Roadtrip #11: van Bar Harbor naar Québec (Canada)

Quebec11

Weg uit de Verenigde Staten, Canada in! Een aantal van jullie gaven aan erg benieuwd te zijn naar dit land. Het heeft even geduurd maar nu dan eindelijk meer over Canada. We vertrokken vanuit Bar Harbor (hierboven de laatste foto daarvan) naar Québec Stad. Een lange rit waarin we natuurlijk de Amerikaans-Canadese grens over moesten.

Quebec10

En nog een (voorlopig) laatste typisch Amerikaans huis. Dit soort huizen hebben we echt heel veel gezien: in alle kleuren van de regenboog, nergens een baksteen te bekennen en al helemaal geen pad naar de voordeur. Van voortuinen hebben ook nog lang niet alle Amerikanen gehoord. Gewoon een grasveld, lekker makkelijk.

We hadden verwacht om wel wat tijd nodig te hebben om de grens naar Canada te overschrijden maar eigenlijk was daar niets van waar. We moesten wel even wachten, want in elke auto moest iedereen zijn of haar gezicht en paspoort laten zien, maar na zelf die check te hebben gehad waren we zo in Canada.

Quebec9

Dat was fijn, want daardoor kwamen we redelijk op tijd in Québec Stad aan. Dit is de hoofdstad van de provincie Québec en wordt op cultureel gebied gezien als het Franstalige centrum van Canada. Het is de enige stad in Noord-Amerika (boven Mexico) die omringt wordt met stadsmuren. Op de foto hierboven zie je de Pont de Québec, de toegang naar Québec vanuit het stadje Levis.

Quebec8

Mooi museum, dat we nog onderweg met de auto zagen. Even later waren we bij het hotel, dat echt midden in het oude stadscentrum lag, een ideale locatie. We checkten in en hadden nog gedoe met de kamer. Er was gerookt en nou ja dat los je niet op met luchtverfrisser, of je nu alleen Frans spreekt of niet. Een heel gedoe maar uiteindelijk was er opeens toch wel een andere kamer beschikbaar. Opgelost.

Quebec7

We doken het centrum van de stad in. Dit is Rue du Tresor, een klein steegje vol met lokale kunst, voornamelijk schilderijen.

Quebec4

Even verderop lag dit parkje.

Quebec5

En dit plein aan de andere kant van de straat. We dineerden bij “Le Chic Shack” met, jawel, hamburgers.  Ook al waren we de Verenigde Staten net uit… Ik kan je in ieder geval vertellen dat de hamburgers ook in Canada prima smaken. Het tentje is te spotten op de foto, het lag bij de gevel waarop “Musée du Fort” staat. In veel tentjes in zowel de VS als Canada, waaronder deze, werden trouwens ook zoete aardappelfrietjes geserveerd!

Quebec3

Als je vervolgens even verder loopt sta je op het Dufferin Terrace, een groot plein met uitzicht op de St. Lawrence rivier en de benedenstad van Québec, wat buiten de stadsmuren valt.

Quebec1

Als je je omdraait zie je Château Frontenac, een groot en luxe hotel met de uitstraling van een kasteel. Je kunt er bijna niet omheen zo groot is het. Maar wel erg mooi!

Van half juli tot begin augustus 2014 reisde ik ruim drie weken door de Verenigde Staten en Canada. Bekijk hier alle verslagen!

Plaats een reactie