Roadtrip #23: van Philadelphia naar New York City

Coneyisland20

Jongens, de laatste dag! Mweh! Op de planning stond een ritje naar John F Kennedy Airport. Achter ons hotel lag een begraafplaats, waar onder andere Benjamin Franklin, één van de Founding Fathers van de Verenigde Staten, begraven was. Daar liepen we ‘s ochtends nog even langs.

Coneyisland19

Daarna was het tijd om Philadelphia te verlaten, er was een vlucht die we moesten halen! Maar daarvoor stond er gelukkig nog wel iets heel leuks op de planning.

Coneyisland18

We reden terug naar mijn favoriete stad New York! We reden door Staten Island en over de Verrazano-Narrows Bridge Brooklyn binnen. Deze brug is het startpunt van de marathon van New York!

Coneyisland17

Ik krijg altijd een beetje kriebels in mijn buik van deze foto. Als je goed kijkt zie je daar Manhattan liggen! So close yet so far… De skyline in de verte, voor mij hét symbool van New York binnenkomen (of niet, in dit geval…). Wanneer mag ik terug?

Coneyisland13

Ik zei toch dat er nog iets leuks op de planning stond?! Want wat lag er op de route Philadelphia-JFK Airport? Coney Island!!

Coneyisland16

Dit schiereiland in het zuidelijkste punt van Brooklyn staat bekend om zijn attracties. Voor een dollar of 12 kon je een ritje maken in deze rollercoaster.

Coneyisland14

En op Coney Island, precies op de plek hier op de foto, worden sinds 1916 de meest bekende en lekkerste hotdogs van Amerika verkocht (inmiddels ook op andere plaatsen hoor). Misschien herken je het uit de film Uptown Girls?

Coneyisland12

Coneyisland11

Die hotdogs moesten natuurlijk geproefd worden! Ze zien er simpel uit (hierna mocht je ze zelf nog van een laag ketchup en/of mosterd voorzien), maar waren écht heel erg lekker.

Coneyisland10

Daarna liepen we richting het strand!

Coneyisland9

Over de boulevard, links de attracties, rechts het strand. Ik waande me in LA!

Coneyisland8

Coneyisland7

Ook op de boulevard, nog geen vijfhonderd meter van waar we net een hotdog hadden gegeten, werden de famous hotdogs verkocht.

Coneyisland6

Wonderwheel!

Coneyisland5

Als je Uptown Girls gezien hebt dan herken je deze waarschijnlijk wel, de draaiende theekopjes!

Coneyisland4

Coneyisland3

Hier MOEST ik gewoon even stiekem een foto van maken. Ik had de man links met zijn witte hemd al een aantal keer heel casual voorbij zien lopen MET EEN SLANG OM ZIJN NEK. Een slang! Alsof het een sjaal was. Dat wat er om hem heen hangt is dus GEEN sjaal, nee een levensechte slang. Brrr!

Hierna was het helaas echt tijd om naar het vliegveld te gaan. We leverden de auto in, checkten onze koffers in en wachtten op de vlucht naar Amsterdam… Wel leuk: vlak bij de gate zat een Shake Shack en ik kan je vertellen dat dat veeel beter smaakte dan het eten wat in een vliegtuig geserveerd wordt. Dus ik ging met een maaltijd achter de kiezen het vliegtuig in, zodat ik niet daar per se iets hoefde te eten. Vliegtuigmaaltijden zijn écht niet mijn ding.

Coneyisland1

Bye bye New York… Until next time?!

Dit waren alle verslagen! Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken naar mijn reis door de Verenigde Staten en Canada. En papa en mama bedankt voor de geweldige reis! :-)

Plaats een reactie