1-op-1 online

Mailbox Workshop Dag

In 1 dag je volle mailbox opgeruimd en georganiseerd, en een werkwijze bepaald om beter om te gaan met de tientallen mails die je dagelijks krijgt

Werk jij grotendeels achter de computer en wordt je dag te veel in beslag genomen door je mailbox? Of wil je beter omgaan met alle mails die je krijgt, zodat je meer tijd over houdt voor belangrijker werk, maar weet je niet goed hoe óf heb je het gevoel dat je daarvoor te weinig kennis hebt van je mailprogramma?

Ervaar jij dit:

Je bent nooit “bij” met e-mail

Heb je het gevoel dat je nooit “bij” bent met e-mail? Het voelt als dweilen met de kraan open: zelfs áls je begint met opruimen, heb je het gevoel dat je geen vooruitgang boekt omdat er continu nieuwe mails bij komen. En dat terwijl je werkdag al vol genoeg is en je geen tijd hebt om hier structureel iets aan te doen.

Je wordt onrustig van e-mail

Het idee dat er zich in je inbox allerlei mails bevatten waar je nog iets mee moet doen (of waar je eigenlijk al iets mee hád moeten doen), maakt je onrustig. Daardoor ben je veel met e-mail bezig, maar tegelijkertijd heb je er ook een soort afkeer tegen. En ben je niet echt enthousiast om met je mailbox aan de slag te gaan.

Je gaat zelf niet aan de slag

Het is al lang tijd om je mailbox op orde te brengen en wél “bij” te zijn. Maar het moment om dat écht te doen komt maar niet. Je maakt er geen tijd voor vrij omdat je werkdag gevuld is met andere taken, of je stelt het uit omdat je niet zo goed weet hoe je het slim kan aanpakken.

Veel werknemers willen graag slimmer plannen. Maar als puntje bij paaltje komt is e-mail daarin het struikelblok: van e-mail wordt stress ervaren en uit e-mail komen veel taken die “even tussendoor” gebeuren. Daarom wordt daar relatief veel tijd aan besteed, en voelt het alsof er geen tijd overblijft voor andere taken.

Stel je voor dat…

… Jouw inbox na 1 dag helemaal leeg is

Je hebt bepaald wat je met alle e-mails die nu in je inbox staan moet doen, én dat heb je óf gedaan, óf ingepland voor later, waardoor je die inbox helemaal leeg kunt maken en daar alleen maar nieuwe e-mails ziet staan.

… Je een werkwijze hebt om je mailbox leeg te houden

Je weet exact wat je mogelijk met een e-mail moet doen, én wat het gevolg daarvan is. Wij hebben namelijk tientallen e-mails doorgelopen om jouw optimale werkwijze te bepalen. Daardoor kun je in een paar seconden een keuze maken over elke e-mail, is je inbox altijd opgeruimd en zie je geen e-mail meer over het hoofd.

… Je weet hoe je snel en slim je mailbox opgeruimd houdt

Jezelf een digibeet noemen is misschien overdreven, maar extreem handig met e-mail ben je niet. Je wéét dat het sneller en slimmer kan, maar je weet niet hoe. Na een mailbox workshop dag weet je dat wél en kun je de boel dus sneller en makkelijker opgeruimd houden.

… Je jouw werkdag besteed aan nuttigere taken dan e-mail

Doordat je mailbox op orde is en je ook snel klaar bent met het verwerken van de nieuwe e-mails die binnenkomen, bestaat jouw werkdag niet meer uit het beantwoorden van e-mails. Je mailbox bepaalt niet je planning, maar JIJ bepaalt dat en jij hebt de controle over je werkdag.

Dit zeggen anderen over mijn cursussen en workshops:

Linda heeft ons goed geholpen om meer structuur aan te brengen. Ze had nuttige tips en inzichten die wij direct in de praktijk hebben gebracht!

