Productiviteit Rapport augustus 2022

Welkom bij het Productiviteit Rapport van augustus! Ik deel met welke projecten ik afgelopen maand bezig ben geweest en hoe ik mijn eigen productiviteit beoordeel. Een kijkje achter de schermen dus!

Welkom bij het maandelijkse Productiviteit Rapport

In het Maandelijkse Productiviteit Rapport update ik je over mijn productiviteit: was ik afgelopen maand productief? Heb ik gedaan wat ik wilde doen? Ben ik tevreden over hoe ik mijn tijd heb besteed, hoeveel energie ik had en hoe gefocust ik was?

Ter achtergrond: Ik werk 3 dagen per week bij een online marketing bureau, en de overige 2 dagen (en meestal ook zaterdag) werk ik voor mijn bedrijven Streets Ahead en Structuur Consultant. In deze blog focus ik me op hoe mijn productiviteit was voor mijn werkdagen voor mijn eigen bedrijf (met een vleugje privéleven ;-) ).

En dan nog een kleine disclaimer: met productiviteit bedoel ik ab-so-luut niet zo véél mogelijk doen. Ik bedoel daarmee: zo effectief mogelijk werken om mijn doelen te bereiken. Gedaan krijgen wat je gepland hebt. En ja, het helpt soms als je taken sneller doet. Maar dat is niet het complete plaatje. Zo wordt je werk óók effectiever als je voldoende tijd maakt voor rust en ontspanning.

Mijn projecten van de afgelopen maand

Welke projecten wilde ik doen en heb ik die gedaan? Voor 2022 heb ik voor mijn bedrijf en privé kwartaaldoelen gesteld, en daaruit maandprojecten bepaald. Maandprojecten kun je zien als een soort subdoelen: concreter en gericht op WAT ik wil doen om uiteindelijk het kwartaaldoel te halen.

Mijn maandprojecten van augustus waren:

 • 1-op-1 Planning Workshop Dagen geven: Net als in juli stonden er in augustus weer een aantal Planning Workshop Dagen gepland die ik heb gedaan! (Nieuwsgierig naar de Planning Workshop Dag? Lees hier meer informatie en zet jezelf op de wachtlijst voor dit najaar!)
 • Tijdelijke actie voor Krijg het gedaan: Eind augustus was er een tijdelijke actie voor mijn online cursus Krijg het gedaan! Deze cursus ga ik in het najaar namelijk volledig vervangen door een nieuwe cursus (of zelfs 2?!). Ik voerde nog wat extra verbeteringen door in de cursus en promootte de actie. En hoewel de actie voorbij is (dit was de allerlaatste actie voor Krijg het gedaan), geldt nog wel: als je nu start met Krijg het gedaan krijg je straks ook gratis toegang tot deze nieuwe cursus!
 • Weekje vrij: Ook belangrijk! In augustus was ik een weekje vrij waarin ik extra tijd heb besteed aan mijn hobby’s en leuke dingen heb gedaan met mijn vriend – waaronder een geslaagd dagje strand!
 • Blogs & e-mails schrijven: In augustus maakte ik een aantal blogs en e-mails, waaronder zomer inspiratie mails, het productiviteit rapport van juli en de boek review van Hyperfocus.
 • Uitwerken nieuwe huisstijl voor Streets Ahead: Het wás de bedoeling om hieraan verder te werken, maar door mijn vakantie en de projecten hierboven (die meer prioriteit kregen), is dit er grotendeels bij ingeschoten. Ik had ook niet verwacht hier in augustus mee klaar te zijn, maar het schuift nu dus nog wat verder door.

Mijn productiviteit rapportcijfers van augustus

Productiviteit bestaat voor mij uit 4 onderdelen:

 • Tijd: heb ik een haalbare planning gemaakt, goed prioriteiten gesteld en keuzes gemaakt en slim omgegaan met ad hoc taken?
 • Energie: had ik voldoende energie om te doen wat ik gepland had? Heb ik goed voor mezelf gezorgd door gezond te eten, voldoende te bewegen, voldoende te slapen en voldoende te ontspannen?
 • Aandacht: heb ik geconcentreerd gewerkt aan wat ik wilde doen, me niet laten afleiden en taken niet uitgesteld?
 • Mindset: had ik vertrouwen in mijn eigen kunnen en was ik gemotiveerd om aan de slag te gaan?

