Roadtrip #19: van Niagara Falls naar Gettysburg

Gettysburg1

Er stond vandaag een ritje naar Gettysburg op de planning, maar voordat we vertrokken maakten we een feest van het ontbijt. We ontbeten namelijk bij de IHOP! Weer zo’n heerlijk Amerikaanse fastfoodketen, maar dan een die vooral bekend staat om zijn ontbijt en pannenkoeken (IHOP is niet voor niets een afkorting van International House of Pancakes). Mijn ontbijt bestond uit crèpes met aardbeien en slagroom en natuurlijk kreeg ik veeel te veel.

Gettysburg13

Zoals de bovenste foto al een beetje verklapt, reden we daarna richting het Letchworth State Park, wat naar schijnt ook wel de “Grand Canyon van het Oosten” wordt genoemd.

Gettysburg14

En mooi was het hoor! Het park lag om de Genesee River heen en in het park lagen drie grote watervallen.

Gettysburg11

Vooral deze waterval vond ik heel gaaf. “Helaas” was het hartje zomer, een Indian summer met bomen in alle kleuren van de regenboog en dan deze waterval erbij had me namelijk ook heeel mooi geleken.

Gettysburg10

Gettysburg8

Fun fact trouwens: zowel het Amerikaanse deel van de Niagara Falls als dit park liggen in de staat New York. Het eind van de reis kwam dan ook steeds meer in zicht…

Gettysburg7

Gettysburg6

Ook deze waterval was heel gaaf. Door de aparte stenen viel het water steeds een stukje verder naar beneden.

Gettysburg5

Gettysburg4

Gettysburg3

Vanaf dit punt zag je beide watervallen! Vooraan de eerste en een heel stuk verderop, bijna achter de bomen en rotsen, de tweede.

Gettysburg2

Hierna reden we snel verder richting Gettysburg. De rit van Niagara Falls naar Gettysburg was zo’n 6 uur. Tel daar een uitgebreid ontbijt en wat heen en weer rijden in dit park bij op en je weet dat we niet vroeg in Gettysburg aankwamen. Geen tijd meer om de stad te bekijken dus, maar dat kon de volgende ochtend nog.

We aten ‘s avonds bij Ruby Tuesday, de zoveelste Amerikaanse restaurantketen. Ik had frietjes en kip met een barbecuesausje, en daarbij mocht ik onbeperkt van de saladebar gebruik maken. Niet verkeerd!

Plaats een reactie