– Tonke BV, volgde een workshop op maat

Linda stelt scherpe vragen, waardoor duidelijk wordt wat het echte probleem is waar je tegenaan loopt in je werkwijze. Ze heeft geen vast plan of werkwijze wat je geacht wordt te volgen, maar kijkt persoonlijk mee met waar je tegenaan loopt. Hierdoor vind je zelf antwoorden, daar haakt Linda op aan en zo brengt ze stap voor stap structuur aan. Dat vond ik fijn en gaf helderheid. Niet alleen de kennis, maar ook de manier waarop we heel persoonlijk de werkwijze hebben bepaald was fijn. Dit zorgde ervoor dat ik achter de werkwijze stond en enthousiast werd om de verandering aan te brengen. Doordat het heel persoonlijk is, is het ook echt goed in je leven in te passen.

– Anoniem, volgde een Mailbox Workshop Dag

1-op-1 Mailbox Workshop Dag

In 1 dag je volle mailbox opgeruimd en georganiseerd, en een werkwijze bepaald om beter om te gaan met de tientallen mails die je dagelijks krijgt

Waar gaan we aan werken tijdens een 1-op-1 Mailbox Workshop Dag?

Tijdens een workshop dag kunnen we (onder andere!) aan de slag gaan met het volgende:

 • Stap voor stap de mails in je inbox opruimen
 • Leren snel keuzes te maken over wat je met elke e-mail in je inbox wilt doen
 • Een voor jou optimale werkwijze bepalen om je mailbox opgeruimd te houden
 • Zorgen dat je e-mails niet meer over het hoofd ziet
 • Bepalen wanneer je het beste aan de slag kunt gaan met je mailbox
 • Inzien hoe e-mail zich bij jou verhoudt tot je planning en hoe je die twee koppelt
 • Technische tips over hoe je jouw mailprogramma sneller kunt gebruiken en eventueel bepaalde zaken kunt automatiseren

De planning van een 1-op-1 Mailbox Workshop Dag

vooraf

Kennismaking

Telefoon/videogesprek voorafgaand aan de workshop dag, waarbij jij deelt wat er nu wel en niet goed gaat in de manier waarop je omgaat met e-mail. Dit gebruik ik om mij goed voor te bereiden en om te bepalen hoe ik jou het beste kan ondersteunen.

9.00

Online workshop van 2-3 uur

‘S ochtends videobellen we en deel jij je scherm. We doorlopen jouw huidige mailbox inrichting, en bepalen hoe je naar een optimale inrichting en werkwijze kunt gaan. We organiseren samen je e-mails zodat er voldoende praktijksituaties aan bod komen. Ondertussen stel ik je vragen en bespreken we hoe jij nog slimmer om kunt gaan met e-mail.

11/ 12.00

Zelf aan de slag

De rest van de ochtend en middag spendeer je aan het zelf verder organiseren van je mailbox volgens de manier die we bepaald hebben in de workshop. Als je daarbij nog extra vragen hebt of ergens op vastloopt, ben ik per chat bereikbaar voor je om vragen te beantwoorden.

16.00

Eindsessie

Aan het eind van de dag bespreken we hoe het zelf aan de slag gaan verlopen is (en kunnen we vragen bespreken). Vervolgens bepalen we hoe jij deze nieuwe werkwijze goed vol kunt houden. Hoe houd je jouw mailbox op orde? Hoe kun je weer ‘bij’ komen als het een keer niet goed is gegaan?

En dit krijg je ook in de Workshop Dag Plus

Proces beschrijving

Speciaal voor jou volledig uitgeschreven PDF document van de nieuwe structuur en werkwijze, zoals tijdens de workshop samen besproken. Dit ter referentie, om als checklist te gebruiken of om te raadplegen na een periode van afwezigheid.

1 uur opvolgsessie

4-6 weken na afloop van de 1-op-1 Mailbox Workshop Dag plannen we een vervolg sessie van één uur waarin ik alle vragen die tijdens het toepassen zijn opgekomen beantwoord, en kunnen we ook oplossingen, aanpassingen en aanvullingen in je werkwijze bepalen op basis van situaties uit de praktijk.

