Roadtrip #16: van Ottawa naar Toronto

Toronto1

Op deze dag hadden een lange reis voor de boeg en dit is dan denk ik ook een van de meest saaie verslagen van de hele trip ;-).

We vertrokken rond 10 uur ‘s ochtends in Ottawa en reden door de Canadese natuur richting de grootste stad van Canada: Toronto! Daardoor hebben we op deze dag helaas niet veel meer gezien dat de auto… Een kleine zes uur waren we onderweg van de Canadese hoofdstad naar de grootste stad van Canada.

Toronto2

Onderweg maakten we een aantal stops en regende het een paar keer keihard. Buiten dat was de reis vooral heel lang.

Toronto3

Rond half 7 ‘s avonds kwamen we aan in ons hotel in Toronto. Na het inchecken en parkeren van de auto wilden we Toronto in gaan om een hapje te eten.

Toronto4

Toen we naar buiten gingen speelde dit tafereel zich naast ons hotel af. Er kwamen uit het niets minstens zes brandweerwagens met sirenes en alles erop en eraan aanzetten bij een kerk die recht naast ons hotel stond. En wij denken: wat is hier aan de hand? Zijn we wel veilig in ons hotel?

Toronto5

Een vriendelijke Canadees vertelde ons toen dat dit is hoe het hier gaat. Voor de meest onzinnige dingen rukt de hele brandweerkazerne uit, zo wordt hier geld verdiend… Waarschijnlijk kwam hier rook uit een prullenbak of iets anders kleins. Na een paar minuten verdwenen de brandweerwagens weer en ging het dagelijks leven weer door.

We liepen richting het Eaton Centre om wat te eten. Het was al laat, het regende, winkels waren dicht, maar gelukkig vonden we vlak naast het winkelcentrum een restaurantje waar we prima hebben gegeten. Tot zo ver onze eerste kennismaking met Toronto!

Plaats een reactie