook weinig hard en at ik best een aantal dagen erg weinig. Wat allemaal niet helpt voor je energielevel ;-). Inmiddels voel ik me gelukkig weer helemaal goed!

Aandacht: 7

Qua focus verliep februari wel een stuk beter! In januari ben ik gaan experimenteren met online coworking sessies, en in februari ben ik overgestapt naar Focus Mate. Een website waarop je kunt aangeven op welke dag en tijdstip je wilt werken en voor hoe lang (25 of 50 minuten), waarbij je vervolgens gekoppeld wordt aan iemand anders die dat ook wilt. Je videobelt, vertelt elkaar wat je gaat doen, en aan het eind van de sessie of dat gelukt is. Klinkt simpel, maar het verantwoording afleggen werkt erg goed om geconcentreerd te zijn.

Mindset: 6,5

In februari deed ik een aantal dingen die buiten mijn comfort zone waren, waardoor ik goed moest letten op mijn eigen gedachten daarover. Daarnaast had ik in februari, net als in januari, meer aandacht aan mijn mindset willen besteden dan ik uiteindelijk deed. (In o.a. dit artikel lees je meer over het boek Mindset en hoe dat mij heeft overtuigd hoe ongelooflijk belangrijk dit is.)

Streets Ahead updates

Wat is er nieuw op Streets Ahead? Of wat heb ik uitgeprobeerd en wil ik je tippen?

Nieuwe blogartikelen

Overige updates

En, wat vond je van het Maandelijkse Productiviteit Rapport? Ik ben super benieuwd! Laat het me vooral even weten in reactie onder dit artikel, of in een berichtje via de contactpagina!

Wil je meer Maandelijkse Productiviteit Rapporten lezen? Klik hier om ze allemaal te bekijken!

En wil jij ook aan de slag met jouw productiviteit verbeteren? Meld je aan voor mijn e-mails via het onderstaande formulier en ik stuur je gratis mijn stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit toe:

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan “Van chaos & drukte naar productiviteit”

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Plaats een reactie