Hoi! Ik ben “Mevrouw Structuur”

Ik ben Linda Gommers en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik heb tientallen ondernemers, werknemers en individuen mogen helpen met hun e-mail organiseren, zowel via online cursussen, als fysiek op locatie, als online via een workshop dag. Ik werk zelf met zowel Outlook, als Apple Mail, als Gmail en kan je dan ook alle tips en trucs van deze programma’s aanleren.

Wanneer is de 1-op-1 Mailbox Workshop Dag iets voor jou?

De workshop dag is iets voor jou als…

 • Je meer e-mails op een dag krijgt dan nu lukt om bij te houden, waardoor de berg e-mails steeds groter wordt.
 • Je werkdag zo goed gevuld is dat je zelf geen tijd maakt om je mailbox werkwijze te veranderen en ‘m goed op te ruimen.
 • Je persoonlijk advies goed kunt gebruiken omdat je het graag in één dag goed voor elkaar wilt hebben in plaats van de oplossing zelf in elkaar puzzelen.
 • Je van jezelf weet dat je een steun in de rug kunt gebruiken om écht aan de slag te gaan. Een online cursus werkt niet (voldoende) voor jou en/of je stelt het opruimen van je mailbox al (te) lang uit.
 • Je digitaal niet extreem vaardig bent met e-mail en je de “handigheidjes” van jouw e-mailprogramma beter onder de knie wilt krijgen.
 • Je nu het gevoel hebt dat je geleefd wordt door je mailbox en niet ziet hoe je dat zelf kunt oplossen.
 • Je het fijn vindt als iemand meekijkt in je mailbox om te weten hoe je de boel op orde kunt brengen in JOUW situatie met de mails die JIJ krijgt. We doorlopen jouw mailbox en jij gaat opruimen terwijl ik meekijk en meedenk, zodat we direct praktische oplossingen bepalen voor praktijksituaties.

De workshop dag is niets voor jou als…

 • Je slechts weinig e-mails ontvangt en/of ruim voldoende tijd hebt om je e-mails op orde te krijgen.
 • Je niet bereid bent om je huidige werkwijze aan te passen. Je kunt niet hetzelfde blijven doen en een ander resultaat verwachten.
 • Je graag 100% zelf aan de slag wilt gaan met je mailbox op orde brengen. Dan raad ik je mijn online cursus De Altijd Opgeruimde Mailbox aan.
 • Je wilt graag dat je collega’s ook gelijk deze nieuwe werkwijze aanleren. Ik kan deze workshop dan beter bij jullie op locatie aan het hele team tegelijk geven. Plan een kennismaking om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.
 • Er vanuit de organisatie waar je werkt strikte regels zijn over e-mail gebruik, waarvan je 0% af kan wijken. Twijfel je? Plan gerust een kennismaking om te bespreken of ik denk dat de 1-op-1 Mailbox Workshop Dag in jouw situatie waardevol is.
 • Je mentale of fysieke beperkingen hebt die jou tegenhouden om op een bepaalde manier te werken. De workshop dag kan wel werken voor jou, maar ik ben geen zorgprofessional en kan je dus geen advies geven over wat in jouw situatie wel of niet goed zal werken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd moet ik vrijmaken voor de workshop dag?

De workshop dag is in principe één werkdag en ik raad je ook sterk aan om daarvoor één hele werkdag vrij te maken.

Vind je dat veel? Reken terug hoeveel tijd het je gaat besparen als je mailbox wél op orde is. In eerste instantie gaat de nieuwe werkwijze je meer tijd kosten (gedrag veranderen kost altijd even extra tijd en aandacht), maar na een aantal weken bespaart dit je bijvoorbeeld 1 uur per dag. Dan heb je de investering van één werkdag na 2 weken terugverdiend en daarna kun je pas echt de vruchten plukken!

Welk mailprogramma moet ik gebruiken om de Mailbox Workshop Dag te kunnen doen?