Tijd om terug te blikken hoe tevreden ik was over elk onderdeel! Ik geef elk onderdeel een rapportcijfer van 1-10, zoals het een rapport betaamd ;-).

Tijd: 6

In juli was ik heel erg tevreden met hoe ik mijn tijd had besteed, in augustus wat minder. Doordat ik vakantie had en er privé ook wat dingen spelen die veel tijd kosten, had ik onrealistisch gepland. Gedurende de maand ben ik daarom prioriteiten gaan stellen (en is het project nieuwe huisstijl doorgeschoven), maar dat had ik van tevoren al meer moeten zien aankomen. Qua tijdsinschatting van de taken ging het redelijk goed, maar ik heb mijn beschikbare tijd niet goed genoeg ingeschat.

Energie: 7,5

Eigenlijk ben ik heel tevreden over mijn energielevel, máár ik had wat beter voor mezelf kunnen zorgen, in de vorm van gezonder eten en meer bewegen. Maar andere dingen kregen in augustus bewust meer prioriteit – en doordat dit een bewuste keuze was ben ik er heel tevreden mee. Maar dat wil niet zeggen dat het in andere maanden niet weer beter kan :).

Aandacht: 8

Mijn aandacht was niet altijd even goed, maar ik heb wel de pomodoromethode weer helemaal herontdekt. Het werkt bij mij enorm goed om mezelf na 25 minuten te dwingen om even op te staan van mijn bureau en wat anders te doen. Dan kan ik veel langer geconcentreerd doorwerken, omdat ik het moment van uitputting steeds voorblijf.

Mindset: 7

Mijn mindset heb ik afgelopen maand heel vaak als ‘gemiddeld’ beoordeeld. Soms was ik super gemotiveerd, en soms juist bewust in de vakantiestemming (wat ook alleen maar goed is natuurlijk). Ik heb wat weinig tijd gemaakt om hier bewust mee bezig te zijn en het te verbeteren, dus vandaar dat ook het cijfer beter kan.

Streets Ahead updates

Wat is er nieuw op Streets Ahead? Of wat heb ik uitgeprobeerd en wil ik je tippen?

Blogartikelen

Overige updates

 • Interesse in de 1-op-1 Planning Workshop Dag? Zet jezelf nu op de wachtlijst voor een plekje in kwartaal 4 van 2022!
 • In de online cursus Krijg het gedaan zijn een aantal dingen geüpdatet, waaronder o.a. een extra les over hoe je slim kunt leren van cursussen, een vernieuwde video over Todoist, de lengte van de video’s staan nu bij de lessen, en je kunt bij de start van de cursus verantwoording afleggen bij mij als extra motivatie om ermee aan de slag te gaan. Meld je aan voor de cursus of ga naar je account als je al toegang hebt!
 • De online cursus Krijg het gedaan (waarin je aan de slag gaat met time management, plannen & productiviteit) wordt later dit jaar helemaal vervangen door een nieuwe cursus. Als je nu start met Krijg het gedaan krijg je straks ook gratis toegang tot deze nieuwe cursus! (en ik weet niet zeker hoe lang Krijg het gedaan nog beschikbaar blijft hierdoor!)
 • Ik las het boek Lezen, weten en niet vergeten van Mark Tigchelaar: een aanrader als je meer wilt weten over hoe je dingen slimmer kunt onthouden en trucjes kunt gebruiken om dit makkelijker te maken. Of als je student bent en effectiever (en in minder tijd) stof wilt leren.

Wil je meer Maandelijkse Productiviteit Rapporten lezen? Klik hier om ze allemaal te bekijken!

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij iets koopt, ik een percentage daarvan ontvang. Je betaalt daardoor nóóit meer en ik promoot alleen dingen waar ik zelf ook echt fan van ben. Lees ook mijn disclaimer.

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Plaats een reactie