De Mailbox Workshop Dag kunnen we doen met elk mailprogramma, omdat de mogelijkheden van e-mail universeel zijn en dus over het algemeen in elk mailprogramma uitvoerbaar. Zelf heb ik de meeste ervaring met Microsoft Outlook, Apple Mail en Gmail, dus als je één van deze programma’s gebruikt zal ik je in alle detail tips kunnen geven om e.e.a. sneller en effectiever te doen.

Ik ben niet heel digitaal vaardig. Is de workshop dag dan iets voor mij?

De workshop dag is júist geschikt voor wie zich af en toe een “beetje digibeet” voelt in het digitale landschap. Jij deelt namelijk je scherm en ik kan gelijk aangeven waar je bepaalde stappen sneller of gemakkelijker kunt zetten, zodat je met praktijkvoorbeelden sneller jouw weg online vindt.

En als je kiest voor de optie mét de procesbeschrijving, dan werk ik na afloop alle tips en trucs die we besproken hebben voor je uit zodat je deze er altijd weer even bij kunt pakken.

Is het voor werk of privé?

Ik focus me op werk, maar als dit bij jou door elkaar loopt en/of je herkent je in de uitdagingen die ik hierboven noem in je privé mail, dan kunnen we de workshop dag zeker ook richten op privé of een combinatie van werk en privé.

Waar vindt de 1-op-1 Mailbox Workshop Dag plaats?

De 1-op-1 Mailbox Workshop Dag is online via videobellen. Hiervoor gebruik ik Whereby, een programma dat voor jou geen account of installatie vereist.

Wil je liever een Mailbox Workshop Dag op locatie? Dit is ook mogelijk in Nederland en België, maar hiervoor maak ik een offerte op maat. Plan een kennismaking om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik ook de workshop dag volgen met een lager budget?

De prijzen van de workshop dag zijn zoals hier onderaan de pagina vermeld. Is jouw budget lager? Dan raad ik je aan om zelf aan de slag te gaan met mijn online cursus De Altijd Opgeruimde Mailbox.

Wat is het verschil tussen de 1-op-1 Mailbox Workshop Dag en De Altijd Opgeruimde Mailbox?

Deze workshop dag is een online workshop waarbij we videobellen en ik je direct adviseer hoe jij, in jouw situatie, met jouw functie, verantwoordelijkheden en binnen het bedrijf waar jij werkt, het beste je mailbox kunt opruimen, organiseren, inrichten en onderhouden. Het advies is daarbij 100% op maat voor waar jij behoefte aan hebt.

De online cursus De Altijd Opgeruimde Mailbox is een online cursus, waarbij je video’s luistert waarin ik je stap voor stap meeneem in het opruimen en organiseren van je mailbox. Hierbij ga je zelf aan de slag met jouw mailbox op orde brengen en een ideale werkwijze bepalen voor het werk wat jij doet en je hebt geen persoonlijk contact met mij.

Kan ik de Mailbox Workshop Dag ook volgen met een team?

Ja, dat kan! Je kunt de Mailbox Workshop Dag ook bij jou op locatie in Nederland en België volgen samen met je collega’s / team. Ik raad hierbij wel aan om het team klein te houden zodat ik advies op maat kan geven (maximaal +/- 6 personen).

Voor workshops op locatie maak ik een offerte op maat. Plan een kennismaking om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik mijn opleidingsbudget inzetten voor de 1-op-1 Mailbox Workshop Dag?

Stelt jouw werkgever opleidingsbudget beschikbaar? Dan is mijn ervaring bij eerdere deelnemers dat dit gebruikt mag worden voor een workshop dag. Overleg met je werkgever over de mogelijkheden binnen het bedrijf waar jij werkt. Let op, het gaat hierbij om budget dat je werkgever beschikbaar stelt en niet de overheid. Ik ben namelijk niet aangesloten bij het STAP budget en de 1-op-1 Mailbox Workshop Dag is geen opleiding.

Is het ook mogelijk om de 1-op-1 Mailbox Workshop Dag te boeken als ik in België woon?

Jazeker! De 1-op-1 Mailbox Workshop Dag vindt online plaats, dus dat is geen probleem.

Heb je nog meer vragen? Neem contact op en ik beantwoord je vragen graag. Of nog sneller: start via de button rechtsonderin een chat met mij en ik help je daar verder!

De workshop heeft zeker het gewenste effect gehad! :D Taken gaan nu voor het hele team op 1 trello bord, alle gerelateerde info gaat netjes in het kaartje er bij. Dus verschillende bakjes waar informatie uit komt begint een stuk minder te worden. Daarnaast hopen we voor het einde van de maand een eigen product voor onze klanten te lanceren waardoor ze voortaan op 1 manier taken/informatie bij ons kunnen krijgen (met een koppeling naar trello voor ons intern).

Jeroen Bulters, Nerd as a Service B.V., volgde een workshop op maat

Heldere uitleg, goede schriftelijke ondersteuning en bovenal positief en bemoedigend. Weer even een stok achter de deur om je eigen planning vooral te volgen. Je weet dat mensen altijd ‘domme’ dingen doen en je laat merken dat het oké is. Ik moet er ook wel om lachen. We leren nu eenmaal niet altijd op school hoe je met mail moet omgaan. Ik ben al heel doelgericht, maar miste de tools om het goed weg te zetten. Deze ga ik nu verder onderzoeken.

– Janny Vonk, volgde een online cursus

Gaan wij samen jouw mailbox op orde brengen?

Tijdens een workshop dag kunnen we (onder andere!) aan de slag gaan met het volgende:

 • Bepalen wat de voor jou optimale mappenindeling is in je mailbox
 • Stap voor stap de mails in je inbox opruimen
 • Leren snel keuzes te maken over wat je met elke e-mail in je inbox wilt doen
 • Een voor jou optimale werkwijze bepalen om je mailbox opgeruimd te houden
 • Zorgen dat je e-mails niet meer over het hoofd ziet
 • Bepalen wanneer je het beste aan de slag kunt gaan met je mailbox
 • Inzien hoe e-mail zich bij jou verhoudt tot je planning en hoe je die twee koppelt
 • Technische tips over hoe je jouw mailprogramma sneller kunt gebruiken en eventueel bepaalde zaken kunt automatiseren

Dit zijn de mogelijkheden:

Mailbox Workshop Dag

Kennismakingsgesprek

2-3 uur advies workshop om jouw ideale mailbox structuur en werkwijze te bepalen (via videobellen)

Hele dag onbeperkt vragen stellen terwijl je jouw mailbox organiseert

Eind sessie over hoe jij deze nieuwe werkwijze goed vol kunt houden

€ 450

(Of bestel direct online en claim je plek)

Mailbox Workshop Dag plus

Kennismakingsgesprek

2-3 uur advies workshop om jouw ideale mailbox structuur en werkwijze te bepalen (via videobellen)

Hele dag onbeperkt vragen stellen terwijl je jouw mailbox organiseert

Eind sessie over hoe jij deze nieuwe werkwijze goed vol kunt houden

Plus:

PDF procesbeschrijving met alle besproken informatie en advies van de dag

1x 1 uur opvolgsessie +/- 4-6 weken na de workshop dag

€ 550

(Of bestel direct online en claim je plek)

Workshop Dag traject

Kennismakingsgesprek

3x een workshop dag (zoals hier links beschreven) incl. procesbeschrijving. Voorbeeld onderwerpen:

Mailbox Workshop Dag

Planning Workshop Dag

Documenten Workshop Dag

Automatisering Workshop Dag

€ 1350

(Of bestel direct online en claim je plek)

Plan vrijblijvend een kennismaking

Is de 1-op-1 Mailbox Workshop Dag mogelijk iets voor jou? Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek van 15-30 minuten in mijn agenda. Hierin leer ik je graag een beetje kennen, en bespreken we de mogelijkheden voor een workshop dag!

Kun je niet op de beschikbare tijdstippen? Vul dan het formulier in onderaan de kennismaking pagina.